Frierfjordens Randi: 1VK

Djursland i Danmark 16.10.2015

Gratulerer til Frierfjordens Randi (Radar-Black britt) og eier Jens Have med 1 VK! Ekvipasjen står lengst til venstre på bildet.

 

En flott "Very Good" til Frierfjordens Rossi i VM!

VM for stående fuglehunder 2015.

VM er over og de norske deltakerne er en erfaring rikere... Frierfjordens Rossi til Tommy Nilsen tok utfordringen på strak arm og lykkes med en very good i selve VM-konkurransen. Dette holdt til en individuell 9. plass om vi har forstått det rett. Gratulerer så mye til ekvipasjen. Rossi er etter NJch Jutevatnets Radar og Fugledes Black Britt. Neste år går VM i Danmark. Da er det nok mange ekvipasjer som melder seg på i konkurransen om å representere Norge. Her er det stil, fart og absolutt reviering som gjelder. Det blir spennende å se hvilke uttakskriterier NPK legger til grunn.

Jutevatnets Katla: 1 VK m/CK FINALE

Smølaprøven 11. okt 2015

Etter en premiefattig høst for kennelen var det befriende å oppleve dagens finale på Smøla. Ståle Lingaas førte Jutevatnets Katla til seier i finalen på en svært så overbevisende måte. Katla er en fantastisk jakthund med et systematisk og revierende søk. Katla skal parres på føstkommende løpetid. Om alt går i orden velger vi å bruke en norgesmester som vi med stort hell har benyttet tidligere.

 

Storslagen helg for kennel Eidemlias!

27. sept 2015

Store gratulasjoner til kennel Eidemlia med seier og CACIT i Trippelprøven på Eidemlias Singha. Svært gledelig også med andreplass i årets Derby til en sterk unghund: Eidemlias Kein! Takk til Bjørnar og Finn for fantastisk god reklame for vår kjære pointer!

Dagens guldpokalløp i Sverige ble vunnet av Sødersjøens Gameboy. Hunden er halvt norsk der Bjønnalias Jackpot er far og "vår" Arrow er bestefar. Sjekk stamtavla og følg med.... 

 

Radars avkom i Danmark har suksess!

27.sept 2015

I Danmark har Villestoftes Viktor levert varen i vinnerklassen. Gratulerer til Nils Holger Lykke og oppdretter Anne Marie Larsen med 1 VK. Viktor er etter Radar og Metrinelunds Gossi. Sterkt resultat av en så ung hund.

Gratulerer også til Frierfjordens Randi og eier Jens Have med 4 VK på samme prøve (DPK, Nordjylland).

Randi fikk tittelen Dansk Jaktchampion etter at hun oppnådde 1 BRKL/beste hund på Fyn helga før (24.09.2015)

Vi har også regstrert at Tommy Nilsen skal representerer Norge i VM med Frierfjordens Rit og Frierfjordens Rossi (NJch Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt). Tommy har hatt mange flotte resultater i Danmark tidligere og vi håper hundene lykkes i Serbia.

Bilde: Jens Have med sin nye jaktchampion: Frierfjordens Randi

Trippelprøven/Derby. Gavas berger helga...

Dovre 26.09.2015

Ingen stor helg for oss. Hekla røk ut i kvaliken som vi fryktet. Søket er tatt ned for mye og vi får håpe investeringen lønner seg på sikt. I vinnerklassen røk vi ut i tur og orden. Prima går suverent men respekterte ikke makkers stand. Vi kommer sterkere tilbake. Jutevatnets Gavas til Bjørn Smistad er det store lyspunktet. 1 VK kvalik og 3 VK semi på sin første Dovrehelg står det respekt av. Vi krysser fingrene for morgendagens finale!!!

Ellers registrerer vi at det er 6 pointere av totalt 18 hunder i derby finale. Hva skjer med norsk pointer? Er vi i ferd med å ta over hele fuglehundsporten? 

 

 

Prøvestart nærmer seg...

Ålesund 21. september.

Da er vi vel ferdig med norske-jakta i Vingelen. Det var lite fugl men med dyktige hunder fikk vi maksimalt ut av det. Jeg hadde med både Radar, Vågal, Prima, Hekla og Rollon. Vågal og Prima er nå klar for sin VK-deby og alt er på stell. Hekla som skal stille i Norsk Derby skaftet brutalt av under Autorisasjonsprøven og formatet ble derfor kraftig krympet inn. Dette bærer hun dessverre fortsatt preg av og forhåpningene til suksess i derbyen er små. Det blir uansett fin erfaring for Ståle som skal føre henne. I fugl er Hekla 100% patent også ved felling. Selv om hun er en svært dyktig apportør har vi unngått å apportere felt fugl. Det blir til neste år. 

Pga lite fugl ble det mer preg av trening de siste dagene. Jeg hadde stor glede av å se Østagløttens Songa (Radar - Derna) og sønnen Østagløttens Comba (Sifo - Songa). Her har Frode Stenerud mekket sammen noe meget spennende. Songa imponerte stort søksmessig og jeg kan med hånden på hjertet si at slike hunder ses svært sjelden. Skam å melde at ingen har mestret "spakene" på denne hunden. Comba på kun 5 måneder gikk nesten til topp premie med systematisk reviering og ypperlig vindbruk. Jeg ønsker Christian og Frode lykke til med hunden som er 3/8 italiener og med betydelig innslag av kennel Jutevatnet. 

 

NM-individuelt. Dallas vinner NM og Point blir nr.3!

Dovre 6. september.

En meget spennende dag for pointernorge! 4 hunder fra vår rase deltar i ett av verdens mest prestisjefylte finaleløp for stående fuglehunder. 3 av dem er erfarne hunder som kan gjøre det helt store. Alle disse ekvipasjene ordner opp med fuglearbeid. Kitty fallapporterer mens Point når det gjelder som mest holder igjen og apportere felt rype korrekt. Dallas er som vanlig stø som fjellet. I slutten av 3. runde spisser det seg til og det synes å være tett i teten. I dreieboka er rangeringen utelatt og spenningen er brutal!

Så endelig er det overstått. 2 pointere på pallen i årets individuelle NM!

Eidemlias Dallas 1 VK m/CACIT NM, Henry Espeseth

NJch Pointnics Point 3 VK finale NM, Ole Ingebrigtsen.

For kennel Jutevatnet er dette fantastiske resultat. Point er etter vår Radar og Dallas er far til vårt superkull der datter Prima skal føre genene videre for kennelen. Dagens resultat er en bekreftelse på at våre avlstrekk har vært godt fundert. Vi gratulerer dagens helter og hele pointer-norge med dagen! (Bilde: Snorre Nicolaisen)

Gull til pointerlaget!

Dovre 3. september

Endelig klaffet det! I dag ble det kjærkommen seier til pointerlaget. Gratulerer til Henry og Dallas med høyfjellspokalen. Nå gjelder det å ri på bølgen. Håper mange pointerekvipasjer tar turen til Dovre kommende prøver slik at vi også neste år kan stille et like godt lag. Gratulerer med dagen til hele pointer-norge!

NM-laget 2015

NM-lagkonkurranse torsdag 3. september 2015.

Vi ønsker pointerlaget lykke til i morgen. Alle hunder med sterke relasjoner til kennel Jutevatnet!

Pointnics Point (Ole Ingebrigtsen)

Eidemlias Dallas (Henry Espeseth)

Østagløttens Sifo (Christian Narmo)

Østagløttens Luba (reserve) (Frode Stenerud).

Siste prøve nytt.....

 

Prøvehelgen 28.-30.august

Vi har notert oss fantastiske resultat i helgen på flere Østagløttenshunder etter Jutevatnets Makker og Østagløttens Rosa. Frode Stenerud og Christian Narmo gikk helt til finalen med de unge hundene og reiste fra Dovre med hver sin premie. Østagløttens Luba 5 VK kval og Østagløttens Sifo 2 VK m/CK semi. Kullbror Mattis gjorde seg heller ikke bort på Hovden der han klinket til med 1 VK ene dagen og 1 VK m/CACIT i finalen!!!

 

Jutevatnets Gavas etter Eidemlias Dallas og vår kjære NJch Jutevatnets Pernille hadde også en forrykende vk-helg på Ålen med 1 VK kval og 2 VK finale. Eier Bjørn Smistad har all grunn til å smile (Bilde).

I sølvhundløpet var det Henry Espeseth og Eidemslias Dallas som lykkes best. Her ble det 4 VK i semifinalen og 3 VK i finalen. En fantastisk hund som har bidratt å løfte resultater i kennel Jutevatnet.

Så tikker det igjen inn resultater fra nord der NJch Pointnics Point til Ole Ingebrigtsen samler nye poeng i pointercupen der han leder suverent. Denne helgen ble det 2 VK og 1VK Finale.

Det gleder oss også at nok et ungt Radar-avkom fikk sin første VK-premie denne helgen. Gratulerer med 2VK til Villestoftes Mico og Terje Bjugan.

Gratulerer også til Wenche Wara med 1 AK og VK-bilett til Freke som er etter sin egen hannhund Jutevatnets Cox. Den viktigste premien i en hunds karriere...

Svenskejakta 2015

25. august 2015

I år som i fjor droppet vi tidlig prøvestart og prioritert heller skikkelig jakt i Sverige. Turen gikk nordover til Arjeplog og vi fant greit med fugl. Sterk nedgang fra i fjor til tross. Med på turen var Rune Urke, Jan Rune Dahl, Ståle Lingaas og Ole Frøland. Vi hadde med et sterkt kobbel hunder som fikk mange og fine dager i fjellet der både sterke og svake sider ble avdekket. Vi har alle litt å jobbe med når vi kommer hjem. Derbyklare Jutevatnets Hekla ført og trent av Ståle imponerte med sine komplette fuglearbeid tross felling. De voksne hundene Jutevatnets Katla og Jutevatnets Vågal viste seg frem som komplette hunder som åpenbart bør kunne hevde seg på kommende vk-prøver. Fangsten ble god og den toppet seg for Ole med en voksen tiur siste jaktdagen. Den falt til bakken etter flott felles jobbing av Katla og Vågal. Til slutt endte det med spikerstand på Vågal og sekundering av Katla der begge reiser fuglen på kommando. 

Fordalens Kari Tr. 1 AK

Holtsjøen 22. august 2015

Store gratulasjoner til Alf Jomar Buset som fikk seg ny VK-hund i dag! Dette er nok en ny VK-hund etter NJch Jutevatnets Radar. Mor til hunden er Alf Jomar sin egen tispe Ohlsmyrens Dancing Queen. Vi ønsker lykke til med fortsettelsen i vinnerklassen....

Rypetaksering

 9. august

 
Årets taksering er i full gang. Vi har vært ute med Katla, Vågal og Radar i 2 dager. Resultatet har vært mye omlegging og små kull. Alt tyder på at klekkingen har gått veldig galt mange steder. Heldigvis er det jevnt over en del stamfugl.
 
Bilde viser at gamle Radar har funnet fugl og sekunderes av Katla.

Opptreninga er i gang....

25.-26. juli

 
Så er vi i gang igjen!
Vi startet opptrening av hundene på lovlig grunn på Hjerkinn. På fellestreningen i regi av Dovrefjell fuglehundklubb får hundene korte slipp i fugletomme terreng. Tross korte slipp er dette fenomenal måte å starte opptreningen på og her lages raske bein. Katla, Vågal og Prima går strukturert og flott. Hekla fikk i løpet av søndagen vist søk av høy kvalitet og her kan vi allerede annonsere ny topp hund på gang. Minstemann "Rollon" viste også etter hvert hvem han er sønn av og i løpet av de neste ukene ser vi nok stabilt søk av høy klasse. Vi utsetter prøvestart til etter svenskejakta. 

Jutevatnets Birk "BIS" og Utstillingschampion!!!

31.05.2015

 
Gratulerer nok en gang til Kari og Ivar Ellingsen med nok et cert og nok en gang BIS på Jutevatnets Birk i dag. Med 3 cert (på 3 utstillinger) har Birk nå det som skal til for å bli utstillingschampion. 
 
Så har kennel Jutevatnet med god hjelp klart det også!!!!
 
Gratulerer også til kullbror Gavas og Bjørn Smistad som med excellent i dag ble elitehund i NPK.
 
 
 
 
 
 

9 flotte valper hos Ohlsmyrens kennel!

19. mai 

 
Gratulerer til Roland med flott kull etter Jutevatnets Birk og Ohlsmyrens Wild Thing. 9 flotte valper! 4 hannhunder er ledig for salg. Er du klar for en skikkelig Kongsvoldhund så er det nå en må handle!!!

Jutevatnets Birk med suksess på utstilling!

14. mai 2015.

 
Store gratulasjoner til Kari og Ivar Ellingsen som slo til med "Best in show" på Jutevatnets Birk i dag! Det var hele 86 fuglehunder på utstillingen. Det hører også med at dette er Birks andre cert på utstilling så det er nok ingen tilfeldig premie. 

Wassbergprisen til kennel Jutevatnet!

Årsmøte NPK 10. mai
 

Det var ingen hemmelighet at Wassbergprisen for 2014 igjen gikk til kennel Jutevatnet. Kullet: Eidemlias Dallas x NJCh Jutevatnets Pernille har bemerket seg og hele kullet oppnådde 1 UK. 2 av dem med hele 6 stk 1 UK hver. Det er bare å takk til alle involverte. Hannhundeier og valpekjøpere spesielt. 

 
Bildet: Premien overrekkes av Thomas Eng i avlsrådet til Ole Frøland.

Vinteren er over.......

 

 

 

 

Det har vært nok en sesong med gode resultater på kennelens hunder og avkom etter disse. Radar og Pernille har nettopp fylt 11 år og selv om de ser skammelig spreke ut er det godt å se at yngre hunder står klare til å overta. Vågal og Prima fikk sin VK-billett og sammen med Katla skal disse nå få prøve seg i denne klassen til høsten. Hekla som fikk 1 uk på Dovre er påmeldt Derby og Ståle får ansvar for å stille henne der.

 

Pointnics Point til Ole Ingebrigtsen er en av hunden vi heier på og i vinter har han virkelig slått til. Han leder pointercupen suverent så langt. Søsteren Pointnics Laiba fikk en flott 2 VK final på Lifjell.  

Delt andreplass i pointercupen er også et Radar-avkom. Ohlsmyrens Rocket Man hadde en sterk høstsesong tross skjebnesvangre feilskjær. I Vinter lykkes imidlertid Eva Solli med CACIT på sin nordnorge-tur og ”Rocky” ble dermed Norsk Jaktchampion. (Andreplassen deles med nær slektning ikke ukjente Ohlsmyrens Respect).

Rocky har nylig parret Hammerpoints Belle. Andre interessante parringer med Jutevatnet innslag finner en hos Ohlsmyrens kennel. Her har Jutevatnets Birk blitt brukt på en meget god tispe.

Kennel Østagløtten har valper etter  Østagløttens Sifo og Østagløttens Songa. Her er det Jutevatnet på begge sider så det rekker.

I Danmark har hunder etter Radar og ikke minst ”barnebarn” etter han gjort det bra. I UKK som er det viktigste høystatusløp for ungpointere er både vinner og tredjeplasserte fra kennel Boelsgaard sitt A-kull.  Hundene er etter Frierfjordens Rossi i Wassbergkullet Til Tommy Nilsen. Ellers er det mange andre hunder etter Radar og Arrow som har fått fine premier i Danmark i løpet av vinteren. Vi nevner: Frierfjordens Rex, Frierfjordens Randi, Frierfjordens Rossi, Villestoftes Victor, Bjørklunds Donna, Bjønnålias Jackpot, Roxy (til Knut Tore Dale).

 

I Sverige har Einar Holmvik vist frem sin Bjørklunds Jackson og fått 3 VK.

 

Her hjemme har Jutevatnets Birk og Gavas fått sine VK-biletter. Begge på sine første AK-starter. Det bekrefter inntrykket de gav i unghundklassen. Jutevatnets Albin har oppnådd 2 x 2AK og har vært nær på beste premie. Skipsfjordhønas Bolt etter Jutevatnets Cox fortsetter å sanke Vk-premier utover vinteren. Jutevatnets Mara har oppnådd 2 Vk. Sin andre Vk-premie så langt.

 

I kullet til Østagløtten etter Jutevatnets Makker har både Luba og Sifo bekreftet seg som lovende hunder med tidlig 1 AK. Sifo på sitt første forsøk. Villestoftes Mico  etter Radar eid av Terje Bjugan fikk også sin tidlige 1 AK.

Vi gratulerer alle inderlig med flotte premier.

Inntrykket etter vinteren kan oppsummeres med at det gror godt etter de 2 gamle hundene i vårt først kull. Jaktmaskinen Pernille og systematikeren Radar.

 

 

Full klaff på Dovreprøven!

Dovreprøven 24. april

 
I dag stilte Ole Frøland Jutevatnets Hekla (Ingo x Katla) i unghundklassen og Jutevatnets Katla, Jutevatnets Vågal og Jutevatnets Prima i åpenklasse. Når dagen var omme var alle hundene tildelt førstepremie. Et slikt øyeblikk opplever en kun en gang i livet.....
 
Tusen takk til alle som har sendt hilsen på SMS og E-post.
Spesielt takk til Møre og Romsdal Fuglehundklubb for hyggelig omtale på deres nettside:http://www.mrfhk.no/?PageID=296&ItemID=339

Kennel Østagløtten med suksess i kullet etter NJch Jutevatnets Makker!

19.04.2014

 
Graulerer til Frode Stenerud med 1 AK på Østagløttens Luba i dag! Fra før har Østagløttens Sifo til Christian Narmo i samme kull oppnådd 1 AK. Her har NJch Jutevatnets Makker bidratt til et toppkull i kennel Østagløtten og vi gratulerer på det varmeste. Det blir rift om sæddosene etter Makker. her er det bare å slå på bremsene og spare dråpene til de beste tispen...

Jutevatnets Mara: 2 VK, Meråker

Meråkerprøven 10.-12. april

 
Da har Jutevatnets Mara åpnet VK-kontoen! Gratulerer til Leif Jan Sørli med flott 2 VK. Mara er etter NSJch Håkerløkkens Straight Flush og NJch Jutevatnets Pernille.

Rocket Man med eventyrlig helg!

Altevannsprøven 11.-12. april

 
I forbindelse med parringsbesøk til kennel Ørtua stilte Eva Solli Ohlsmyrens Rocket Man på Altevannsprøven. 11. april ble det 2 VK og i dag klinket Eva og "Rocky" like godt til med 1 VK finale m/CACIT. Etter dagens prøve har "Rocky" nå det som trengs for å sende søknad om tittelen "NORSK JAKTCHAMPION".
 
Rocky er en fantastisk søker og det er et sjakktrekk av Rune Hoholm å bruke denne gode søkeren. Det er mange superhunder etter NJch Jutevatnets Radar. Dette er en av de beste....
 
BILDE: Eva og Rocky med håndfast bevis!
 
 

Roxy: 4 VK i Danmark

Sydsjælland 24 mars.

 
Knut Tore Dahle trives i Danmark og det gjør også Roxy etter Jutevatnets Radar og Vestfjorddalens My. Roxy fikk 4 VK ved DKKs vinnerklasseprøve på Sydsjælland 24. mars. Roxy nærmer seg en alder av 3 år og har nå følgende merittliste: 1UK, 1UK, 1UK, 1UK, 1AK, 4VK. Dette må da være en ganske brukbar hund!!!!

Bjønnålias Jackpot kåret til årets segrarklassehund i Mellansvenske Fågelhundsklubb

Gledelig utmerkelse 2014

 
Grattis til Lisbeth Boden som mottok utmerkelsen: "Årets segrarklassehund" på Bjønnålias Jackpot for 2014. Utmerkelsen gis av Mellansvenske Fågelhundklubben. Flott diplom som gjør seg på veggen!

Pointnics Point gjør det suverent i NM!

NM-Vinter, Andøya 27.-29. mars 2014

 
NJch Pointnics Point (NJch Jutevatnets Radar - Pointnics Chanti) har hittil i NM-vinter oppnådd delt 1 plass (1VK) individuelt i NM-lagkonkurranse, 1 VK m/CK i kvalik og 2 VK m/CK semifinale. Dette gir verdifulle championatpoeng som kommer som tillegg i konkurransen om statutten "Årets pointer". Point leder nå pointercupen suverent og har pr dato hele 36 poeng. Vi ønsker Ole Ingebrigtsen lykke til i finalen. Gratulerer oppdretter Snorre Nicolaisen som sikkert allerede sitter å gnir seg i hendene....

Flotte VK-premier i Danmark!

Danmark 25. mars

 
Gratulerer til Frierfjordens Rex med 2 VK m/HP og søster Frierfjordens Randi med 2 VK i dag. Hyrdestunden mellom Radar og Fugledes Black Britt på Dombås har gitt gode resultater...

Viktor 1AK, Jackpot 2 VK m/CK

søndag 22 mars.

 
I Danmark fikk nok en hund i Villestofteskullet etter Radar og Metrinelunds Gossi 1 AK. Denne gang var det Villestoftes Viktor som lykkes. Gratulasjoner til eier Niels Holger Lykke.
 
I Sverige, nærmere bestemt skåne fikk Bjønnalias Jackpot 2 VK m/CK. Grattis til Walter Muland.

Pointnics Point er på "hugget"!

Tromsø 21.03.2015

 
2 VK finale til Point i dag! Point er nr 2 i pointercupen tross at de flotte resultatene på Ringvassøyprøven ble annulert. Gratulerer til Ole Ingebrigtsen....

Østagløttens Sifo: 1 AK

Femunden 21. mars 2015

 
Grattis til Christian Narmo med 1 AK på Østagløttens Sifo i dag. Sifo er etter NJch Jutevatnets Makker og Østagløttens Rosa. Det er åpenbart at Makker leverer i avl. Sifo er en ryddig overskuddshund som har et stort potensiale i avl. Oppdretter Frode Stenerud venter valper etter Sifo og Østagløttens Songa. Songa er en mega overskuddshund etter NJch Jutevatnets Radar og helitialenske Derna.

Villestoftes Mico, 1 AK

Lifjellprøven 8. mars 2014

 
Gratulerer så mye til Terje Bjugan som oppnådde 1 AK på Villestoftes Mico på Lifjellprøven. Mico er etter Radar og Metrinelunds Gossi. Gratulerer også så mye til oppdretter Anne-Marie Larsen i Danmark! 5 av valpene i dette kullet har oppnådd 1 UK og hundene er nå kun 2 1/2 år gamle. 
 
Der er nå minst 20 VK-hunder etter Jutevatnets Radar. Resultatene på NPK er ikke komplett for utlandet.

Jutevatnets hunder lykkes på Smøla.

Smøla 14. og 15 mars.

 
For vel en uke siden fylte kullet Eidemlias Dallas og NJch Jutevatnets Pernille 2 år og ettersom all fem i kullet var antatt klare for åpen klasse dro hele gjengen til Smølaprøven. Lørdag fikk Birk til Ivar Ellingsen 1 AK på første start. Søndag fikk Gavas til Bjørn Smistad 1 AK på sin første start. Albin til Jan Rune startet begge dager og fikk 2 AK på søndag. Han var skikkelig fornøyd med hunden men manglet reis for beste valør. Prima og Giga hadde ikke suksess i helgen men kommer sterkere tilbake etter hvert. Med til Smøla var også prøveklare Jutevatnets Vågal. Han fikk 2 AK på søndag. Vanskelige forhold gav en del minus, men søket holdt utvilsom til beste premie. I vinnerklassen var Radars sønn Ohlsmyrens Rocket Man med. Hans prestasjoner i fjor var formidable og aldri har "Rocky" vært nærmere storeslem. På Smøla lykkes han med 2VK. Gratulerer så mye til Eva og Arild.
 
På Smøla stilte også Bjørn Hugdal med sin egenoppdrettede Langlandsmoens Black Tundra. Her fikk hun en velfortjent 2 UK. Radar er her bestefar og Dallas er far. Jeg så en annen søster i kullet på Smøla og det gleder meg å se at Radar setter spor i avl og at kombinasjon med Dallas og Jutevatnets gener virkelig synes å slå til. 
 
Dallas har nettopp parret Jutevatnets Luna. Her bør potensielle valpekjøpere være obs! Jutevatnets Birk har også nå et kull med Pimens Kaisa som er like spennede....
 
 
 
Bilder: øverst Gavas og Bjørn, i midten Albin og Jan Rune, nederst Birk og Ivar
 
 

Skipsfjordhønas C Bolt 2VK og 1VK finale

Andøya 7. og 8. mars

 
Gratulerer med fantastiske resultater til fjorårets pointer Skipsfjordhønas C Bolt til Wiggo Ditleifsen. 2VK første dag og 1 VK i finalen. Du verden!!

Utrolig rype-video på NRK.no

God jul og godt nyttår til alle pointervenner!

 

 

 

 

Året 2014 er snart historie. ”Team Jutevatnet” har hatt et godt år med god jakt og gode resultater på hundene. I mai mottok kennelen Delfinprisen og Wassbergprisen for 2013 på NPKs representantskapsmøte. Det var en stor opplevelse og et klimaks etter mange års intenst avlsarbeid og tøffe konkurranser på Kongsvold. Det har vært jobbet langsiktig med avl der vi har fokusert på hunder med stort overskudd kombinert med god reviering. I 2014 oppnådde kullet mellom Dallas og Pernille et stort antall 1. premier i unghundklassen og kvaliteten må sies å være noe av det beste som er laget. Topphunden i kullet er Jutevatnets Birk og vi håper han kan tilføre den ”nordiske pointeren” kvaliteter som gjør at vi sammen lykkes i konkurransen om premier og valpekjøpere. Pointerpopulasjonen er liten og dessverre er der flere kull som allerede før de er født melder seg ut av populasjonen ved at de ikke er aktuelle kandidater for videre avl. Det er synd, men samtidig etter mitt skjønn et resultat av en viktig og nødvendig liberalistisk rett vi oppdrettere har til å gjøre det vi tror på. Liberalismen har imidlertid den pris at jeg og du får tåle kritikk og smekk på fingeren når vi utfører dårlig håndverk.

En av de beste hunder kennelen har avlet døde etter en trafikkulykke på tampen av året. NJch Jutevatnets Makker var en ekstrem overskuddshund og på siste indeksliste fra NPK har jeg regnet ut at han er nr. 13 på listen med jaktlystindeks på 117 og viltfinnerindeks på 116. Det er svært synd at denne gjennomavlede hunden med høy innavlsgrad kun rakk å bidra med 4 kull før han døde. Det føles veldig bortkastet med tanke på all den energi og alt arbeid som er lagt ned for å lage, trene og dokumentere hunden.

I 2015 er det tvilsomt om det blir et nytt kull i kennelen. Vi vil heller prioritere å lage noen nye VK-hunder. Jutevatnets Vågal og Jutevatnets Prima er flotte individ som vil bli startet i AK og etter hvert forhåpentligvis i vinnerklassen. Vi har også et par spennende unghunder som skal få vise seg frem. Fremtidig avl vil skje på Jutevatnets Katla og Jutevatnets Prima. For Katla sin del synes Jutevatnets Birk som et selvskrevet hannhund-valg. For Prima ligger det litt frem i tid og valget gjøres om ca. ett år. Skal du hente hund fra Jutevatnet må du derfor tenke langsiktig.

I året som har gått har vi samarbeidet og utvekslet mange hyggelige samtaler, sms-er og meldinger med venner i Danmark (Anne-Marie), i Sverige (Anne-Maj, Rolland), på Østlandet (Frode, Ulf, Christian, Knut Tore, Tommy), i Trøndelag (Eva, Arild, Henry, Bjørn, Ivar, Einar) i Nordnorge (Snorre, Ole). Lokalt har vi bygget team rundt kennelen og er i ferd med å lage nye jakttradisjoner (Jan Rune, Rune). Vi har også nye valpekjøpere som vi skal bygge lagånd med i 2015 (Lars, Torstein).

Vi gleder oss over året som ebber ut og ser frem til å starte et nytt der vi igjen skal markere oss med gode resultater fra pointerkennel Jutevatnet. Vi ønsker til slutt alle pointervenner og samarbeidende kenneler god jul og godt nytt år.

 

Vennlig hilsen fra Ståle og Ole.

 

Bilde: Makker og christian

 

NJch Jutevatnets Makker

Ålesund 13. desember 2014

 
Fikk i dag melding om at NJch Jutevatnets Makker ble påkjørt med dødelig utfall. En av de beste pointere vi har hatt rakk å få 4 kull etter seg.  Makker har levert fantastiske resultater fra første dag og de som har fulgt med i timen vet at hans søkskvaliteter var topp 5 i populasjonen. Hvorfor Dere ikke brukte han i avl mens han ennå var i live skjønner ikke jeg. Jeg lurer også på hva vi skal med fremtidig avlskonferanse når pointermiljøet synes så til de grader hjernedødt!

 

 

 

Kennel Jutevatnet tungt inne i pointer-cupen!

Foreløpige resultater på årets pointercup har tydelig Jutevatnet-dominans!

 
Høyfjellscup 2014.
Skipsfjordhønas C Bolt suveren første plass og Ørtuas H Mille suveren andreplass. Begge med Jutevatnets Cox til Wenche Wara som far 😀.
 
Lavlandscup 2014.
Bjønnålias Jackpot på delt andre plass. Pimens Arrow som far og Valhaugens Miss Mouch som Mor. Vår Jutevatnets Radar er her bestefar 😀.
 
Skogsfuglcup 2014.
Jutevatnets Luna på delt førsteplass 😀.
 
Unghundcup 2014.
Jutevatnets Birk, Jutevatnets Prima og Freke på de tre første plassene. Jutevatnet som mor eller far. Mye Jutevatnet bak de neste hundene på listen 😀.

Unghundcup NPK og avlsindekser.

Unghundcup 2014.

Det er en glede å konstatere at av de 14 beste individene på NPK,s unghundcup er det hele 10 stk med tette bånd til kennel Jutevatnet. Det betyr at vi bidrar vesentlig til neste generasjon pointer i Norge.
 
Avlsindeks etter vinter 2014.
Det er en glede å konstatere at kennel Jutevatnet leverer gode statistiske resultater i indekslistene. En får mene hva en vil men jeg har over tid sett at statistikken treffer. Det skjer stadig feil i bedømmelse av den enkelte hund og noen dommere gjør en meget slett og slurvete bedømming. Jo større tallmaterielet blir jo mindre får datafeil å si. Vi er på rett vei og leser en statistikken med fornuft blir den et nyttig hjelpemiddel. Du velger selv om den skal være et supplement eller et tungtveiende elemenet i ditt valg av parringspartner. Skal du lykkes i avl må du i tillegg ut å se hundene. Sjekke lyd, henging, effektivitet, reviering, stress osv. Indeksene forteller kun om jaktlyst, viltfinnerevne og HD.

Jutevatnets Luna fortsetter å sanke premier....

Os-II-prøven.

 
Grattis Helge! 2AK den 21. november og nok en 1 AK den 22. november på Jutevatnets Luna er herlig overbevisende... Lykke til med rugdepokalløpet i morgen!

Jutevatnets Luna sanker premier...

Gratulerer igjen til Helge Pedersen og Jutevatnets Luna. Luna har fått 2 AK på Osprøven 9. november  og 1 AK på Egersundprøven 15. november. Begge prøvene er skogsfuglprøver med tradisjonelt mye rugde. Luna er blitt litt av en viltfinner!

Frierfjordens Rossi 1 AK

8. nov 2014

 
Gratulerer til Tommy Nilsen med nok en 1 AK på Frierfjordens Rossi (NJch Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt). Tommy trives i Danmark og det ender ofte i flotte premier. Det staselige bildet er sakset fra Dansk Pointerklubb sin hjemmeside og et besøk her anbefales. Tommy står plassert til høyre.
 

Jutevatnets Birk med Cert på utstilling!

8. november 2014

 
Gratulerer så mye til Ivar og Kari Ellingsen med hannhundcertet på Jutevatnets Birk i dag. Det ser ut som om denne hunden har fått alt! Hunden er lydløs i hjem og i bånd. Den er rolig i alle situasjoner og har i det hele tatt et fantastisk gemytt. I fjellet har den vist seg frem med 6 førstepremier i år med topp jaktlyst, fart og ikke minst stil. Det er allerede klart at han vil bli kåret til årets ungpointer. I tillegg har han kullsøsken som alle er premierte med 1 UK. Faren Eidemlias Dallas ble selv årets ungpoiner og har allerede oppnådd å vinne en finale på Kongsvold. NJch Jutevatnets Pernille som er mor til Birk har nå 13 valper etter seg med 1 UK🙂
 
Er du interessert i valp etter denne fremragende overskuddshunden må du melde din interesse. Det blir nok 3-4 parringer om kort tid så følg med på "planlagte parringer" på NPK-sidene....

Jutevatnets Luna, 1 VK Forus

1. november

 
Gratulerer så mye til Helge Pedersen som i dag lykkes å få 1 VK på Jutevatnets Luna etter NSJch Håkerløkkens Straight Flush og NJch Jutevatnets pernille. Dermed blir Luna også å se på NM-Kongsvold til høsten. Luna er i år premiert både på vinter, skog og lavland. Finalen på Forus går i morgen. 

Litt statistikk og tanker om veivalg....

Ålesund 26. oktober.

 
Da er jeg vel hjemme igjen etter 14 dagers ferie under Spansk høstsol med opptil 30 varmegrader og 22 grader i bassenget. 
 
Jaktprøvesesongen er så godt som over og mens mange slikker sår får vi fråtse i tallmaterialet etter resultatene for kullet mellom Jutevatnets Pernille og Eidemlias Dallas. En forløpig oppsummering av dogweb-data viser forløpige tall mellom egne stander:makkers stander lik 43:14
Sålangt er nok dette det beste kullet vi har laget. Alle fem i kullet har 1UK med 17 førstepremier tilsammen. Vi ligger naturligvis meget godt an i forhold til årets Wassbergpris, men det går fortsatt flere prøver i våre naboland og seieren tas ikke på forskudd.
 
I kennel Jutevatnet har vi hatt høyt fokus på egne resultatmål. Samtidig er kennelen først og fremst opptatt av den norske pointers fremtid. Nøkkelen for fremgang og utvikling ligger i seleksjon. Jaktprøver er vårt viktigste verktøy, men utvikling innen vår prøvesport er urovekkende. 
 
Omfanget av jaktprøver er blitt for stort og kvaliteten på partiene og terrengene er blitt for dårlig. Avprøving av de kontinentale rasene går nå på bekostning av de engelske. De kontinentale gjør "krav" på lik slipptid til tross for at deres jaktlige egenskaper tilhører en annen prøvegren med mindre format, lavere fart og annen stil.
 
Kvaliteten på dommere er også urovekkende. Mange partier gir prøveledelsen store utfordringer med å finne ledige dommere og vi opplevere stadig dommere som har mindre erfaring enn de prøvedeltagerne som fører hund. 
 
Vi må finne nye løsninger. De gode hundene som skal føre populasjonenes gener videre må selekteres ut. For å høyne kvaliteten på jaktprøver må vi skille engelske og kontinentale hunder. Vi må også skille kvaliteten i unghundavprøvningen ved å innføre en ny unghundkonkurranseklasse (UKK). Først da kan en tilby de gode og avlspotensielle unghundene terreng og dommere med tilfredsstillende kvalitet.
 
Det gode under de "mørke skyer" er at dagens vinnerklasse synes velfungerende. Det er likevel viktig at dommerne i vinnerklassen ikke overvekter sitt "subjektive skjønn" slik at "synsing" underkjenner den effektive hunds prestasjoner. Vi ser stadig eksempler på nyutdannede dommer som forsøker å finne opp kruttet på nytt. Når vi dømmes av dyktige dommere er rangeringen gitt før den den åpne kritikken gis. Ved udyktighet forstår vi ingen ting og avprøvingen blir en parodi.
 
Bilde: Soloppgang ved middelhavet..
 
 
 

Link om rapphøns, dens viltbestand og viltpleie

Fant denne interessante linken på kennel Villestoftes hjemmeside:

Pimens B-Jenta: 1 VK m/CK

Vestfold-prøven nr 2, 17 okt 2014

 
Da ordnet "Jenta" seg billett til NM-høyfjell med å vinne sitt kval parti på dagens vestfoldprøve. Pimens B-Jenta er utvilsomt et "lavlandsgeni" med sin fart og reviering. Jenta er etter suksesskullet mellom Jutevatnets NJch Jutevatnets Radar og Drevjans Belle. Kombinasjonen ble gjort 2 ganger og avkommene setter spor i nordisk pointeravl. Gratulerer til eier Turid Skjelbreid og dessuten til valpekjøpere av Jentas kull med NJch Jutevatnets Makker. Dere har tydeligvis handlet valp på "øverste hylle" (les: juetvatnet i bøtter og spann) og nå har dere fått noe å strekke dere etter😉.

Bjønnålias Jackpot, 2 VK m/CK, Skåne

Skåne 16. oktober.

 
Grattis til Walther Muland med 2 VK m/CK på Bjønnålias Jackpot. Jackpot ble stilt på lavlandsprøve i Skåne og ble ført av samboer Lisbet. Jackpot er etter Pimens Arrow og Valhaugens Miss Mouch. Meget interessant hannhund...

Østagløttens Lely skal parres med Jutevatnets Birk

14.oktober 2014

 
Da har Andre Stenumgård bestemt seg for å bruke Jutevatnets Birk på sin overskuddstispe Østagløttens Lely. Dette er en parring jeg kan anbefale på det sterkeste... Her har en 1/4 av hundene: Pernille, Radar, Dallas og helitialenske Derna. Sjekk linken:
 

Roxy 1 AK, nok en VK-hund etter Radar

Vestfoldprøven 12. oktober

 
Det ramler inn premier og denne gang er det Roxy til Knut Tore Dahle som ordnet seg VK-biletten på dagens Vestfoldprøve. Roxy er en premiesanker med 4 x 1UK i unghundklassen og allerede som 2 1/2 åring blir det 1 AK. Slik gjør de gode hundene det. Gratulerer så mye Knut Tore! Vi gleder oss på Radars vegne.

Jutevatnets Giga bekrefter med enda en 1 UK

Smøla 12. okt

 
Rune Urke tok med seg Giga ut i dag igjen og det ble nok en 1 UK med tallkarakterene 666444. Endelig får Giga vist det vi har sett lenge...
 

Prima Ballerina!!! 1 UK Lavland

Vestfoldprøven 11. okt

 
Gratulerer til Ulf Gürgens som førte Jutevatnets Prima til 1 UK på hennes første start på lavlandsprøve. Grunnlaget for premien er lagt av Anne-Maj Christensen som har hatt Prima i trening. Anne-Maj har valpen Jutevatnets Viviere etter RadarxDina. Tilbakemeldingene forteller at Prima har Stil og fart i rikt mon og det stemmer sikkert ettersom hun ordnet 1 UK på første lavlandstart. Dette er total Primas sjette 1 UK.
 
Bildet er tatt av Anne-Maj sin kompis under trening på Krogstad.

Giga og Rune er heilt Gigantisk!

Smølaprøven 11. okt

 
Da satt den! Giga klinket til med 1 UK på en meget overbevisende måte på Smøla i dag! Da er alle 5 valpene i kullet premiert med 1 UK. Det har vært en klar målsetning etter at vi så kvalitetene på valpene. Allerede som 4 måneders valper viste de tildels godt søk. Gratulerer til dyktig eier og fører: Rune Urke. Gratulerer med dagen forresten!!
 
Giga hadde 3 fuglearbeid med reis og tallkarakterene var topp: 666444
 

Bjørklunds (Radar/Cepa) Jackson 4 VK NM-lavl semi

NM-lavland 10. okt.

 
Grattis til Einar! 4VK på Jackson (Shot) på prøvens første dag!!! I morgen er det meldt masse regn og grisevær. Vi følger med fra "sofaen".

Dagstur til Vingelen.

Vingelen 5 september.

 
Det ble jakt i Vingelen i dag. Vågal og Pernille ble med. Utrolig at den gamle damen på 10 1/2 år som til daglig bor i ei leilighet i Trondheim sammen med Anne-Lise kan gå så godt. Hun har en enorm jaktlyst denne gamle men ungdommelig utseende damen.
 
Vågal ordnet opp med et flott fuglearbeid og det ble felt 2 ryper som han apporterte mesterlig. Ellers var rypene lite medgjørlig i den sterke vinden. Det begynner å bli rett så behagelig å jakte med Vågal.
 
 

Jakthilsen fra Marcel

3. oktober

 
Jakthilsen fra Marcel Mennink. Jutevatnets Bragd fungerer utmerket på jakt. Han tilpasser seg terrenget og går utmerket i skog. Holder standene og har skjønt at det er far som feller fugl. Bilde: Orrhøne fra dagens jakt.

Uff og atter uff!

Sølvhunden finale 28. sept.

 
Rocket Man er med helt til slutt og er rein, får fuglearbeid med felling og har rypa i kjeften 2 ganger uten å avlevere.... Så nære på å vinne kommer dere kanskje aldri igjen. Uff, uff og uff....

Jutevatnets Max 2 AK

Østfoldprøven 28. sept.

 
Under litt vanskelige forhold fikk Jutevatnets Max (Straight Flush x Pernille) endelig sin etterlengtede jaktpremie. Gratulerer så mye til Rolf Ulvang med en velfortjent 2 AK. På en god dag klarer nok Max enda litt til så da er det bare å stå på videre😎.
 
Bilde: Max på lavlandstrening

Østagløttens Luba 1 UK

Østfoldprøven 27. september

 
Lavlandssesongen er i gang og Frode Stenerud fikk sin etterlengtede 1 UK på sin spennende unghund Østagløttens Luba i dag. Frode har lovprist hunden i lang tid og i dag satt den. Gratulerer så mye Frode! Som oppdretter til Lubas far, Jutevatnets Makker, tar vi vår sedvanlige bit av æren😉. Luba er tredje hund i kullet med beste premievalør. Fra før har Mattis og Sifo begge flere 1 Uk-premier. Makker avler meget godt og det er vel mulig at han blir benyttet på vår neste parring.
 
 

Ingo og Rocket Man til Sølvhundfinalen!

Sølvhunden 27. september.

 
Da er finalistene klare. Black Luckys Ingo og Ohlsmyrens Rocket Man er videre. Vi ønsker ekvipasjene lykke til og håper at en av dem får sølvhunden på hylla!
 
Katla gikk greit men havnet utenfor lista. 

"Rocket Man" rir på en bølge....

Sølvhunden 26. september.

 
Ohlsmyrens Rocket Man er i vinden! Sist helg holdt det ikke helt inn men jaggu klinker hunden til med 1 VK kval på Sølvhundens første dag. Eva du er vår "popstjerne"!!! Lykke til i semifinale. 
 
Kennelens egen Jutevatnets Katla ført av Ståle Lingaas gikk videre på søk som beste upremierte søker i sitt parti. Katla går strøkent og kun en fugl skal til før det faller på plass.

Eidemlias Dallas vinner av Nesk-prøven!!

Hjerkinn 21. sept

 
Store gratulasjoner til Henry Espeset med sin eminente hund Eidemlias Dallas! I dag gikk han til topps med 1 VK finale på Nesk sin Kongsvold/Hjerkinn-prøve. Å vinne en av de store høstprøvene på Dovrefjell er det gjeveste en kan oppleve i fuglehundsporten. At Dallas er far til vårt siste "toppkull" gjør at vi gleder oss spesielt over topplasseringen. Vi vil fortsette med strategien å avle på kongsvoldhunder både på mor og farssiden.
 
Vi må også nevne Ohlsmyrens Rocket Man til Eva og Arild Solli som var med og ledet før siste runde. Rocket Man tok nok en stand i siste slipp men ble for urolig og måtte utgå. En fantastisk hund etter Jutevatnets Radar og legendariske Borgefloens Jaga.
 
I Derby finale gikk det ikke veien for Jutevatnets Birk. Ståle gikk som "observatør" og bekrefter at Birk er en søker langt ut over det alminnelige. Birk blir "farlig" i fortsettelsen... 
 
Bilde: Henry og Dallas (hentet fra nesk.no)

Jutevatnets Birk 1.pl ND semifinale!

Hjerkinn 20.sept

 
Jutevatnets Birk til Ivar Ellingsen er klar for Norsk Derby finale på en meget overbevisende måte. Birk må nå tåle favorittstempel etter at han overbeviser før derby med 5 x 1UK på 6 starter. Går videre fra kvalik som sterk søker. Når Birk klinker til med 1. pl i semifinalen drar han også kraftig fra i kampen om tittelen "årets ungpointer" og står nå med hele 21 poeng. 
 
Prima gjorde i dag en hedelig innsats men ble slått i fugl og pådro seg 2 blindstander. Med bare 6 hunder videre fra hvert parti ble det 2 knepp for dårlig.
 
I vinnerklassen på NESK-prøven må vi ønske Ohlsmyrens Rocket Man og Eidemslias Dallas lykke til i morgendagens VK-finale.
 
Bilde: Ivar Ellingsen mottar sin velfortjente premie

Bjørklunds Jackson 3VK, Bruksvallarne

19. sept

 
Gratulasjoner til evig unge Einar Holmvik med 3VK til Bjørklunds Jackson etter Radar og Cepa. Kjempegod hund iflg Einar, som vet hva han snakker om. Godt avlet i likhet med sin eier!!!

Villestoftes Irma, 2.pl. ND kval

Hjerkinn 19. sept

 
Gratulerer til Pål Malmo og oppdretter Anne-Marie i Danmark med 2- plass i dagens kvalifisering. Irma er etter Jutevatnets Radar og Metrinelunds Gossi. Sammen med Irma går også Jutevatnets Prima og Jutevatnets Birk videre til semifinale på søk.

Jutevatnets Mara

Gratulerer til leif Jan og Isa M Sørli med VK premie og elitehundstatus på Mara.

 
Mara fikk exellent og Cert på Ørskogfjellutstillinga i sommer og ble da den tredje elitehunden i kullet. I vinnerklassen på Pointerklubbens hovedprøve ble det 5 VK.

Derbybilett til Villestoftes Irma

Gratulasjoner til Pål Malmo som fikk 1 UK på Snåsa 24/8 og 2 UK i Verdal 31/8.

Dermed er Derbybiletten i boks og oppdretter Anne-Marie i Danmark får en kandidat å heie på! Lykke til!
 
Irma er siste tilskuddet med 1UK etter Radar og Metrinelunds Gossi. Fem i kullet har nå 1 UK. 

Birk og Prima fikk begge sin femte 1 UK i dag!

Dovrefjell 7. sept.

 
Bedre forhold med skydekke på Dovrefjell i dag. Det førte til at hundene fikk helt andre forhold å jobbe under. Både Jutevatnets Birk og Prima klinket til med nok en 1 UK. De har nå 5 hver på 6 starter. Gratulerer til Ivar Ellingsen!
 
Primas kritikk fra i dag var flott lesning og den gjengis her:
 
Prima jakter "prima". Høy fart, intenst og konsentrert søksopplegg. Viser oss medvindssøk av beste kvalitet. Tar stilfull stand, reiser villig og presist ryper og er rolig i oppflukt og skudd. Ny kort stand i samme område. Rype letter og Prima er rolig i oppflukt. Prima tar kort stand langt ute, stegg letter og Prima holder standen. Når fører kommer til justerer Prima seg litt, reiser presist ryper og er rolig i oppflukt og skudd, utreder. Et kjempetalent som holder oppvisning i søk og fuglebehandling og skal selvfølgelig tildeles 1 pr UK.
 
Tallkarakterer: 666444

Mannefall for pointeren i NM, ny VK-hund etter Radar!

Dovre 6. september.

 
Det ble mannefall for pointerne under semifinalen. Hele 6 pointere ble sendt på partiet som skulle i Knutshø Nord. Ingen premier på partiet i løpet av dagen og kun Joker til Ronny Hartvigsen "overlevde" og går videre til finalen. Massevis av lykkeønskninger til Ronny og Joker!
 
Norsk pointerklubb bør gjøre grep og vekte premier fra Kongsvold i pointercupen slik at medlemmene tvinges til Kongsvold. Premier fra småprøver rundt omkring i land har ikke samme betydning lenger. Det er på Dovrefjell det skjer. Det er her de gode ekvipasjene konkurrerer.
 
Et lysglimt i mørket er Østagløttens Lely som i dag fikk sin VK-bilett! Lely som er etter Radar og Derna er en enorm overskuddshund. Store gratulasjoner til eier: Andre Stenumgård og oppdretter: Frode Stenerud.

Det holdt ikke helt inn...

NM-2014.

 
Det holdt ikke helt inn for Radar på det som ble Radars siste prøvestart. Første slipp gikk han kanonbra og ledet på søk bak de med fuglearbeid i sitt parti etter første runde. det kostet for mye og når dagen var omme ble han rangert som 9. hund. Karrieren er over, men vi gleder oss over at flere andre hunder etter Radar, Pernille er videre til semifinalen. Vi ønsker lykke til og nevner: Point, Makker, Rocket Man. Vi ønsker også Bolt som er etter Jutevatnets Cox lykke til.
Jeg fører Point i semifinalen, mens Ole Ingebrigtsen er opptatt med å dømme et annet semifinaleparti.
Søndag blir det trolig UK med "Lille Prima".
 
Bilde: Radars siste konkurransedag

Ståle blir medeier i kennelen!

Ålesund 3. september 2014.

 
Ståle Lingaas og jeg har samarbeidet om hundene i kennelen over en lengre periode og det er en glede å meddele at Ståle nå er medeier. Å drive en pointerkennel er kun en hobby men likevel en viktig og krevende affære. Virksomheten har ingen økonomisk verdi og det kreves derfor at vi som drifter "varemerket" JUTEVATNET er dedikerte og har et ekte engasjement for Pointeren. Ståle er en slik person og det er nå tid for at han står ved min side i den videre driften.

Birk 4x1UK, Prima 4x1UK, Gavas 3x1UK

Holtsjøprøven og Pointeklubbens hovedprøve 2014

 
Ikke nok med at Jutevatnets Prima tok sin fjerde 1UK på sin femte start så har primas kullbror Jutevatnets Birk i dag tatt sin fjerde 1UK på sin fjerde start!
 
Store gratulasjoner til Ivar Ellingsen med et kjempetalent!
 
Gavas til Bjørn Smistad tok sin tredje 1UK på holtsjøprøven.
 
Albin fik 2UK på Holtsjøen og Giga 2UK på pointerklubbens Hovedprøve.
 
Hittil i høst har kullet tatt nye 6 premier.
 
 
 

Svenskejakt og oppstart på prøvesesongen.

Ålesund 31. august.

 
Da er vi vel hjemme etter 10 dager på farten. Fredag dro Jan Rune, Rune, Ståle og jeg retning Arjeplog for å jakte på svenskerypa. Vi stoppet ved Holtsjøprøven hvor Jutevatnets Prima fikk 1 UK og Jutevatnets Albin fikk 2 UK. Videre neste dag til Vouggetjålme og rypejakt. Flotte dager og godt med fugl i sekken men likevel med prioritet å lage gode jakthunder. Det fikk vi til og etter flere dagers jakt og 11 timers biltur lørdag dro vi til Hjerkin søndags morgen og stilte Prima og Giga i unghundklassen. Det ble nok en 1 UK på Prima og 2 UK på Giga som manglet reis og ble noe mør helt på slutten. Må konkludere med at dette er svært så konsentrerte og sterke hunder som etter mange dager med reise og jakt leverer også på prøve.
 
Bilde: Ståle vel fornøyd med jaktinnsatsen til Jutevatnets Katla 

Jutevatnets Robben født 16.mai

Ålesund 5. august 2014

 
Denne flotte pointervalpen etter NJch Jutevatnets Radar og Jutevatnets Dina vurderes solgt. Valpen er meget trivelig og uten medfødte mangler. Valpen selges kun til jaktprøvefolk. Hodet er helsort.

Rettelse: Siste valpen for salg hos Snorre er en hannvalp. Pointnics Stegg!

Sjekk denne valpen som er til salgs hos Snorre!

Tispevalp til salgs hos Snorre!

Ålesund 7 juli.

 
Er du interessert i en flott tispevalp etter Jutevatnets Vågal så anbefaler jeg å ta kontakt med Snorre Nicolaisen mob tlf 958 44 052
Så langt tyder det på at valpene etter Vågal blir meget stødige og rolige.
 
Eva og Arild Solli har hentet flott valp hos Ohlsmyrens og bekrefter at dette er stødige saker! Gleder meg til å følge disse valpene og er meget spent på resultatet.
 
Ellers så har hundestallen i kennel Jutevatnet økt med 3 hannvalper etter Radar og Dina. Alle 3 meget flotte individ og ingen som skiller seg ut på noen måte. Det gjør at jeg får et luksusproblem. Jeg kan ikke selge noen av dem før jeg har fått testet dem i fjellet. Takk til Ulf Gürgens og hans familie som har lagt ned mye arbeid på valpene (Bilde).

Sjekk denne hos Pointnics!

Sommernytt fra Jutevatnet!

Ålesund 19. juni.

 
Da har Lars Vemøy og Torfinn Lyngroth hentet sine hannvalper etter Ingo og Katla. Hekla blir igjen hos oss. Alle valpene fremstår med et meget godt og robust gemytt. De er meget livlige og synes lettlærte. Litt mer "sprell" enn det jeg er vandt med.
 
Hos Ulf i Oslo går det bare bra med valpene etter Radar og Dina. Tispevalpen drar til Sverige. Den 5. juli henter jeg alle 3 hannvalpene til Ålesund. Har valgt å holde igjen på salget av alle 3, men vil slippe opp for salg når jeg har fått studert de nærmere. Har du en god CV kan du melde deg på. Dette er vel kanskje et av mine mest spennende prosjekt... 
Bilde: Jutevatnets Robben?
 

Kennel Villestofte med ny flott hjemmeside!

18.05.2014

 
Gratulerer til kennel Villestofte med ny super hjemmeside. Blir nesten misunnelig når jeg ser hvor profesjonelt dere lager den. Lover å besøke siden jevnlig og ønsker lykke til med hundene, spesielt de unge lovende. Blir det Norsk Derby på dere?
 

Jutevatnets Birk: HD Fri A

13.04.2014

 
Da foreligger HD-resultatet på hund nr 2 i kullet Pernille x Dallas. Jutevatnets Birk har som sin søster Prima også Fri A. Ikke uventet. De øvrige i kullet vil få sjekket sine hofter i løpet av mai. Jutevatnets Giga har nettopp fått løpetid så da blir det fullt fokus på å skaffe Derbybilett til høsten. Målet er at alle fem søskener skal stille til start i ND.

Pointnics har "Jutevatnetvalper" til salgs

13.05.2014

 
Da er valpene i Ohlsmyrens kull mellom Jutevatnets Vågal og Ohlsmyrens Good Vibration plassert. 
 
Imidlertid er det født nye valper etter Vågal i kennel Pointnics. Her er det kun 2 valper ledig så er du interessert bør du handle raskt. Dette er også et lett linjeavlet kull som anbefales på det sterkeste. Tispa Pointnics Desiree, en meget flott hund, er fra et suksess kull med flere meget gode vk-hunder. http://www.pointnic.net

Ohlsmyrens har "jutevatnetvalper" til salgs!

25.april 2014

 
Grattis til Roland med valpekull! 7 flotte valper etter Jutevatnets Vågal og Ohlsmyrens Good Vibrations. Tispen er fra et høyt premiert kull der mange har oppnådd 1 AK. Beste hund i kullet er Ohlsmyrens Respect til Hans Simensen som ble kåret til norges beste fuglehund uansett rase i 2013. Vågal er i vårt eie og er uten tvil en utrolig flott og spennende hund. Som unghund oppnådde han 2 ganger 1 UK. Han er såvidt stilt i åpenklasse men fortsatt er der for mye "Møllers tran" i gutten. Det er nettopp slike gutter som skal brukes i avl og sammen med Good Vibration blir dette gull. Bak Vibration ligger Jaga med legendariske Offerdalens Cliff og på farsiden Buddy som er etter Albin. Albin er far til Radar og Pernille samtidig som Offerdalens Cliff er bestefar. Vågal knytter således dette sammen og gir de nyfødte valpene en spennende men riktig stamtavle. http://www.ohlsmyrens.se

Birk med enda en 1 UK og Giga med 3 UK på dovreprøvens siste dag!

Dovreprøven 27. april

 
Jutevatnets Birk til Ivar Ellingsen startet sin tredje start i dag og ordnet nok en 1 UK. Dette er tredje 1 UK på 3 starter. Eventyrlig🙂 (Bilde).
 
Jutevatnets Giga ble den siste hunden i kullet som ordnet seg med premie. Pga diverse minus ble det kun 3 uk i dag, men bare vent! Dette er også en overskuddshund så til høsten kommer derbybiletten. Gratulasjoner til Rune Urke som da har sørget for at alle i kullet er premierte i en alder av 13 1/2 måned.
 
Etter lørdagen ble Prima kåret til prøvens beste unghund og tildelt et flott håndmalt fat. Takker "hed-opp" så mye for premien. Etter Birk´s flotte prestasjon på søndag tenker jeg at han fortjente premien minst like så mye....

Storslagen helg for kennel Jutevatnet!

Dovreprøven 26. april 2014.

 
Fire av valpene i kullet Dallas x Pernille stilte til start i dag, Gavas var indisponert med svært rennede "mage". Konsentrasjonssvikt førte til "kun" 3 UK. Prima ble ført av Ståle Lingås i dag og klinket til med nok en 1 UK og har nå 2 x 1 UK på 3 starter. Birk gikk på Hjerkinn syd og klinket til med 1 UK. Han har nå 2 x 1 UK på 2 starter. Albin til Jan Rune gikk på nysetra og var eneste hund med fuglearbeid. Han ordnet like godt opp med ett i hvert slipp og da måtte jo dommeren bare gi gutten derby biletten. Oppsummert så fikk altså  3 av valpene 1 UK i dag og i alt har nå 4 stk oppnådd 1 UK. Vi har begynt å tenke derby.... 
 
Bilde: Albin og en lykkelig fører Jan Rune Dahl
 
Prøvekritikk Albin:
 
I åpent terreng jakter albin i meget stor fart, flott stil og lett aksjon i god kontakt. Jakter bevisst og konsentrert og dekker terrenget på en utmerket måte. fester stand under innkalling. Fugl letter noe til side. Skytes, komplett rolig i oppflukt og skudd. Jakter fortsatt godt i seinere slipp. Markerer, fester kort stand. Makker kommer til og tar opp rype presist foran. I siste slipp trekker an og fester stand. reiser villig og presist rype. Rolig i oppflukt og skudd.  1 UK
Tallkarakterer: 556444
 
Prøvekritikk Prima:
 
Går i svært stor fart. Prima stil og aksjon. Får med seg masse terreng i dybde og bredde. Støkker rype sammen med makker. Fortsetter sitt meget gode søk. Går fortsatt prima. Finnes i stand. Reiser djervt og presist ryper på ordre og er helt rolig i oppflukt og skudd. En herlig unghund som får fortjent 1. pr. UK
 
Tallkarakterer: 556444
 

Bilde: Ståle førte Prima til 1 UK i dag.

Jutvatnets Prima: 1 UK

Dovre 25. april 2014

 
Prøvekritikk:
 
Går i beste fart, flott kjapp aksjon et meget godt anlagt søk i god kontakt. Dekker terrenget i store fine slag. Stand,reiser villig og presist rype. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder godt. Fortsetter i senere slipp sitt prima søk og tildeles uten tvil 1 pr. UK
 
tallkarakterer:566444

Valper fra Jutevatnet. Dårlig nytt og godt nytt.

Ålesund 10 april 2014.

 
Da kom valpene etter NJch Black Luckys Ingo x Jutevatnets Katla. Vi ventet 5 valper. Desverre gikk noe galt. For ca 2-3 uker siden har ett foster dødd og påbegynt resorpsjon. Nabofosteret  har lidd under dårlig "naboskap" og dødd for ca 1 uke siden. Disse kom først og det så helmørkt ut. Heldigvis kom det 3 friske og meget vitale valper til slutt. 2 hanner og ei tispe. Alle hvite og sorte. Tispa blir hos oss. De øvrige hannvalpene er allerede bestilt. (Bilde: Katla med sine 3 små)
 
Godt nytt er imidlertid at Ulf Gürgens i dag tok ultralyd på Jutevatnets Dina hvor det ble påvist ca 7 valper. Far er NJch Jutevatnets Radar. Valpene som blir født i dette kullet er ennå ikke solgt men de er tiltenkt kun spesielt interesserte. Jeg skal selv ha hannhund i dette kullet. Jeg tar 2 til å begynne med for å forsikre meg at bitt, gemytt etc er i boks før jeg selger den ene videre. Er du interessert i valp og har høye mål så kan du sende en e-post til ole@aalesund-dyreklinikk.no Valpene registreres på kennel Jutevatnet.

Storeslem til "trøndergutta" og Radar + Arrow preger resultater på Dansk Pointerklubbs Hovedprøve!

Prøvehelga 5.-6. april.

 
Nøyaktig 13 måneder gamle skaffer kullbrødrene Jutevatnets Birk  og Jutevatnets Gavas seg derbybiletten på Storlidalprøven! Gratulasjon og oppdretters takk til dyktige og drevne eiere: Ivar Ellingsen og Bjørn Smistad. Hundene er etter Eidemlias Dallas og NJch Jutevatnets Pernille. Pernille dokumenterer nok en gang at hun avler godt. Dette er sterke hunder med høy jaktlyst og godt format. Gavas hadde 4 fuglarbeid da han fikk sin 1 UK (Bilde: Bjørn og Gavas).
 
De 3 andre søskenene fra "Mørebenken" startet også til start men det ser ut som om vi både har sovet i timen og glemt hjemmeleksa. Søksmessig går det så det gnistrer så vi skal nok klare det....
 
Radars avkom fortsetter å sanke premier:
På Dansk pointerklubbs hovedprøve fikk Roxy sin fjerde 1 UK. Frierfjordens Rossi fikk 1 AK og er dermed klar for vinnerklassen. Kullsøster Frierfjordens Rit er kommet litt lengre og vant likegodt finalen. Norskoppdrettede Frierfjordens Rit har dermed vunnet VK-finalen i både den svenske og danske hovedprøve. I Sverige og Danmark er dette store saker! (Minner om at Jutevatnets Makker vant den norske).
I tillegg kan vi fortelle at 3 VK finale på Dansk pointerklubbs Hovedprøve gikk til norskoppdrettede Bjønnålias Jackpot til Walter Muland. Pimens Arrow er far og Radar er bestefar til Jackpot. 
  
På Altevannprøven fikk Pimens Aron 3 VK kvalik. 
Må også nevne at avkom etter Jutevatnets Cox i Ørntuas H-kull fortsetter sin eventyrlige reise. På Altevannprøven fikk Mille 2 VK m/CK og Flicka fikk 4 VK kvalik og 2 VK res,CACIT finale.
 
På Hemneprøven fikk Villestoftes Irma 2 UK. På storlidalen fikk ståle 2 AK på Jutevatnets Aiko (Litt for mange minus på slutten). 
Gratulerer til alle med flotte premier😀.

Jutevatnets Gavas, 2UK

Tydalprøven 30. mars.

 
Grattis til Bjørn Smistad som fikk 2UK på Gavas i helgen. Tallkarakterene 566444 forteller at det ikke manglet på søket. Til helgen stiller flere av disse ettåringene til start i Storlidalen. Vi krysser fingrene for vær og førehold. 
 
Min egen Prima er ikke akkurat fast i stand men er jeg i nærheten så skal det gå bra. Søksmessig holder hun klart til beste premie. Vi gleder oss....

NJch Jutevatnets Makker følger opp suksesshøsten med 1 VK m/CK på Femunden

29. mars

 
Makker dro det lengste strået i sitt parti på Femunden i dag. 1 VK m/CK gir bredt glis på Christian Narmo. Makker følger dermed opp suksessen fra i høst og vi som står rundt applauderer...
 
 
I sør-norsk unghundmesterskap er Roxy til Knut Dahle videre til finalen. I dagens kvalik ble det stand men for lang ettergang. Knut tok for gitt at hunden ikke kom til å gå etter og fikk seg en lærepenge. Lykke til i morgen!

Jutevatnets Luna 1 AK!!!

28. mars 2014.

 
Da satt den også for Jutevatnets Luna. Helge Pedersen er dyktig med hund og i dag fikk ekvipasjen 1 AK. Dette er den fjerde hunden i vårt "Wassbergkull" som klinker til med 1 AK. Kullet er nå vel 2  1/2 år. Mon tro om ikke Luna er Elitehund nå?
 
På Andøya er Rocket Man videre på søk til NM- semifinale. Lykke til videre Eva og Arild. "Rocky" er en kjempehund!
 

Siste nytt!

23. mars 2014.

 
Ohlsmyrens Rocket Man tatt ut på NM-lag vinter! Grattis til Eva, Arlid og ikke minst oppdretter Roland!!!!!

Roxy med nok en 1 UK. Radars avkom har nå tilsammen 50 stk 1 UK-premier

Danmark, Assens den 23. mars 2014

 
Roxy (Radar - Vestfjorddalens My) glapp så vidt utenfor plasseringslista i dansk derby på finaledagen. På vei hjem stoppet Knut Tore Dahle og stilte Roxy i Assens. Her ble det nok en 1UK. Dette er hundens tredje 1 UK. Roxy går som en "klokke" forteller Knut. Det er bare å stikke hendene i lomma og la hunden gjøre jobben. 
 
Med dagens premie kan Radar feire at hans avkom tilsammen har oppnådd 50 premier av beste valør. Ingen andre pointere er i nærheten av et slikt resultat. Takk til Roxy og Knut 😎.

Kaisa 2 VK,finale, Rocky 2 VK finale, Luna 2 AK

23. mars 2014

 
Store gratulasjoner til Eva og Arild Solli med 2 VK Finale (Rørosprøven) på Ohlsmyrens Rocket Man. Fremgangen fortsetter...
 
Like store gratulasjoner også til Inger-Lill Pedersen med 2 VK Finale (Tromsøprøven) på Pimens B-Kaisa.
 
Begge er etter Radar.
 
Jutevatnets Luna oppnådde i dag 2 AK på Mølfjellet. Grattis til Helge Pedersen. Snart sitter den...

Første dag av Dansk jakthunde derby...

Danmark 21. mars 2014.

 
14 hunder videre til dag 2 av Dansk Derby. Fordelt på:
6 pointere, 6 ES, 1 GS og 1 IS videre, alle med 1 uk etter første dag.  
 
Både "Myra" til Jens Bang, fører Tom B Hansen og "Roxy" til Knut Tore Dahle etter Radar og My er blant disse. I tillegg er Boelsgård Didrik til Allan Diedrichsen, med Radar som bestefar videre. Gratulerer til alle og lykke til med morgendagen!

Myra med enda en 1 UK

Danmark 15.mars

 
Store gratulasjoner til eier Jens Bang og fører Tom B Hansen som fikk nok en 1 UK på Myra i dag. Neste helg er det Dansk derby og da er det alltid greit å ha spisset formen. Gratulerer så mye til oppdretter Knut Tore Dhale.

Valper etter Jutevatnets Vågal!

Dombås 14. mars

 
Jutevatnets Vågal er i vinden! Siste ukene har Vågal hatt 2 velykkede parringer. Etter at kullet er tildelt Wassberprisen for 2013 har vi fått flere forespørsler fra oppdrettere som ønsker å bruke Vågal i avl. Foreløpig er det kun kennel Ohlsmyrens i Sverige og kennel Pointnics i Norge som har fått ja. Jeg vil avvente videre avl på Vågal til han har fått sin 1 AK, event 1 VK-premie. Dette i tråd med mine synspunkter omtalt annet sted på hjemmesiden. Vågal representerer imidlertid solid nordisk pointerblod og begge kull vil by på meget gode jakthunder som også kan gi topp konkurransehunder for de som trives med medaljer rundt halsen. 
 
Er du interessert i valp etter Vågal så sjekk hjemmesidene til Ohlsmyrens kennel og Pointnics kennel. Begge tispene er meget gode og fra meget godt premierte kull. Den ene tispen er søster til Ohlsmyrens Respekt, den andre er søster til Pointnics Point. Begge fra linjer med "plenty" trøkk og evner til å gjøre det helt store. Oppdretterne er blant nordens mest reflekterte....😲

Produkt-tips!

Dette produktet bør du prøve! Gi noen centimeter mellom slippene og du holder konsentrasjonen oppe!

 

"Lille-Prima" har fylt året og det er dags for å sjekke hofter!

Ålesund 14. mars 2014

 
Valpene i kullet til Dallas x Pernille er nå fylt året og i dag passet det å ta hofterøntgen av "Lille-Prima". Kan berolige alle "medkullinger" med at dette var meget bra saker! Sjekk billedkvaliteten. Når du tar hofterøntgen av hunden din så få det gjort hos en som kan det. Kvalitetskontrollen hos NKK kan glippe. Jeg mottar tidvis bilder fra pointerfolk rundt omkring i landet for en "second opinion". Mange bilder burde vært avvist ved avlesning. Til valpekjøpere vil jeg anbefale å sjekk HD-indeksen! Den finner du på NPK´s hjemmeside. Den som tror vi kan droppe HD-fotografering tar feil. Sykdommen er multifaktoriell og kostnaden til avlsprogrammet er minimal i forhold til hva den enkelte får betalt dersom en gidder å ta hensyn "verktøyet". Når du kjøper valp bør du bruke hodet. Ønsker du at valpen skal holde livet ut så styr unna de med dårlig HD-indeks.

Enda flere Radar-avkom i Danmark med 1 UK

Danmark 8. mars 2014

 
Fra før hadde 2 av valpene i kullet etter Radar og Metrinelunds Gossi oppnådd 1 UK. Lørdag klarte 2 nye valper i kullet det samme:
Villetoftes Tilde ved Joakim Skovgaard Larsen: 1 UK
Villetoftes Viktor ved Niels Holger Lykke: 1 UK
Gratulerer så mye til eiere og ikke minst oppdretter Anne-Marie Petersen med at hele 4 hunder har oppnådd 1 UK.
Bilde: Stolte eiere, Joakim og Niels Holger.
 
Litt statistikk: Det er nå minst 29 hunder etter Radar med 1 UK. Disse har tilsammen oppnådd minst 46 stk  1 UK-premier. Flere blir det. Radar skal nå parres, trolig for siste gang, med Jutevatnets Dina.

Rocket Man og Sala Palmer, begge etter NJch Jutevatnets Radar, klinker til i VK

Smølaprøven 8. mars 2014

 
Store gratulasjoner til Eva og Aril Solli med 1 VK til Ohlsmyhrens Rocket Man. "Rocky" er etter Radar og Jaga. Oppdretter er Roland Olsson. Nest best på partiet med 2 VK, ble Sala Palmer til Einar Lervik. Denne stortgående overskuddshunden er etter Radar og Kira. Einar er selv oppdretter til hunden. Gratulerer til alle med deres første vinnerklassepremie! Den smaker alltid litt ekstra. Til høyre på bildet er nok en god pointer. Bjønnålias Figaro. Han går videre på søk til morgendagens store finale.
 
Lykke til alle sammen!

Katla er drektig, Vågal har fått besøk!

Ålesund 27. februar.

 
Ultralyd av Katla i dag viser at hun er med valper. Det er kun 21 dager siden parring så det er litt tidlig å telle nøyaktig antall. Jeg tar ny ultralyd neste uke. Er du interessert i hannvalp så send en e-post. Dette blir Kongsvoldhunder du kan nå helt til topps med!
 
I går kveld fikk vi besøk fra Roland Olsson som har kennel Ohlsmyrens. Han hadde med Ohlsmyrens Good Vibration (kullsøster med Ohlsmyrens Respect) som ble parret med Jutevatnets Vågal. Det var ei meget trivelig tispe og parringen ordnet hundene fint på egen hånd. Den som er interessert i valp må gjerne sende e-post så kan jeg formidle ønske om valp. Begge hunder er fra meget godt premierte kull og blodet passer meget godt til hverandre. Dette er ingen eksperimentparring.

Jutevatnets Prima! En ny spennende hund fra kennel Jutevatnet

Ålesund 16.feb 2014.

 
Jutevatnets Prima! En ny spennende unghund i kennel Jutevatnet. I dagens klubbmesterskap viser denne unghunden tydelig at hun er klar for beste premie i unghundklassen. For dagen ført av Ståle Lingaas vinner hun unghundklassen. Som 4 måneders valp på treningsfelt på Hjerkinn la valpen opp til stort anlagt medvindssøk i beste søk og stil. Dette er nettopp det kennel Jutevatnet søker.
 
Bilde: Prima og Ståle til høyre. Til venstre: Geir Rønnstad med Suzi, vinner av Åpen klasse. I midten dommer Aslak Digernes

NJch Black Luckys Ingo på parrings besøk

Ålesund 2. februar 2014.

Tilfeldighetener gjorde at vi like godt fikk med oss Ingo hjem. Det passer meget bra for en travel næringsdrivende... Førsteinntrykket av Ingo er veldig bra. Dette er som forventet en sterk og vital hund med meget god psyke. Det tok meg ca 60 sekunder å fullføre den analysen. Når katla som er en sterkt foreldelt tispe skal utavles så blir dette meget riktig. Katla vil naturligvis prege avkommene sterkt med sin tette anetavle. Ingo vil forhåpentligvis bidra med styrke, vitalitet og ikke minst solid eksteriør. Dette kullet gleder jeg meg virkelig til å følge opp og skal naturligvis beholde minst en valp.
Katlas progesteronverdier tyder på at tellende parring skjer 6. og 7. februar. Da forventes fødsel ca 8. april, dvs samme dato som Radar og Pernille kom til verden for 10 år siden. Perfekt!!
 
Bilde: Ingo med ung dyktig handler..

Årsrapport 2013....

2013 ble nok et godt år for kennel Jutevatnet:
Jutevatnets Makker 1 VK/CACIT NPKs hovedprøve Kongsvold, Fordalens Lex etter Radar årets ungpointer og Jutevatnets Dina etter Pernille nr 3. Kullet etter Straight Flush og Pernille stoppet på 5 valper med 1 UK. Hele 3 hunder (Mara, Dina og Imperia) fikk 1 AK i løpet av høsten og i god tid før fylte 2 1/2 år. Året gav også mange nye lovende unghunder med 1 UK etter Radar. Villestoftes Pernille ble nr. 2 i svenske gullpokalen. Katla etter Pernille og Rocket Man etter Radar ble nye VK hunder. Bjønnålias Jackpot etter Arrow like så. Det må også nevnes at Jutevatnets Cox som selv oppnådde 1 VK i 2013 har fått 4 nye vinnerklassehunder etter seg. 3 i Ørntuas H-kull og en i kennel Skipsfjordhønas. Det ble også mange supre vinnerklassepremier på avkom etter Radar. Flere med 1 VK. Gjeveste resultatene er nok Makker sin CACIT på Kongsvold, 1VK/mCACIT til Frierfjordens Rit på Svensk pointerklubs hovedprøve og ikke minst 3 VK finale til Pimens Aron i verdens tøffeste konkurranse, NM høyfjell på Kongsvold.
 
 
 
Bilde: Jutevatnets Radar på Ørskogfjellet 11.januar 2014. Snøen har tint opp i solhellinga og vi tenker... Hva vil det nye året bringe?

Jutevatnets Dina med Cert nr 2.

26. januar 2014

 
På Hedemark og Oppland Fuglehundsklubbs utstilling i dag gikk Jutevatnets Dina til topps i pointerringen og fikk både Certifikat og BIR.
Gratulerer så mye til både hund og eier: Ulf Gurgens 
Nå mangler kun stor-certifikatet før vi kan hente frem de store bokstavene....

Løpetid!

Dovre 25. januar 2014

 
Da har Jutevatnets Katla begynt å løpe! Dette er en måned senere enn i fjor, men tidspunktet er optimalt. Valpene blir født tidlig i april og de beste i kullet rekker fint derby. Mars/april 2016 kan valpene få en sein UK-start og en tidlig AK-deby. Fødsel tidlig april vil også bety at valpene kravler ut av valpehuset til gryende vår og starter et sunt uteliv 4 uker gamle.
Knut Gunnar er orientert og Ingo er klar.....
 
Bilde: Katla som valp.

Sjekk denne på youtube...

Jutevatnets Mara til Leif Jan og Isa Merete Sørli ufolder seg på Smøla-myrene 

 

Jutevatnets Katla skal parres med NJch Black Luckys Ingo.

Ålesund 1.januar 2014

 
Da er avgjørelsen tatt! Overskuddshunden Jutevatnets Katla skal parres med NJch Black Luckys Ingo. Etter min vurdering er Ingo først og fremst en ekstremt sterk og robust pointer. Dette er noe norsk pointeravl trenger å ta med seg videre. For egen del skal Katla føre kennel Jutevatnet sin tispelinje videre. Defor skal jeg beholde en tispevalp etter denne spennende kombinasjonen. Løpetid ventes meget snart.
 
Jutevatnets Katla er sterkt linjeavlet på suksesskullet med Jutevatnets Radar og Jutevatnets Pernille. Katla er helsøsken med Makker og Hijack. Dette er stortgående, meget revierende og viltfinnende hunder. Hannhundene har særdeles flotte fuglearbeid og har meget god reis som de har arvet etter Arrow.
 
Black Luckys Ingo har en enorm merittliste og er veldokumentert på Kongsvold. Kennel Black Lucky har levert meget sterke resultater i mange år der Black Luckys Rapp har vært den bærende kraft. Avlsresultatene etter Rapp er oppsiktsvekkende. Ingo sine resultater i særdeleshet.
 
I denne parringen kombineres sterke linjer som har levert resultater på Kongsvold. Valpene er derfor tiltenkt førere som ønsker å konkurrere på denne arena. 
 
Er du interessert i valp fra dette planlagte kullet så send en melding til: ole@aalesund-dyreklinikk.no 
 
Bilde: Sjekk anatomien... lett rasetypisk hode, tydelig brystbein, rundt bryst og gode vinkler på alle bein. Se og lær......
 
 

Fri A hofter på de danske valpene...

Danmark 13. desember

 
Anne-Marie Petersen rapporterer at både Asti og Tilde etter Jutevatnets Radar og Metrinelunds Gossi har fått Hd-resultat fri A. Hun og Joakim som eier Tilde er riktig så fornøyde med hunden og nå planlegges tur til Norge til høsten. Danske hunder gjør sjelden suksess i Norsk Derby så skal en ha sjangse for å vise seg fra sin beste side så må det forberedelser til. Kennel jutevatnet gleder seg til å få danmarksbesøk......
 
Jeg tipper det blir flere jutevatnethunder med i neste års derby. Min egen Jutevatnets Prima etter Eidemlias Dallas og Jutevatnets Pernille burde kunne kvalifisere seg i løpet av vinteren og de øvrige 4 søskenene er minst like lovende. Skal se de blir et skikkelig unghundår i 2014!!!!
 
 

Jutevatnets Hijack ble funnet etter 5 døgn!

Søre Sunnmøre 5. desember.

 
Forrige lørdag forsvant Jutevatnets Hijack på fjellet etter en kort treningstur. Samme dag blåste det opp til uvær og storm slik at letearbeidet ble vanskelig. Dagene etter har det vært konstant storm og skikkelig grisevær med tildels store nedbørsmengder i form av regn, sludd, hagl og snø. I går kveld fikk Jan Rune melding om at en pointer var blitt observert i området og i dag formiddag ble han funnet. Etter 5 dager uten mat og med konstant møkkavær var Hijack blitt rimelig tynn.
 
Kjenner jeg hunden rett er han klar igjen allerede til helgen... Hva denne hunden er laget av skjønner ikke jeg. Fra før har han et ryggbrudd, der 2 ryggvirvler er delvist knust og sammenvokst. Skiven mellom virvlene er fullstendig borte.
 
Hijack er helbror til Makker og Katla.
 
 
 

Jutevatnets Albin: Apportbeviset i boks!

Søre Sunnmøre 22.11.2013

 
Da har hund nr 2 i kullet ordnet seg med apportbevis. Jan Rune Dahl forteller at Albin er utrolig lettdressert og at apporttreningen har gjort seg selv. Det stemmer nok. Samtidig har jeg merket meg at Jan Rune har et spesielt lag med hundene og at han når de målene han setter seg. 
 
 
 

Gladmelding fra ung jeger.....

Hei

 

Sender en liten jakthilsen fra Trøndelag. På bildet ser du Bjønnålias Scott (Arrow og Miss Mouche)

 

Etter en høst med rypejakt der Scott har gått i overkant stort og selvstendig, har det vært en del ekstra dressurtrening. Jaktet mer i skog, og kontakten og samarbeidet har bedret seg veldig.

 

I helga var vi ute en tur. Ser Scott trekke an i stand, avanserer ca 30 meter. Går inn i ny stram stand. Simen (sønn) følger på og får felling av ei røy!!

 

Perfekt fuglearbeid og Simen sin første skogsfugl.

 

Scott er en utrolig behagelig hund. Lydløs og behagelig hjemme. Full fart i fjellet!

 

Hilsen

 

 

Simen og

Svein Ivar Salberg

Jutevatnets Luna 2 x 2 AK

Egersundprøven 16. og 17. nov

 
Store gratulasjoner til Helge Pedersen som sanker ytterligere premier på sin Jutevatnets Luna. I helgen ble det 2 x 2 AK.

Jutevatnets Imperia 1 AK

Egersundprøven 17.november 2013

 
Store gratulasjoner til Gunnhild og Espen Ose som er eiere til Jutevatnets Imperia. I dag tok Imperia den gjeveste premien av de alle, nemlig 1 AK. Dette er den 3. hunden i kullet med 1 AK. Nå blir det vinnerklassen til vinteren og kennel Jutevatnet ønsker lykke til....

Jutevatnets Imperia 2 AK

Egersundprøven 16. november 2013

 
Grattis til Imperia med 2 AK i dag. Overskuddshund etter Pernille og Straight Flush som har 1 UK som unghund. Eiere: Gunnhild og Espen Ose

Jutevatnets Birk, excellent på valpeshow

Villestoftes Tilde 2 UK

Danmark 3. november


Nok en valp i kullet etter Radar og Metrinelunds Gossi er blitt premiert. Denne gang fikk Villestoftes Tilde 2 UK.

Eier og fører  er Joakim Skovgaard Larsen

Gratulerer som mye til han og oppdretter  Anne-Marie!

Jutevatnets Dina 1 AK

Vestfoldprøven 25. okt 2013

Gratulerer så mye til Ulf og Dina med flott premie! Her gjengis kritikken til denne spesielle hunden.....

I vekslende vind og biotop går Dina et meget godt søk i god kontakt. Har en markering som hun løser ut selvstendig. I senere slipp fortsetter Dina glimrende. Stand. Reiser kontrollert og presist på ordre. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder. I senere slipp fortsetter Dina sitt glimrende søk.
Tildeles 1. pr. AK.

slipptid:                 15-15-15-15    60
stand m/makker           1               1
Fuglebehandling: Presisjon:4   Reising:4
5,5,6,4,4,4

Dommer Jan S. Ulvin

Villestoftes Asta: 1 UK

Danmark 24. oktober

 
Store gratulasjoner til Anne-Marie Petersen med 1 UK på Asta.
Anne-Marie er både oppdretter og fører på kullet. Fra før har Pernille (Bildet under) tilhørende Mattias Siøland oppnådd 1 UK.

Fasanjakt......

Ålesund 15. okt

 
Da er det klart for årets store fasanjakt....
Jaktlaget drar til Långtora og skal gjenta fjorårets suksess. Frode og jeg utvikler opplevelsene videre og skal overvære SM-felt på lørdag. På søndag drister vi oss til å stille på feltprøve i "øppen-klasse". Det er Østagløttens Alba og Jutevatnets Vågal som skal i ilden. Går det gale så viskes det hele ut i intet og går det bra vender vi hjem som helter...
 
3 dagers jakt på rapphøns og fasan blir det i alle fall!

Ny VK-hund etter Radar!!!

Smøla 12. og 13. oktober.

 
Da satt den endelig for Eva og Arild Solli. Ohlsmyrens Rocket Man etter Radar og Jaga fikk i dag endelig 1 AK etter en lang men kjapp serie med 2 AK premier. Det ble også en 2 AK i går. Viltfinnerevnen kan komme godt med når det heretter skal kjempes i vinnerklassen. Sender også en gratulasjon til oppdretter Roland Olson i Sverige.
 
Bilde: "Rocky" kåret til smølaprøvens beste AK-hund!  

Ny hund med 1 UK etter Radar!!!

Østfold 12. okt

 
Store gratulasjoner til Knut Tore Dahle som fikk 1 UK på Roxy i dag. Roxy er etter NJCH Jutevatnets Radar og Vestfjorddalens My. Knut Tore er selv oppdretter av hunden og da smaker premien naturligvis dobbelt så godt. Roxy er andre hund i kullet med 1 uk og tredje hund totalt som er premiert. 
 
Knut Tore lurer på hvor mange valper etter Radar som har fått 1 UK. Jeg vet i alle fall om 27 stk.....

Bilde:Lørdag 5. oktober. Ståle Lingås på orrfugljakt. Det ble en flott blåhane til Jutevatnets Katla.

Bilde: Frierfjordens Rit (NJCH Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt) 1 VK m/CACIT på Svensk pointerklubbs hovedprøve.

Bilde: Villestoftes Pernille (NJCH Jutevatnets Radar x Metrinelunds Gossi) Nr. 2 i svenske gullpokalen

Drømmehelg for kennel Jutevatnet!

27.-29. september.

 
Fra Skåne rapporteres at flere avkom etter Jutevatnets Radar oppnådde gode resultater på SPK hovedprøve. Som tidligere skrevet fikk Bjørklunds Jackson 4 VK.
Vinner ble Frierfjordens Rit til Flemming Fuglede Jørgensen ( 1 VK m/ CACIT). Rit er en av hundene i Wassbergkullet til kennel Frierfjorden (Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt). 
 
Videre rapporteres at nr 2 i gullpokalløpet ble Villetoftes Pernille. Pernille fikk 1 uk dagen før. Anne Marie Petersen er stolt oppdretter av dette kullet som såvidt er fylt året. Dette er det siste kullet etter Jutevatnets Radar. Imponerende!! 
 
Vi har ellers fanget opp at Jutevatnets Mara har fått 2 AK + 1 AK i helgen. Gratulerer så mye til familien Sørli med kjempeinnsats og ny vinnerklassehund.
 
Rocket Man til Arild og Eva Solli tok nok en 2 AK i dag 29. sept. Du verden for en hund. Denne hører utvilsomt hjemme i vinnerklassen. 
 
Må også applaudere Henry Espeseth som endelig lykkes med å få 1 AK på Dallas som er far til vårt kull nr 7.
 
På Tjøllingprøven lykkes Turid Skjelbreid med 6 VK finale på Pimens B Jenta (Radar x Belle). Gratulerer til dyktig ekvipasje!
 
Sist og ikke minst må nevnes at undertegnede lykkes med å føre Jutevatnets Makker frem til 1 VK m/CACIT på NPKs hovedprøve på Kongsvold i dag. Dermed er Makker norsk jaktchampion og pointernorge har fått seg en ny spennede avlshund. Gratulerer til eierne Christian Narmo og Charlotte Stenerud.🙂
 
Bilde: Ole med Makker rett før tildeling av dagens gjeveste premie.

Norsk pointerklubbs hovedprøve: Makker til finale

Hjerkinn 28. sept.

 
Undertegnde har fått det ærefulle oppdrag å føre Jutevatnets Makker i vinnerklassen på årets siste prøvehelg på Hjerkinn/Kongsvold. Etter å ha gått ned et par kilo, mistet stemme, og tygd sønder en hundefløyte så er Makker i finalen. 

Svensk pointerklubbs hovedprøve: Jackson 4 VK

Fredag 27. sept ble vinnerklassen arrangert. Mange god ekvipasjer deltok både fra Sverige, Norge og Danmark.

 
Einar Holmvik oppnådde 4 VK på Bjørklunds Jackson etter Cepa og vår Jutevatnets Radar. Gratulerer med denne store prestasjonen. Jackson meldes trolig på SM som i år går ca 19. oktober på terrengene ved Långtora. 

Prøvehelga 20.-22. september

På Kongsvold henter Radaravkommet Ohsmyrens Rocket Man til Arild og Eva Solli nok en 2 AK. Dette er en hund jeg vil anbefale brukt i avl!

 
I Ørntuas H-kull tar nok en hund etter Jutevatnets Cox (eier Wenche Wara) 1 AK: Ørntuas H Mille til Stian Henriksen. Dette er 3. hund i suksesskullet med 1 AK. Hundene er født 24.05.2011. Slå den....
 
I Danmark rapporteres at hundene etter Radar og Frierfjordens Black Britt fortsetter å samle premier. Frierfjordens Randi har oppnåd 1 premie i bruksklassen og Frierfjordens Rex 3 VK. 
 
Grattulerer til alle!!!

Pimens Jenta 4 VK

 
Saltfjellet 7 sept 2013.
 
Gratulerer til Turid Skjelbreid med en flott 4 VK på Pimens Jenta på saltfjellprøven. Jenta er yngre helsøster til Aron som ble nr 3 i NM. Takk til Frode Stenerud i kennel Østagløtten som er mannen bak parringene Radar x Belle.
 
 

Fordalens Lex leder pointercupen, unghund

Kongsvold 8. sept.

 
Gratulerer til Lex og Terje Hessvik med 2 x 2UK hittil i høst. Med sine 5x 1 UK fra før leder nå Lex Cupen. Nå spisses nok derbyformen.....
 
 

1 UK til Myra!

Danmark 8. september.

 
Valpene etter Jutevatnets Radar og Vestfjorddalens My er nå klar for start i unghundklassen. Oppdretter Knut Tore Dahle forteller at hundene går godt og i dag fikk Myra som eies av Nils Bang i Danmark 1 UK. Gratulerer til alle involverte🤔.

Bjønnålias Jackpot 1 AK

Salen 8. sept

 
Grattis til Walter Muland med VK-bilett på Jackpot! Bjønnålias Jackpot er etter vår egen Pimens Arrow og Valhaugens Miss Mouch. Arrow har nå flere VK-hunder etter seg på kun 3 parringer.
 

Avkom etter Radar nr.3 i årets NM!!!

Kjempegratulasjoner til Terje Steinsund som fikk bronsjeplassen i årets NM med Pimens Aron!

Aron er etter kombinasjonen NJCH Jutevatnets Radar og Drevjans Belle. Oppdretter er Richard Person. Kombinasjonen ble gjort 2 ganger og der er mange høyt premierte hunder i begge kull. 
 
Gratulasjoner naturligvis også til hundene på gull og sølvplass!
Bilde: hentet fra NPKs hjemmeside.
 
1.VK NM Finale m/Cacit ES Sørbølfjellet`s Zizou 13984/07, Erik Hjelmås Lien/Tord Lien.
2.VK NM Finale ES Slottvidda`s I M Tuva 04394/06, Håvard Dekkerhus
3.VK NM Finale P Pimen`s Aron S24263/2008, Terje Steinsund

Pimens Aron til Finale!

Kongsvold 7. sept.

 
Gratulerer med finaleplass til Pimens Aron og Terje Steinsund. Aron er etter Radar og Drevjans Belle. Det er litt av et nåløye når 6 hunder går videre hver dag. Knapt 200 hunder er nå redusert til 18.

2 x 1 VK m/ CK på første dag av NM

Kongsvold 6. september.

 
På første dag av NM- individuelt stikker kullsøskenene Pointnics Point og Laiba av med hver sin 1 VK. Begge pynter på premiene med CK. Gjett om Snorre Nicolaisen gnir seg i hendene nå....
Bak hundene står Jutevatnets Radar og Pointnics Chanti.

Oppsummering etter 2 prøvehelger- Point til NM-lag!

Jutevatnet-relaterte resultater hittil i høst.....
 
01.09.2013 Ohlsmyrens Rocket Man(Jutevatnets Radar x Borgeflons Jaga)2AK Hjerkinn
01.09.2013 Jutevatnets Aiko (Rail av Vorpoint x setpoints Prima) 2 AK Hjerkinn
31.08.2013 Ørntuas H Tai-Pan (Jutevatnets Cox x Ørntuas Rypa) 1 AK + 2 AK 1/9 Senja
25.08.2013 Ørntuas H Flicka (Jutevatnets Cox x Ørntuas Rypa) 1 AK Tromsø

24.08.2013 Pointnics Point(Jutevatnets Radar x Pointnics Chanti) 1 VK m/CK Tromsø

 
Gratulerer med premie til Aiko og Ståle som er fersk i prøvesporten. Rocky går godt om dagen og snart sitter nok toppremien. Ørtuas toppkull fortsetter der de slapp. Dette er meget imponerende. Jutevatnets Cox avler meget godt...
 
Sist og ikke minst grattis til Ole Ingebrigtsen med nok en 1 VK på Point. Nå blir det uttak til NM-lag på Kongsvold. Point går i Radars fotspor......
 
Bilde: Ståle med Aiko og Katla

Vestfoldutstillinga 23.juni 2013

Gratulerer til Ulf og Jutevatnets Dina med godt utstillingsresultat!

 
Full pakke med Cert og BIR! Kullet mellom Pernille og straight Flush er beviselig både flotte eksteriørmessig og jaktmessig på topp!
 
 

Vi er i apportmodus....

Rolf Ulvang melder at apportbeviset er i boks på Jutevatnets Max.

 
Helge Pedersen drar det enda lenger og deltar på offisiell apportprøve!
Han har følgende info om arrangementet (sakset fra norsk pointerklubb sin hjmmeside):
Apport prøven på Askøy er arrangert av Norsk Vorstehhund klubb. Det er ein hyggelig prøve hvor deltakerene kan ha med telt eller campingvogn og overnatte i eit flott skogsområde med terrenger hvor det er mange vann, skog og beiteområder. Det blir slått opp eit stort partytelt og felles grill. På lørdagen blei det diska opp med kveitemiddag for dei som ville grilla det. Det må sies å vere eit veldig bra arrangement hvor det i år ble 1 pr til 4 forskjellige raser, så dette er ikkje bare for vorsteh.Fin trening om sommeren då apport er jo noe ein fuglehund må kunne når ein skal stille på skogsfuglprøver eller i vk. Det konkurreres i vannapport, søk apport og spor. I uk er det ikkje spor, Luna (NO49279/11) oppnådde 2x1uk og i dag var ho beste uk hund med 19 poeng av 20 etter en liten førerfeil der eg var for kjapp med å ta i mot fuglen når ho kom inn,helt unødvendig.Desse premiene kan kombineres med jaktprøveresultatene fra i vinter der ho hadde 1 og 2 uk som beste,dermed har ho 1 og 2 kombinert.1 premien får ho godskrevet 1 championat poeng på.Det kan samles 5 poeng totalt på apportprøve.

mvh Helge Pedersen

Jutevatnets Makker leverer flotte valper!

Unghundfremvisningen Oslo/Akershus


På unghundfremvisningen fikk alle Østagløtthundene særdeles lovende. Kullet etter Rosa og Makker er alle veldig typelike og med meget gode kropper og vinklinger. Gratulerer Østagløttens Sifo, Ares og Loma med rød sløyfe. Christian og Sifo ble nest beste hanhund. Ikke dårlig!! Vår Yoga ble beste tispe og nr 2 av alle!!

Bilde: Frode Stenerud, kennel Østagløtten, med Makker-valp til venstre.

Inger Lill med ny, flott hjemmeside...

Inger Lill pedersen har fått seg ny hjemmeside:

 
Gratulerer og lykke til med planlagt valpekull!

Ny gullmerkemann i NPK!

ålesund 5.mai 2013.

 
Gratulerer til Henry Espeset med tildeling av gullmerke i NPK! En meget velfortjent tildeling etter mitt skjønn! Hvem fortjener dette mer enn en som har profilert vår gode rase i hard konkurranse med de øvrige stående fuglehundraser. 

Hvem leder unghundcupen i NPK?

26.04.2013 Saltfjellet 2UK
21.04.2013 Grotli 2UK
20.04.2013 Grotli 1UK
13.04.2013 Dovrefjell 2UK
07.04.2013 Storlidalen 1UK
06.04.2013 Storlidalen 1UK
17.03.2013 Ørskogfjellet 2UKHer er prøveresultatet for vinteren 2013 til leder av NPKs unghundcup!

Hunden heter: Jutevatnets Dina!

Gratulerer til Ulf Gürgens med 2 UK på saltfjellet i dag 26. april 2013. Dina hadde 2 stander, en med reis men for langt hold, og en uten reis og med sterk provokasjon av makker. Presisjon 4, tallkarakterer: 566444
Med andre ord nok en super dag i fjellet.


Bjørklunds C/R Jackson, 3 VK

Loftsdalen 20.april 2013.

 
Evig unge Einar Holmvik slutter aldri å imponere. I "segrarklassen" oppnådde Bjørklunds C/R Jackson 3 VK forrrige helg. Dette er en meget sterk hund i et meget sterkt kull etter Radar og Cepa.

Jutevatnets Dina avslutter sesongen med en sterk 2UK

Grotli søndag 21. april

 
Det ble "bare" 2 UK" på Jutevatnets Dina i dag. Prøvekritikken vitner likevel om en meget god innsats:
 
1 fuglearbeid u/reis.... Dina har i dag vist seg som et kjempetalent og får sin velfortjente 2 UK
Tallkarakterer: 656444
 
Gratulerer til Ulf og alle øvrige eiere av dette meget gode kullet med en fantastisk sesong!
 
 
 

Resutater fra Alta.

Arctic cup. Grattis til Ørntuas Flicka med 2. pl i finalen. Flicka leder nå pointercupen. Som oppdretter av Flickas far (Jutevatnets Cox) sniker vi til oss en liten bit av æren🙂. Jutevatnets Imperia var med helt til siste matching og imponerte stort søksmessig.

 
Stor gratulasjon også til Fordalens Lex (Radar x Dancing queen) som i Alta går av sted å tar sin femte strake 1 UK for sesongen. Hva er denne hunden laget av? Lex går som unghund hele kommende høst og det blir spennende å se hvor dette ender....
Lex er nr 2 i pointercupen i skrivende stund. Han deler plassen med Jutevatnets Dina. På fjerdeplass ligger Mille, Flickas helsøster.
 
Det står dermed jutevatnethunder bak alle 4 hundene i tet.😉

Jutevatnets Bragd, 2UK

Grotli 21.april 2013.

 
Det var nære på full klaff for Bragd og Jan Rune Dahl. Det skortet dessverre på konsentrasjon og utholdenhet på slutten av dagen og Bragd ble avsluttet med en velfortjent 2 UK. Synd at Jan Rune fikk så kort tid på seg til å "preppe" hunden. På trening har den vist klassesøk. Takker Jan Rune så mye for innsatsen. Du er "nesten" en trollmann!!!!

Vi ønsker Jutevatnets Imperia lykke til i Arctic cup Finale

Arctic cup finale!

 
Jutevatnets Imperia er i finalen. Vi krysser fingrene. Vi ønsker også lykke til for Ørntua som har 2 hunder i finalen i kullet etter Jutevatnets Cox. Flicka har allerede fuglearbeid i kvaliken og fikk 1 pl i sitt parti.

2 stk Jutevatnet til start på Grotli = 2 x 1UK

Grotli 20. april 2013.

 
Ulf Gürgens stilte Jutevatnets Dina på Grotli i dag. Det førte til hennes tredje 1 UK i vinter. tallkarakterer: 556444. presisjon 4, reising 5. Fy søren for en god hund...
 
Helge Pedersen har hatt mye stang ut på Jutevatnets Luna. Vinteren har har stort sett blitt ødelagt pga en stor operasjon hun hadde som valp. Gode råd var dyre og metallet som satt igjen ble fjernet kort tid før påske. Allerede i påsken gikk hun på ny som en "børsekule". I dag lykkes Helge og Luna endelig. Gratulerer med en etterlengtet 1 UK. Luna er den femte hunden i kullet som nå har sikret seg 1 UK.
Som oppdretter er jeg ekstremt fornøyd med innsatsen😀.
 
 
 
 

Prøvehelg 12. - 14. april

I nordnorge fortsetter Pointnics Point å overbevise. 1 VK lørdag og 3. VK i finalen søndag. Sterkt! 

 
På Geilo ble det 2 VK på Jutevatnets Makker fredag. I semifinalen går han videre som beste hund med fugletakning (for lang avstand). 
Jutevatnets Luna fikk 2 UK. Hadde nok beste premie innen rekkevidde, men dabbet på slutten.
Fordalens Lex (Radar x Dancing queen) til Terje Hessvik stilte også på Geilo. Det medførte nok en 1 UK. Den fjerde denne vinteren. Denne hunden har hentet førstepremier jevnt og trutt på vanskelige prøver gjennom vinteren. Det er meget sterkt.
 
På Dovre fikk Jutevatnets Dina 2 UK lørdag og Jutevatnets Vågal 1 UK lørdag. Gratulerer også Ohlsmyrens Roket Man (Radar x Jaga) med 2 AK. Eva og Arild står på og søksmessig sitter nok førstepremien snart.
 
Prøvehelgen ble en spesiell opplevelse da 3 partier ble værfast ved Slådalen. De kom seg greit ned til bilene, men veien snødde igjen og de måtte hentes ut med beltevogn ut på kvelden. Ingen hyggelig opplevelse når eksos trenger inn i bilen og den pakkes av snø slik at dører ikke kan åpnes. Ståle kommer nok til å ha kleskift og termoduk tilgjengelig neste gang han parkerer på Slådalsveien. Selv satt jeg ved peisen i hytta på Dombås.
 
Ellers hadde vi en meget trivelig helg med mye god mat. Takk til Jan Rune som disket opp med et herlig krepsemåltid.

Jutevatnets Dina tok like godt en 1UK til....

Storlidalen 7. april 2013.

 
Gratulerer til Jutevatnets Dina og e/f Ulf Gürgens med nok en 1 UK i dag.
Dina er en "stor" hund vi vil se mye til fremover.....  
 
Nok et bevis på hvor vellykket denne kombinasjonen har vært. Sender takk til Frode Stenerud som satt meg på tanken om å bruke Straight Flush på Pernille. Nå ser det riktig nok ut som om Pernille avler godt uansett hannhund.

Fordalens Lex fortsetter å samle 1 UK

Hovden 7. april 2013.

 
Gratulerer til Fordalens Lex (NJCH Jutevatnets Radar x Ohlsmyrens Dancing Queen) og eier Terje Hessvik med sin tredje 1 UK. Dette må da være en kononhund!!!! I allefall viltfinnerevne i toppklasse.
 
 

Radar-avkom i Danmark med gode resultater..

Danmark 5. april

 
I kullet etter radar og frierfjordens britt er hundene gått over i voksenklassen. Som tidligere nevnt fikk Rex 4 vk på dansk hovedprøve. 
I vinnerklasse fred 5. april følger Flemming Fuglede Jørgensen opp og tar 1. VK på Frierfjordens Rit. Gratulerer så mye. Kullet vant Wassbergprisen i 2011.

I kveld blir det rødvin på Ulf!!!!

Storlidalen 6. april.

 
Kennel Jutevatnet triumferer med nok en 1 UK i kullet mellom NSJCH Håkerløkkens Straight Flush og NJCH Jutevatnets Pernille. 
Jutevatnets Dina til Ulf Gürgens har gått til beste premie nesten alle starter sålangt i vinter. Det har lagt i kortene at 1 UK kom når fugl var på plass.  I storlidalen er det mye fugl og det medførte 4 fuglearbeider på Dina og en solid 1 UK. Tallkarakterer: 656444.
 
Jutevatnets Dina er en overskuddshund som går uansett føreforhold og som fremstår som partiets søker gang på gang. Det blir meget spennende å følge denne hundens reise inn i vinnerklassen......

Påskeslutt!

Ørskogfjellet 31.03.13

 
Flott tur med Jan Rune, Marcell og Jutevatnets Bragd. Bragd skal nå på treningsopphold hos Jan Rune frem til Dovreprøven hvor han i alle fall får en start. Bragd overbeviste i dag med god trøkk og utholdenhet. Det resulterte i en flott stand der onkel Radar sekunderte! På jaktbart hold kanonreiste Bragd og viste liten interesse for å jage etter. Dette lover bra. 
 
Vågal går nå glimrende og holder høyeste klassenivå dagen gjennom.
 
Ellers rapporterer Helge Pedersen at Luna nå går meget godt og klart til beste premie etter at stålpinnene ble fjernet fra beinet. Disse har sittet der helt siden Luna pådro seg et komplisert brudd som valp. 
 
Det spisser seg nå til og flere hunder i kullet jager førstepremie på tampen av sesongen. Erfaringsmessig er det de siste prøvene som gir de beste og riktigste resultatene. Lykke til alle sammen!
 
 

Roligere valper skal du lete lenge etter!

Påska 2013.

 
Det går meget bra med valpene. Alle vokser og kullet er ekstremt jevnt. Men kan ikke legge skjul på at dette er en trøtt gjeng! Har vel aldri hatt roligere valpekull. Ikke så rart da både mor og far er verdens roligste pointere... 
I fjellet er det snarere motsatt😉.
 
 

Pointer vinner NM! og radaravkom gjør det godt!

Ålesund 24. mars 2013.

 
Graulerer så mye til Geir B Larsen med NM seier på Barentsviddas Sortebill! Godt med pointer på pallen og nok et bevis på pointer som vinterhund. En flott ambassadør for alle pointerfolk!
 
Fra Danmark rapporteres det at Bjørklunds c/r Donna (RadarxCepa) har fått 1 AK. Dermed nok en VK-hund etter Radar. Gratulasjoner til vår danske venn Keld Nilsen og oppdretter Einar Holmvik!
 
I vinnerklassen (dansk pointerklubbs hovedprøve) Lykkes det for Frierfjordens Rex (RadarxBlackBritt) å få 4 VK. Gratulasjoner til eier Allan Diederichsen og oppdretter Tommy Nilsen! Rex er allerede blitt en populær hannhund som blir brukt i avl.
 
På Romerikprøven lykkes Pimens B-Jenta (RadarxBelle) å få 4 VK på Lørdag. Gratulerer så mye til eier Turid Skjelbreid og oppdretter Richard Persson!
 

Jutevatnets Dina 2 UK

Ørskogfjellet 17. mars

 
Gratulerer så mye til Ulf Gürgens som fikk 2 UK på Jutevatnets Dina søndag. Hun fikk desverre ikke godkjent reis og gikk ellers klart til topp premie. Dina er en overskuddshund med søk av høyeste klasse så det er kun et tidsspørsmål før førstepremien sitter. 
 
For egen del var prøven en bedrøvelig opplevelse. Katla slått ut første dag i vk og Vågal gikk dårlig på blytungt og fugletomt terreng.

Kanonresultat for avkom etter Jutevatnets Cox og Jutevatnets Radar

Tromsøprøven 16. og 17 mars.

 
Pimens Aron 1 VK m/ck lørdag og Pointnics Point 1 VK søndag. Begge avkom er etter vår Radar. Aron fikk dermed sin NM-bilett og Point fikk fornyet sin med 2 nye år. Point var i finalen sist NM med fuglearbeid. Han sprakk desverre i felling (greit med en påminnelse😉). 
Finale i Tromsøprøven går i morgen (mandag) I tillegg til Pointnics Point stiller Ole Ingebrigtsen Pellarskogens Con. Han fikk 2VK lørdag. Con er etter Point og således barnebarn til Radar. Vi ønsker lykke til.....
 
 
Unghundene Ørntuas H Mille fikk 2uk lørdag og 1 uk søndag. Hun har nå til sammen 5 stk 1 UK!. Ørntuas H Flicka fikk 1 UK søndag. Hun har nå i alt 4 stk 1 UK!
 
Skipsfjordhønas C Bolt fikk 1 UK søndag.
 
Alle disse unghundene er etter Jutevatnets Cox som selv fikk 1 VK forrige helg. Cox fremstår som en meget god avlshund med fantastiske resultat i disse kullene.
 

Jutevatnets Cox, 1 VK

Arnøya 9.3.2013.

 
Jutevatnets cox (Rail av Vor-point x Setpoints prima) lykkes med 1 VK på Arnøyprøven i dag. Gratulerer så mye til eier Wenche Wara. Cox er allerede brukt i avl og har levert varen ettertrykkelig. Sjekk Ørtuas H-kull. Cox sterke side er et genetisk rendyrket søk av ypperste klasse samt høy viltfinnerevne. 
Da ses vi på NM til høsten da...

Fordalen Lex 2x1UK

Rjukan 2. og 3. mars.

 
Fordalens Lex til Terje Hessevik fikk 1 UK begge dager på Rjukan i helgen. Slå den!!!
Lex er etter NJCH Jutevatnets Radar og Ohslmyrens Dancing Queen. Gratulerer masse til eier Terje Hessevik og oppdretter Alf Jomar Buset.
Radar bekrefter nok en gang sine avlsegenskaper!
 
Lex ligger med dette på topp i pointercupen for unghund sammen med Ørntuas Flicka som er etter Jutevatnets Cox. Gratulerer til kennel Ørntua med fremragende resultater.
 

Jutevatnets Katla 1AK, Jutevatnets Bragd 3UK

Ørskogfjellet 3 mars 2013.

 
Jutevatnet Katla (Arrow x NJCH Jutevatnets Pernille) klinket til med 1 AK på sitt andre forsøk. Tallkarakterer 656444 på relativt tungt føre.  
 
Kritikk:
Katla viser oss et glimrende jaktsøk i sterk medvind. Stor fart og meget høy intensitet. God kontakt med fører. Vi ser Katla gå inn i en stram stilfull stand oppe på en brink. På ordre reiser Katla kontrollert og presist ryper. Roes greit i oppflukt og skudd. Utreder erfarent. En glimrende hund som med glede tildeles en velfortjent 
1 Pr AK.
Bilde: lykkelig hund med fører.
 
På samme dag ble Jutevatnets Bragd stilt i unghundklassen. Det resulterte i en 3 uk på ekstremt tungt føre. Marcel som har Bragd har aldri vært på jaktprøve tidligere så dette ble en stor opplevelse som ga mersmak. Vi kommer nok til å se mer av denne ekvipasjen og da helst på et lettere føre.
 
Det var generelt vanskelige forhold med lite fugl på Ørskogfjellet denne helgen. Ingen premier i VK og kun Katla med premie i AK. I unghundklassen var det i alt 2 hunder som fikk 3 uk. 
Jutevatnets Dina var på besøk og gikk meget godt begge dager, men lykkes ikke med å komme i fugl.

Det blir 5 valper.

Ålesund 26.2.2013

 
Nå er det ca 9 dager igjen til forventet fødsel. Pernille er i god form og har begynt å legge seg ut. På ultralyd så jeg 5 foster og det ble bekreftet med et rtg-bilde i dag. Ettersom det er minst 8 som vil ha valp innebærer det at noen blir skuffet. Nå er det kjønnsfordelingen som avgjør om hvem som får valp. 
 
Markedet svømmer over av pointervalper om dagen. Jeg kan absolutt anbefale valper etter Jutervatnets Makker. Frode Stenerud har fortsatt 2 ledige i ett kull på 10 stk. Etter Radar er det fortsatt ledige tispevalper hos Anne-Marie Petersen. Her kan en få seg en unghund til valpepris. Jeg kan formidle valp fra begge disse kullene.

Siste nytt fra Jutevatnet!

Ålesund 24. februar.

 
🤭Vi har vært på treningstur i jakterrenget i Vingelen. Det ble en tung og lite formålstjenlig tur. Føret østafjells er dårlig denne tiden og fuglene er stort sett i flokker. Samværet i hytta var som alltid morro med mye pointerprat og alt for mye rødvin. Og forresten et måltid fasan med setereieren på besøk.
 
Bilde: Det går mot natt på setra i Vingelen.
 
 
🤨De store forventningene til unghundene i siste kull må tones ned for vinteren. Både Vågal og Luna er moderate søksmessig om dagen. Mara har knekt foten og Max har reist til Serbia. Dina kommer på besøk til Ålesund og skal være meget godt trent. Spennede! Det får bli som det blir, men vinteren er enda lang. 
 
😉Jutevatnets Katla er litt "corny" som tisper bruker være 2 måneder etter løpetid, men ble nr 2 i dagens klubbmesterskap. Vi skal prøve å få 1.AK i løpet av vinteren. Det burde være innen rekkevidde.
 
😀Jutevatnets Makker er blitt pappa og valpene ser meget spreke og flotte ut sier Frode Stenerud i kennel Østagløtten. http://www.ostaglotten.com
 
🙂Jutevatnets Hijack blomstrer om dagen. Han brilljerer på trening og har nydelige fuglearbeid. Jan Rune sier at han er klar for prøvestart! Etter ryggskaden har det blitt mye tid foran peisovnen på Hijack. Nå har han lært seg å si i fra når ilden er i ferd med å ebbe ut. Da går han å henter matfar og gir seg ikke før han legger inn på mer ved. Hvem sa at pointer er dumme dyr?
 
 

Valpene etter Gossi og Radar

Danmark 17 januar.

 
Valpene etter Gossi og Radar vokser og utvikler seg fint. Fortsatt er det ledige tisper av denne kombinasjonen. Vurderer nå å hente minst en tispe hjem til Ålesund for event videre salg. Venter valper fra Pernille og skal beholde en tispe der. Ellers ville jeg ikke vært i tvil om at en valp etter Radar hadde blitt et godt alternativ.  

HD-resultat 2012

16.1.2012

 
Avlsrådet har bestemt at det ikke er nødvendig å bruk plass i årboka 2012 på årets HD-resultat.
Årboka 2011 var i "nesten" A4 format og var 1 cm tykk. Den inneholdt 216 sider + ett blankt ark. Jeg regner med at årboka for 2012 blir nokså lik.
 
Slutt å tull. Dette er avlspolitikk. Vær ærlig og si hva dette handler om.
At dere kanskje vil konsentrere der om mentaltesting av norsk pointer blir deres sak, men vet dere hva dere da gjør?????
 
Pointeravl handler vel om jaktprestasjoner, utholdenhet, robusthet og helse og ikke om utstilling og hundens reaksjoner på en merkelig og konstruert mentaltestbane beregnet for tjenestehunder?
 
mvh ole frøland

Pellarskogen med nytt design!

Gratulerer Ole Ingebrigtsen med nytt design på hjemmesiden! Slik blir det når proffene slår seg løs. Flott jobbet!

 

NJCH Jutevatnets Pernille er parret med Eidemlias Dallas

Hjerkinn 3. januar 2012.

 
Da har vi vært på besøk hos Henry Espeset på Hjerkinn. Dallas og Pernille ble parret 3 dager så nå er det bare å vente. Det er allerede bestilt en del valper fra dette kullet så det blir neppe annonsert på pointerklubbens nettsider. Det er neppe tisper ledig så om noen kunne tenke seg tispevalp med Jutevatnets gener så vil jeg anbefale en flott tispevalp etter Radar og Gossi. Dette er hunder som helt klart vil gå meget godt i norsk høyfjell. Videre linjeavl vil dessuten være meget aktuelt der en kan kople inn f eks Jutevatnets Makker eller Jutevatnets Vågal. Er man interessert i lavlandsprøvene som går på Østlandet så vil en slik fortsettelse garantert gi meget bra resultat. Å få levert valpen i Norge vil nok lett la seg gjøre ettersom jeg kjenner flere som drar til Danmark i på jaktprøve i midten av mars. 

Vapene vokser og er meget aktive!

20.11.2012

Valpene etter Radar og Gossi vokser og utvikler seg flott. Nå nærmer det seg levering av valper til Norge. Er du interessert i valp så er det tispevalper ledig.
Ta gjerne kontakt.

 
 

Bjønnålias Jackpot enda en 1 UK

Långtora 4. nov 2012.

 
Artig sammentreff at Jackpot fikk sin andre 1 UK på Långtora 2 dager etter at vi forlot stedet etter en vellykket fasanjakt! Hunden er etter Pimens Arrow x Valhaugens Miss Mouch. Arrow har nå meget pene avlsresultater å vise til. Vi vil nok høre mer fra denne hunden etterhvert. Sjekk muskelspillet på bildet!

Jutevatnets Dina, 3 UK

Forus 4. nov 2012.

 
Nok en premie å melde. Jutevatnets Dina som debuterte på Forusprøven fikk i dag 3 UK. Søket holdt klart til førstepremie men uheldige omstendigheter førte til for mange minus i margen. Ulf Gürgens har vært borte fra prøvesporten i mange år men gleder seg til å komme igang igjen. Dette må da være et bra "comeback". 

Forus: Jutevatnets Imperia 1 UK

Søndag 4. nov 2012

 
Da satt den for Jutevatnets Imperia. Gratulerer til Gunnhild og Espen Ose med 1 UK. Dette er en meget spennende hund med massevis av overskudd. Jeg husker godt Imperia som valp. Hun skilte seg ut og ble solgt med tungt hjerte. Dette er tredje hund i kullet med 1 Uk og det blir ikke den siste. Lykke til videre....
 
I Forus open ble det stang ut for radar x derna-unghundene. Det ryktes at søkskvaliteten var særdeles god og at kullet har gjort seg bemerket🙂.
 

Forus open 2012

Da er unghundløpet i gang!

I dag 3. november oppnådde Østagløttens Songa (RadarxDerna) 1 UK på kvalikdagen og er dermed klar for morgensdagen finale. Eier Tom Hardeland er lokalkjent og det er neppe en ulempe når det spisser seg til. Sammen med Songa er også kullsøster Fairtail videre til finalen på søk. Oppdretter Frode Stenerud har enda en hund i finalen fra et annet kull, nemelig Østagløttens Ziva. Jeg tipper Frode følger nøye med😉.
 
I kvalitetsklassen på Forus stiller Helge Pedersen Jutevatntes Luna. Hun får 2 UK med tallkarakterer 556444. Manglet kun reis. Det nærmer seg.....
 
Ellers ryktes det at også Jutevatnets Imperia fikk 2 UK. I såfall er det 4 hunder i kullet som er premiert. Alle har søk til første premie så her er det bare å stå på. 
 
Bilde: Undertegnede kom hjem fra fasan og rapphønsjakt fra Sverige i dag. Good shooting!!!!
 

Dårlig nytt!

Ålesund 25. oktober 2012

 
Jutevatnets Hijack hadde en kanonsesong i vinter og det var store forhåpninger til hunden i høst. Desverre kom Hijack seg ut av hundegården i slutten av Juli og det endte med en alvorlig påkjørsel. Han ble liggende i grøfta nesten en time ute av stand til å reise seg. Vi konstaterte samme natt at ene lungen var sprukket og kollapset. Ellers viste han kun tegn til at han var skikkelig mørbanket. Allerede etter 3 uker viste han gode takter og var på treningsfeltet på Hjerkinn der han tidvis viste godt søk. Jan Rune opplevde etterhvert at han hylte til når han skulle reise seg men på fjellet gikk han treningsøkter opp til 5 timer uten å reservere seg. Utover september begynte Hijack å slå kul på ryggen samtidig som han sluttet å galoppere. Vi tok han til klinikken og tok røntgen av ryggen. Jeg fikk mildt sagt sjokk når jeg fikk sett bildene. 2 ryggvirvler hadde brudd og knusninger av svært alvorlig grad. 
 
Jakt og prøvekarrieren er definitivt over og jeg har anbefalt Jan Rune å avlive Hijack. 
 
På en treningstur på Hareid i august hadde Hijack og Radar samslipp. Hundene vekslet om å lede an. Ingen visste da at Hijack løp med brukket rygg. Fra Hijack begynte å søke har han vist høy jaktlyst og jaktmoral. Aldri stoppet opp og tittet tilbake. Søket har vært systematisk og velrevierende. I vinter tok han 5 premier på 6 starter og han har gitt sin eier store opplevelser på den korte tiden han har hatt hunden. Hijack er Jan Rune sin første pointer men blir neppe den siste.

Videosnutt av Vågal

Har laget en videosnutt av vågal der han har stand, reis og utredning. Alle som har prøvd vet at det ikke alltid er like lett å lage slike opptak. Har du lyst å se opptaket så trykk på Kull 6.

 

Pimens Jenta 2 AK

Vestfold 14. okt

 
Gratulerer til Turid Skjelbreid med nok en premie. Denne gang i ruskevær med mye nedbør på Østlandet. Jenta røk ut i VK fredag og måtte reperere premieprosenten med åpenklasse søndag. I de 2 kullene mellom radar og Belle er det utrolig mange premier...
 

Fordalens Lex: 2 UK

Østfoldprøven 14. oktober

 
Da er første hund i kullet mellom NJCH Jutevatnets Radar og Ohlsmyrens P Dancing Queen premiert. Eier Terje Hessvik startet på Lavlandsprøve og det lykkes med 2 UK.
Lex er såvidt fylt 12 mnd og det er allerede trøkk og tæl i hunden. Oppdretter Alf Jomar Buset er svært fornøyd med kullet og det er liten tvil om at vi får høre mer fra disse.

Bjønnålias Scott, 2 UK første start

Smøla 13. oktober.


Glad nyhet fra Svein Ivar Salberg og hans sønn Simen (14 år) som stilte på sin første prøve og lykkes med 2 UK! Det må da gi mersmak....


Hunden Bjønnålias Scott er meget ung og er etter vår Pimens Arrow og Valhugens Miss Mouche til Svein Sellie. Dette er andre hund i kullet som er stilt på prøve og blitt premiert. 


Scott fikk tallkarakterer 455444 og Roy Allan som dømte uttaler bla: Scott i stram og stilfull stand, går villig på. En meget god hund som tildeles en velfortjent 2 pr. UK.


Gratulerer nok en gang med flott premie. Mistenker at dere er blitt bitt av basillen!!!


Hilsen Ole

Mara og Fairtail nok en 1 UK

Lørdag 13. oktober.

 
På Østfoldprøven følger Østagløttens Fairtail (RadarxDerna) opp med nok en 1 UK. Dette er hennes andre 1 UK-premie. Gratulerer til Knut Dahle som her har fått seg en kanonhund. Knut har også en valp på 6 måneder etter Radar som allerede har begynt å gå. Den snubler ikke så mye rundt beina mine akkurat... sier Knut.
 
På Smølaprøven er det Isa M Sørli som tar jobben med å stile Mara (Straigt FlushxPernille) i UK. Det gikk oppskriftsmessig  og nok en 1 UK på CV-en. Nå er beholdningen 2x2UK+2x1UK. Gratulerer med ny premiesanker i kennel Breidskaret. Ser vi noen år tilbake så ramlet det jevnt inn med premier der i gården...

Jutevatnets Makker feilet på apporten...

fredag 12. oktober!

 
Torbjørn Jagland deler ut pris til seg selv og Jutevatnets Makker svikter i apporten! Jeg vet sannelig ikke hva som er værst. Trøster meg med at Makker hadde 3 fuglearbeid før den slappe fasanen ble lagt ut til apport. Kristian har fortsatt litt å lære. Neste gang tar han med egen rype på lavland. For Jagland fins det ikke håp.
 
Legger ved et stemningsbilde fra Ørskogfjellet fra i går kveld. Kjempet mot mørket og var lengst inne i Måslia når det ble "svart". Pernille stod i stand lenge uten at jeg hadde sjangse på å finne henne. Heldigvis trykker blåhanene bar ei kort stund.

Pimens Birka, 1 Ökl

Pimens Birka fikk 1 ÖKL på felt 29.09.2012 på Bäckaskog. Dette er nok en vinnerklassehund i kullet Radar x Belle. Birka og Jenta er kullsøstre i B-kullet. Birka vant det prestisjefylte UKK-løpet i danmark i fjor.  (arkivfoto)

Pimens Jenta, 1 AK

Ålesund 7. oktober.

 
Å rapportere premier etter NJCH Jutevatnets Pernille og NJCH Jutevatnets Radar blir snart heldagsjobb! Turid Skjelbreid har også vært på Vestfoldprøven og rapporterer følgende:
 
Hei Ole.
 
I dag fikk Jenta 1ak med 5 fuglearbeid med reis på Vestfold 1 lavlandsprøve.
Skal prøve å komme med i vk neste helg på Vestfold 2, har ellers start i ak der.
 
Mvh Turid
 
Jeg gratulerer ekvipasjen så mye. Må berømme denne hunden som jeg desverre aldri har sett med egne øyne, men som jeg har hørt mange lovord om🙂. Jenta er etter Radar og Drevjans Belle.
 

Jutevatnets Luna, nok en 2 UK i dag og kåret til prøvens beste unghund.

7.okt 2012

Melding fra Helge:


Hei, det blei jammen meg 2 UK på Luna i dag og.🙂  Tallkarakterer 556444. Hadde 3 jaktbare situasjoner i dag men det er så mye fugl at det blir en del misbrukte sjanser. Hilsen Helge og Silje

 

Med premie begge dager ble Luna kåret til prøvens beste unghund!!

Frierfjordens Ritt, 4 VK m/HP

Danmark 6.okt 2012.

 
Gratulerer til Flemminng Fuglede Jørgensen som oppnådde 4 VK m/HP på Frierfjordens Ritt som er etter NJCH Jutevatnets Radar og Fugledes Black Britt.
 
Bildet er sakset fra DPK sin nettside. Flemming står som nr 4. fra venstre. På bilde ses også felte fugler. I Danmark er det skikk å presentere disse i en "viltparade". Jeg kjenner i gjen 2 fasaner og 15 rapphøns. De 2 store gåselignende fuglene nærmest hundene vet jeg sannelig ikke hva er for slags fugler....

2 UK til Jutevatnets Luna!

6. oktober 2012.

 
Gratulerer så mye til Helge Pedersen som stilte Jutevatnets Luna på lavland i dag. Med 2 fuglearbeid gikk hun for første, men desverre holdt det ikke helt inn i dag. Nesen er i allefall i orden og førstepremien er innen rekkevidde forteller Helge. Dette er tredje hunden i kullet som er premiert. Et bilde av Luna er bestillt🙂.
 
På bildet ses kullets mor, Jutevatnets Pernille som var på treningstur på Ørskogfjellet i dag. Til høyre i bildet som er tatt med mobiltelefonen ses 3 ryper på bakken (bruk markøren for å forstørre bildet).
I første omgang letter 6 ryper. Under utredning ny stand hvor det letter 2 nye ryper. Senere fant vi mer fugl, så da har vi å trene på utover høsten. Når snøen kommer siger det alltid på med mer rype på Ørskogfjellet.

Jutevatnets Mara, 1UK

Haltdalen 30. september 2012

 
Leif Jan Sørli gir seg ikke så lett. Etter noen starter i høst med stang ut lykkes det med premiering på Jutevatnets Mara nå i helgen. Og da ble det ikke dårligere enn 1 UK. Fra i vinter har Mara 2x2 UK. 
Leif Jan planlegger å stille en siste gang i høst på deres lokale prøve, "Smølaprøven". Dette er en jaktprøve som kan anbefales. Det ryktes om godt med fugl. Smøla er i seg selv verdt en opplevelse. Terrenget går i tildels svære myrer som krever godt mosjonerte hunder. Myrene er heldigvis relativt tørre og greie for folk å ferdes i. Selv bodde jeg på Smøla nesten 5 år på 90-tallet og dengang satte vi ut en del fasaner. Jeg husker en hund som fikk 1 AK som hadde fuglearbeid både på fasan og rype i løpet av dagen. Det tror jeg ikke har skjedd hverken før eller siden. Rypa på Smøla er forøvrig en egen fargevariant (latin: Lagopus Lagopus variegatus) som aldri blir helt hvit om vinteren. Farggedrakten varierer en god del fra individ til individ og de mørkeste kan ha vinterdrakt lik en oktoberrype, mens de lyseste har spetter på hode, nakke og enkelte mørke fjær ellers på kroppen. Denne genetiske variasjonen er livsviktig ettersom vintrene varierer veldig klimatisk ytterst på kysten. Enkelte mener dessuten at rypa aktivt kan nappe vekk mørke fjær dersom det blir lengre perioder med snø. I snøfattige vintrer søker rypa skjul i plantefelt bestående av den uskjelte sitkagranen.   

Det nærmer seg for Rocket Man!

Kongsvold 29. og 30. september.

 
 
Gratulerer så mye til Eva og Arild Solli med nok en 2 AK på Ohslsmyrens Roket Man. Det ser ut som det strammer seg til..  Roket Man er etter Radar x Jaga. En meget interessant kombinasjon.
 
 
Gratulerer også til Henry Espeseth med nok en 1 UK på Dallas. Dallas leder nå pointercupen for unghunder med cox avkom (Ørntuas H-kull) på andre og tredje plass. 
 
Selv har jeg hatt treningshelg som gav 3 fuglearbeid på Vågal. Han fortsetter som før. Er nå meget kald i fugl. Utreder usedvanlig erfarent.

Jutevatnets Makker, 4 Vk finale lavland

Østfold, 29. september.

 
I dagens finale lykkes Makker i siste slipp og fuglearbeidet belønnes med 4 VK finale. Sterkt av en hund å omstille seg fra Kongsvold forrige helg til å levere høyt klassesøk på lavland helgen etter. 

Glad-nyhet fra Danmark. Gossi har fått valper!

Dombås 28. september 2012

 
Gladmelding fra Anne-Marie Petersen. Vellykket fødsel og 9 friske flotte hvit-sorte valper etter Jutevatnets Radar x Metrinelunds Gossi. Bilder kommer etterhvert. Det er flere valper som fortsatt er ledig så den som ønsker valp etter Radar må gjerne ta kontakt. Radar har avlet meget godt med alle tisper han er brukt på, sist med helitalienske Derna hvor det nå er 3 med 1 UK. Gossi er meget godt premiert og en god tispe som anbefales på det sterkeste. Jeg kommer tilbake med flere opplysninger og oppdateringer om kullet etterhvert.

Jutevatnets Makker, 4 Vk kval lavland

Østfold 28.sept 2012

 
Vel hjemme fra høyfjellsprøve fra Hjerkinn hvor Makker fikk 1 VK, startet Christian i dag på lavlandsprøve. Makker gikk godt og fikk betalt med 4 VK. Det betyr finale i morgen. Makker blir stilt på minst en helg til før NM.

Unghundene Radar x Black Britt leverer i bruksklassen

Danmark, september 2012.

 
I Frrierfjorden-kullet etter Radar og Fugledes Black Britt fortsetter det å ramle inn premier. Hundene er på tampen av sin unghundalder men stilles nå i brukshundklassen i Danmark. Dette er kvalitetsklasse med felling og premiering i denne klassen er tydeligvis flott å få på CV-en. Frierfjordens Rit fikk 1 pr ÅK og Frierfjordens Randi fikk 2 pr ÅK forrige helg. I dag fikk Frierfjordens Rex sin 1 pr ÅK. 
Gratulerer så mye til eiere og oppdrettere. Kullet har vist og viser fortsatt eksepsjonelle resultater.

Nok en 1 UK i kullet til Radar x Derna!

Søndag 23. september 2012

 
Telefon fra Knut Dahle.
Østagløttens Fairtail (Radar x Derna) fikk 1 UK på Tjølling i dag!
Da er det 3 valper i dette kullet som har fått 1 UK. Songa fikk i går og Lely i vinter. Valpene i dette kullet går meget spenstig og det ser absolutt ut som at nesen henger med.
Etter min beregning er det nå minst 22 avkom etter Radar med 1 UK.😎 
 
 
I Sør-norge er lavlandssesongen i gang og i nord gjenstår fortsatt noen prøver. Selv erklærer jeg sesongslutt og konstaterer at på mine 9 starter i 2012 har det blitt 6 premier. Det er i overkant bra så resten av året blir det kun småjakt og trening for moroskyld😉 

Norsk Derby - finale

Hjerkinn 23. september 2012.

 
2 pointere i finalen i årets Derby.
Østagløttens Lely viser tretthetstegn i finalen og er ikke helt på nett. Utgår pga 3 sjangser. Lely har imidlertid gått bemerkelsesverdig de 2 første dagene og har alt i alt gjort en kjempeinnsats i dette unghundløpet. 
 
Eidemslias Dallas til Henry Espeset starter noe forsiktig men går seg skikkelig opp etterhvert. I 2. runde får han godkjent fuglearbeid med reis og blir rangert som nr 2. når runden er over. I 3 runde går han meget godt og når dagen er omme tildeles Dallas 2. premie finale ND. Gratulerer så mye til denne hunden som kennel Jutevatnet har lagt sin elsk på!!!
 
 

For en helg for Kennel Østagløtten og Kennel Jutevatnet!

Dombås 22.september 2012

 
Østagløttens Lely til finale ND-2012! Kanonbra. Gikk videre som beste hund med fugletakning. Hadde fått premie i semifinalen dersom Andre som eier hunden hadde skutt. Lely er etter Radar og Derna. Søstra Østagløttens Songa fikk 1 UK på lavland i dag med kjempeflott søk og fuglearbeid. Det er ingen tvil..... Dette kullet mellom Radar og helitalienske Derna er av ypperste kvalitet og etter min mening bør alle tispene avles på. Hører du det Frode Stenerud....... 
 
En annen hund etter Radar, Chriwals Evita har i dag fått 2 VK. Gratulerer til Stein Ole Hagen og oppdretter Christer Wallerby😉 
 
Til slutt må vi hylle vår egen Jutevatnets Vågal på 14 måneder som ble stilt for første gang på hjerkinn i dag. Kritikken ble som følger:
 
Vågal starter i meget god fart, fin stil og kraftfull aksjon. Bruker vind og terreng på en utmerket måte. God kontakt med fører. Fortsetter sitt utmerkede søk hele dagen i vekslende vind. Fester stilfull stand, reiser villig og presist rype, rolig i oppflukt og skudd, utreder fint. Vågal er et fantastisk talent som tldeles 1 pr. UK
Tallkarakterer: 656444   Dommer: Andreas Bjørn

Jutevatnets Makker, nok en 1 VK

Pointerprøven, Hjerkinn 21.september 2012

 
På en noe dårlig dag leverer Jutevatnets Makker sin andre 1 VK i karrieren. Det er er sterkt av en hund som såvidt er fylt 3 år. Jeg har vært sammen med Christian Narmo på jakt og har sett kvalietene til Makker. Ingen bombe for meg at han befinner seg i toppen i vinnerklassen på Hjerkinn/Kongsvold.

Ny hund etter Arrow med 1 Uk

Gratulerer til Walter Muland som stilte sin unghund Bjønnålias Jackpot ved Langtrå i Sverige den 15/9. Premien ble 1 UK m/HP. Jackpot er etter Pimens Arrow og Valhaugens Miss Mouch. Drevjans Lux går igjen mange ganger i denne meget spennende stamtavlen. 

 
Kjell Dybvik som har "konstruert" kullet forteller at eier beskriver unghunden som et naturtalent. Forløig er dette den eneste valpen i kullet som er stilt på prøve.
 
 

Mens vi venter på årets Derby....

I årets derby er det flere lovende hunder med aner fra kennel Jutevatnet. Østagløttens Lely har Jutevatnets Radar som far. Ørntuas fantastiske H-kull med hele 3 spennende unghunder har Jutevatnets Cox som far. Tinka av Vorpoint har Radar som bestefar.

 
Vi ønsker alle lykke til. Samme ønsker vi til Eidemslias Dallas en hund vi skal bruke på Pernille ved neste løpetid, uansett hvordan det går i Derbyen🙂.
 
I derby-helgen stilles Jutevatnets Katla i AK og Jutevatnets Vågal i UK for første gang. Så selv om vi ikke deltar i derby-sirkuset i år så er vi på plass på Hjerkinn og føler på stemningen!
  
 
 

Rocket Man....

Hemneprøven 8.sept 2012.

 
Gratulerer til Arild og Eva Solli med 2 AK på Ohlsmyrens Roket Man. Vi venter nok på VK-biletten, men greit å varme opp med noen 2 premier først. Roket Man er en meget god hund som er høyst interessant i avl. Debyfinalist med meget spennende stamtavle (Jaga x Radar).

Flotte hofter!

Ålesund 5 sept 2012.

 
Noe overrasket ble vi i vår når Bjørklunds c/r Jackson fikk HD grad C. Alle avkom etter Radar var sålangt avlest med Fri A.
 
Etter samtale med Einar ble vi enige om at han skulle rekvirere bildet fra NKK og sende det til meg så jeg kunne ta en titt på det.
 
Jeg må si jeg ble "paff" når jeg fikk sett på bildet og registrerte at bildekvaliteten var av en slik karakter at jeg ikke var i stand til å vurdere det. Dette bildet burde straks blitt returnert billedtaker pga manglende kvalitet.
 
Vi ble enige om å vente 6 måneder for så å ta et nytt bilde. Så er gjort og det viser seg at Jackson har flotte hofter!
Bildet er sendt NKK for avlesning og den offisielle HD-diagnosen foreligger snart.
 
Jeg vil allerede nå formidle at det er ingen grunn til ikke å bruke Jackson i avl på bakgrunn av HD-status. Det vil lett hefte en mistanke til en hund som tidligere har hatt en c-diagnose. Jeg vil imidlertid meddele at den er ubegrunnet da den tidligere diagnosen er direkte feil.

Det blir valper etter Radar til salgs.

Anne-Marie Petersen rapporterer fra Danmark at Metrinelunds Gossi er drektig med Radar. Anne-Marie ønsker å selge noen  valper til Norge og forteller at Metrinelunds Gossi allerede har tidligere avkom som er premiert med 1 UK i Norge.

 

Gossi er selv godt premiert i Danmark med 1 UK, 1 AK, 4VK, 2 VK og 1 VK bruksklasse (prøve med felling etter hva jeg skjønner). Hun har dessuten exellent på utstilling.

 

Den som ønsker valp kan gjerne ta kontakt med meg eller treffe Anne-Marie på e-post: branebjerg@tdcadsl.dk

 

 

Pimens Kaisa 3 Vk.

Gratulerer til Inger-Lill Pedersen som har fått sin første Vk-premie på Pimens Kajsa, som er etter Jutevatnets Radar og Drevjans Belle. Kajsa fikk 3 VK på Senjaprøven.

 
Tommy Nilsen i kennel Frierfjorden rapporterer at nå er alle hundene i kullet etter Radar og Fugledes Black Britt premiert. Sist ute var Frierfjordens Radar-junior som fikk 1 UK på Røros. Veldig hyggelig å registrere at disse hundene synes å gå like godt på høyfjell som på lavland.
 

Rapport årets NM-finale.

Dovre 2.september 2012

 
3 pointere til finale i årets NM. Ørntuas Aiko, Pointnics Point og vår egen Jutevatnets Radar. På papiret er disse pr dato blant landets 18 beste fuglehunder! Da er det ekstra morro at far (Radar) og sønn (Point) er representert. 
 
Aiko fant tidlig sin fugl og tross utfordrende felling gjennomførte han et solid og komplett fuglearbeid. Point har lenge vært patent i fugl, men når det gjalt som mest sprakk han i felling. Radar gikk suverent i første slipp til tross for at det ble stykket opp i 3 ettersom han"knakk" 2 makkere. I andre slipp løsnet jeg på tøylene og fikk han til å gå med stort format. I tredje og siste slipp kjørte jeg han konsekvent på biotoper i håp om å finne en fugl i siste sekund uten å lykkes.🤪
 
Stor gratulasjon til dyktige hunder og førere som ble plassert i årets NM: 1 VK m/CACIT ES Finngå Ran (e/f: Jonny Åsheim) (NORGESMESTER), 2 VK P Ørntuas Aiko (f:Ronny hatviksen) og 3 VK Es Berguglas Heiki (e/f: Tor Steigedal). Takk også til dyktige dommere (Bjørn Smistad og Robert Gill) og skyttere (Bilde).
 
Etter 2 gode helger på Kongsvold/Hjerkinn med 4 flotte premier som resultat avsluttes prøvekarrieren til Radar. Han har nå 32 VK-premier og oppnådd 119 championatpoeng. Dette til tross for at han egentlig ikke er stilt så mye på prøve som mange av de hundene han kan sammenlignes med. Når skal yngre hunder prioriteres og håpet er at jeg igjen kan få en hund av Radars kaliber.

Radar og Point premiert i semifinalen, NM-2012

Dombås 1 september 2012

 
Radar videre til finalen i NM med 2 VK i semifinalen. Radar ble borte i slutten av slippet mot IS Hugo Boss og finnes i stand i siste sekund. 4 premier på 5 starter hittil i høst! Lykke står den kjekke bi😎.
 
Pointnics Point fikk 5 VK på sitt parti og dermed er også han klar for finalen 
(Bilde: Ole Ingebrigtsen og Pointnics Point)

Radar 2. VK

Dombås 31. august

 
Radar er klar for semifinalen i NM! Ordnet seg et fuglearbeid uten reis i siste sekund, men ville gått videre på søk også uten Fugl. Pointnics Point også videre på søk. Jutevatnets Makker gikk glitrende men desverre ikke blant de 6 heldige som gikk videre på hvert parti.
 
Ellers rapporterer Jan Rune Dahl at apportbeviset er i boks for Jutevatnets Hijack. Dressuren sitter og når er han klar for AK. Hijack ble påkjørt og fikk sprukket ene lungen for vel en måned siden. Han er imidlertid snart restituert.
 
Anne-marie Petersen rapporterer fra Danmark at Metrinelunds Gossi er drektig med Radar. Dette er en meget spennede parring og den som kan tenke seg valp fra dette kullet må gjerne ta kontakt. Radar har avlet meget godt tidligere med dansk pointer. En som dømte Frierfjordens Ravi forrige helg på Kongsvold rapporterte at dette var noe av det beste han hadde sett!!!
 
 

NM-lag 2102

Dombås 29.08.2012

 
I morgen representerer Jutevatnets Radar Norsk Pointerklubb på NM-lag 2012. Dette er 5-te gang Radar deltar på NM-lag. Tidligere har han deltatt i 2006, 2007, 2008 og 2010. Radar er utvilsomt en Kongsvoldspesialist og når han nå pensjoneres fra prøvesporten håper jeg virkelig det dukker opp yngre hunder som kan ta over stafettpinnen. 
Den senere tiden er det desverre få vinnerklassehunder som prioriterer å stille på Kongsvold/Hjerkinn. Det kan ikke fortsette. Jeg vurderer å fremme forslag om at alle vinnerklassepremier fra Kongsvold/Hjerkinn tatt på høst bør vektes 1,5 gang i pointercupen. 
 
 
 
 
 
 

Radar 2.VK finale , Sølvhunden 2012

Kongsvold 26.august 2012

 
Radar videre fra semifinalen på søk. I finalen går Radar godt og ender til slutt opp med 2. VK
Fra før har Radar en 4.plass i sølvhundfinalen 2008.
 
Gratulerer til vinner Es Hi-troll (Ingvar Rødsjø), 3 plass til gordonsetter Cinta (Knut Østmo) og 4 plass til Østheias No Limit (Bertil Nyheim).
Det ble en meget spennende dag i fjellet og stort å få oppleve så mange gode hunder.
 

Radar 1. VK

Radar ordnet seg med 1. vk på sølvhundløpets første dag. Gratulerer med 2 vk til Bertil Nyheim med es Østheias no Limit. På bildet er også Pointnics Laiba som også gikk til semifinale på søk.

Kantarell!!!!!

Ålesund 21. august.

 
En ny sopptur til tross for at båntvangen ble opphevet i dag. Jutevatnets Vågal Fikk resultat fri A i dag. Ellers konstateres det at han ikke er klar for prøvestart. Han er ennå ikke fast nok i standen og går etter så det holder når jeg ikke er helt opptil. Søksmessig går han en plass mellom meget godt og tidvis for voldsomt. Så da venter jeg med prøvestart til etter jakta.
 
Til helgen starter Radar i sølvhunden. Han er i god form men med kun 2 stander og en støkk i sekken. Det er vel den dårligste forberedelse han har hatt noen sinne.
 
 

Luna: HD Fri A

Helge Pedersen rapporterer at Jutevatnets Luna har fått HD: Fri A. Han er ellers meget fornøyd med hunden og gleder seg til høsten.

 
Jeg tok selv HD røntgen av min Vågal i dag og det var fine hofter. Han skal trenes jevnt fremover og etter rypetelling neste uke vet jeg mer om han skal stilles på prøve før jakta. Etter jakta blir det uansett en eller noen starter. Til vinteren kan jeg garantere 1UK. 

Treningen er i gang, og Katla har tatt apportbevis.

Fredag 27. juli.

 
Så har vi startet opp trening og forberedelser til høstens jakt og prøvesesong. Tok med alle hundene til hjerkin og gikk hele helgen. Alle startet moderat men avsluttet meget tilfredsstillende søndag. Radar går som før men trenger trening. Katla går meget fornuftig ryddig og er meget lettført. Dette i stor kontrast til fjorårets sesongstart der hun raidet høyfjellsterenget på Hjerkinn.  Vågal kom seg etterhvert i gang og viste trøkk, fart, selvstendighet og format langt over det en kan forvente på en hund som såvidt er fylt 12 mnd.
 
Tirsdag 31. juli.
 
I dag var Ståle og hentet med seg Katla for å ta apportbeviset. Det skulle være en enkel sak sa han. Og det stemte. Nå ligger alt til rette for å ta en god premie i løpet av høsten...... 

Gossi skal parres med Radar.

For dere som er ute etter valp etter Radar byr det seg nå en mulighet ettersom Metrinelunds Gossi straks venter løpetid. Anne-Mari Petersen ventes til Ålesund fra Danmark om kort tid. Et hyggelig bekjentskap vi ser frem til å treffe igjen🙂.

Pernille har løpetid. Parring utsettes.

Hankane 10. juni

 
Jutevatnets Pernille fikk løpetid for en uke siden og skulle etter planen parres med Eidemlias Dallas til Henry Espeset. Pga upassende tid i forhold til derby, jakt og generelt dårlig erfaring med høstvalper utsettes nå parringen til neste løpetid som bruker å komme i romjula. I så fall blir det valper som blir født ca 1. mars og som kan leveres rundt 1. mai 2013. Jeg skal selv beholde minst en valp, kanskje 2 stk. 
 
Dette byr samtidig at den som ønsker valp etter Jutevatnets Katla må vente til vinter/vår 2014. 
 
På bilde står Radar, Vågal og Pernille forventningsfulle og venter på at høsttreningen skal begynne....

Frierfjordens Riff: 3 UK

Alta 21.04.2012

 
Gratulerer til Bård Hansen som fikk 3 UK på unghunden Frierfjordens Riff. Dette er nok en premiert hund i kullet etter Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt. Lykke til videre med hunden!

Bjørklunds Jackson 3 VK

Loftsdalen lørd 21. april

 
Einar Holmvik har tatt turen til Loftsdalen og stilt sin unghund Bjørklunds Jackson etter Radar og Cepa i vinnerklassen. Denne meget gode hunden fikk 1 AK i Danmark for få uker siden (se bilde) og ble da klar for VK. I dag oppnådde han 3 VK og bare reis manglet på å gjøre storeslem. "Grattis" Einar😀

jutevatnets Makker 2VK + 5VK på tampen av sesongen!

Rolv Sevendal minneløp 20,21. april.

 
På minneløpets første dag klinker Makker til med 2 VK på dårlig føre. Christian puster lettet ut etter at det har vært stang ut siste startene. Av alle ting har Makker vært litt urolig i fugl. Det har naturligvis med konkurranselyst å gjøre men det finnes medisin for slikt. 
 
I semifinalen lørdag lykkes Makker nok en gang med å finne fugl. Dessverre godkjenner ikke dommerne reisen og Christian må nøye seg med 5 VK. Slik er det i denne bransjen. Av og til blir en godt betalt, andre ganger dårlig. I det lange løp jevner det seg ut. Nå ser vi fremover mot søndagens finale😉

Jutevatnets Mara, 9 mnd, 2x2 UK!!!!!

Storlidalen 14. og 15 april.

 
Leif Jan Sørli overrasker med premie på Jutevatnets Mara. Mara får 2 UK begge dager. Søndag holdt søket trolig til beste premie men pga vel mye "Texas" fikk det greie seg med en 2.premie🙂
 
Det er mektig bra på en så ung hund. Fortsettelsen lover bra. Jeg gleder meg til neste vinter. Da blir det premiedryss på kullet etter straight flush og Pernille🙂.

Jutevatnets Hijack med flere premier. Leder pointercupen (unghund)

Dovre 13. og 14 april

Jutevatnets Hijack fortsetter å sanke premier. Kjempegode kritikker begge dager men desverre får han ikke vist reist så det blir 2 UK begge dager. Synd for Hijack er er meget frisk reiser.
 
Hijack har nå 5 premier på 6 starter i vinter!!
 
 

Jutevatnets katla 1 UK, Dovre

Kritikk:

Katla går et meget stort unghundsøk i meget stor fart og lett fin aksjon med god kontakt. <katla fortsetter sitt meget gode søk. Finnes i stand sammen med makker. Begge hundene reiser presist ryper. Det skytes og Katla er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit. Fortsetter sitt gode søk. Stand langt ute. Når fører nærmer seg letter rype foran Katla. RIOS. Katla blir stående. Stand Reiser djervt rype. RIOS. Utreder greit. Katla er en meget god unghund som tildeles 1 UK
Karakter: 6664444

Frierfjordens Rex: 1 AK

Melding fra Tommy i påsken.

Da er 3. hund i kullet stilt i AK i Danmark og tildelt 1 AK. Vi gratulerer Frierfjordens Rex og eier med velfortjent premie. Meget imponerende. 
Et kull med fantastiske resultater.
 

Det ramler inn toppresultater på Radaravkom!!!!

24.03.2012

I kullet til snorre Nikolaisen fikk Pointnics Laiba i dag 1 VK m/CK og Pointnics Point 1 VK!!!!!!!! Dette er et kull med overskuddshunder og Snorres egen tispe er også et råskinn og gå. Den beste sier han med et smil🙂. Snorre visste hva han gjorde når han tok turen til sunnmøre. Snorre var tidlig interessert i å bruke Albin. Når Radar "dukket" opp var han snar til å melde sin interesse. Dette har gitt gode resultater og Point har allerede gitt avkom som leverer gode resultat. (Bilde: Snorre og Exi)
 

 
Ellers fortsetter Østagløttens Lely sin "kampanje" og dro seg en 2 uk i dag. Kjempeflott fuglearbeid. Tallkarakterene: 666555 Dette halvitialenske dyret går noe fælt!
 
I Danmark har Frierfjordens Rossi tatt seg en ny 1 UK i dag, mens de danske søskenene stilte i Dansk hovedprøves unghundkonkurranseklasse (UKK) og der ble Rex nr 3 og Randi nr 4. Ikke dårlig.
 
Gratulerer så mye til alle premierte. Radar fikk litt ekstra i skålen nå i kveld😉

Danmark 23.03.2012

 
Nok en vk-hund etter Radar. Store gratulasjoner til Flemming Fuglede Jørgensen som i dag oppnådde 1 AK på Rit. Hunder med 1 Uk kan i Danmark stilles i åpen klasse. Det har nå 3 avkom etter Radar benyttet seg av og alle har oppnådd 1 AK (Randi, Jackson og Rit). Dette vitner om tidlig utviklede hunder som allerede før fylte 2 år jakter som ferdig skolert fuglehund. I morgen begynner pointerklubbens høystatusløp for unghunder som har oppnådd 1 uk. Flere avkom etter Radar stiller. 

Frerfjordens Rit: 1 AK , Dansk pointerklubbs hovedprøve

Danmark 21.03.2012

 
I Finalen ved Dansk Derby Ble det 5-te plass for Randi. Randi hadde ikke en toppdag men klarte likevel en hederlig 5-te plass.Vi gratulererer så mye med innsatsen.

Frierfjordens Randi: 5.pl Dansk derby

I dag tirsdag 20.03.2012 gikk innledende runde i Dansk Derby. 3 valper etter Radar startet. Frierfjordens Randi fikk i dag 1 UK og går videre til finalen i morgen. Da kan alt skje. Vi gratulerer så mye og holder pusten...

Dansk Derby 2012

Danmark 18.03.2012

 
Einar Holmvik dro til Danmark med unghunden etter Radar x Cepa og stilte like godt i Åpen klasse. Dette resulterte i 1 AK og dermed den 10. VK-hund etter Radar! Jackson er desverre ikke påmeldt Dansk Derby som begynner neste uke, men det er heldigvis søsteren Donna og hun er nok drillet på det danske lavlandet! Vi gleder oss...
Det er 3 hunder i kullet med 1 UK (pointersidene er ikke helt oppdatert).
 
 
Radar hart nå 19 avkom med 1 UK og 10 avkom med 1 AK.
 
 

Bjørklunds CR Jakson 1 AK i Danmark!

17.03.2012

Frode Stenerud har annonsert det! Lely får førstepremie i helgen! Og slik gikk det. Østagløttens Lely (Radar x Derna) fikk 1 UK og dermed er hun derbyklar. Tallkarakterer 666444. Radar avler nå førstepremiehunder i alle kombinasjoner, nå også med helitalienske hunder. Hundene i kombinasjonen går nokke så.... 
Vi gleder oss til fortsettelsen.

Østagløttens Lely fikset Derbybiletten!

Ørskogfjellet 17.3.2012

 
Jutevatnets Hijack klinket til med nok en 1 UK. Hunden er i kanonform og dressuren sitter som den skal. Tallkarakterer 556444. Presis og djerv i fugl! 
 
Sala Palmer (Radar x Kira) fikk 1 AK (prøvens beste) og dermed har vi nok en VK-hund etter Radar. Dette er en spennende hund som går veldig godt i likhet med sin mor Kira. Sala Palmar har også 2 x 1 UK som unghund. Av tidligere kritikker ser man at dette er en overskuddshund med stort format. Hun er frisk og presis i fugl. Dette er en tispe det må avles på, så neste vinter blir det valper å få kjøpt.
Gratulerer så mye til en meget fornøyd eier: Einar Lervik (Bilde).

Hijack 1 UK, Sala Palmer 1 AK (prøvens beste)

Da fikk vi et premiert avkom i kombinasjonen Radar x Derna. Dette er unge hunder men Lely går allerede meget godt med fart og trøkk vi sjelden ser maken til på norsk pointer. Det var i allefall ikke mangel på trøkk som trakk ned premiegraden. Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen på disse valpene. Gratulerer til eier og oppdretter.

Østagløttens Lely: 2 UK

Danmark 11.03.2012

Gratulasjoner til Frierfjordens Rit og Flemming Fuglede Jørgensen som fikk 1 Uk m/pokal ved Midtjyske fuglehundprøve i dag. Dette er 5-te hund i kullet til Radar x Britt som oppnår 1 uk. Rit er påmeldt Dansk Derby.
 
At Tommy vant Wassbergprisen med dette kullet må sies å være meget velfortjent!
 
 

Frierfjordens Rit 1 Uk (nr 5 bakerst fra venstre)

Danmark 10.03.2012

 
Keld Nielsen sender meg en gladmelding. Bjørklunds Donna (Radar x Cepa) fikk i dag 1 UK m/pokal. Donna har 1 uk fra før. 
Det ryktes at dette er en meget god søker.
 
I dansk Derby som starter neste uke er det flere avkom etter Radar påmeldt.

Bjørklunds Donna nok en 1 uk. (nr 2 fra høyre)

10.03.2012

 
Tommy rapporterer at unghundene han vant Wassbergprisen med fortsetter som de sluttet i 2011. 
 
Frierfjordens Randi (Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt) er stilt i AK i dag tross at hun kun er ca 1 1/2 år. Det resulterte i 1 AK m/pokal! (tildeles beste hund). Store gratulasjoner til eiere: Jens og Birthe Have
 
Samtidig er helbror Frierfjordens Rex stilt i uk og det resulterte i en ny 1 UK m/pokal (beste hund). Store gratulasjoner til eier: Allan Diedrichsen

Radarvalper fortsetter sin suksess i Danmark!

Knut Dahle rapporterer godt med valper i magen til My. For dere som er interessert i stamtavler så anbefaler jeg en titt på stamtavla til de ventende valpene mellom Radar og My. Dette er så "Vestfjordalsk" som det kan få blitt! Det garanterer for jaktlyst og trøkk. Knut forteller at det allerede har meldt seg profilerte valpekjøpere som tydeligvis har fått med seg denne spennende parringen.

 
Knut har telefon 99593215

Vestfjordalens My er med Valper

Ørskogfjellet 4.3.2012
 

Store gratulasjoner til Jan Rune Dahl som førte Jutevatnets Hijack til 1 Uk i dag. Hijack har gått glimrende begge dager og ble kåret til prøvens beste unghund med 2uk +1uk. Gårsdagens karakterer 556444 og dagens 566444 vitner om velfortjente premier. 

 
Jeg har selv sett Hijack ved flerer anledninger og kan underskrive på at dette er en overskuddshund som Jan Rune kommer til å nå veldig langt med. 
 
Hunden er solid viltfinner, revierende, har en utrettelig aksjon og flotte innganger på fugl, veldig likt Radar. Han reiser meget friskt som sin far Arrow. 
 
Jan Rune mener jeg skal bruke Arrow enda en gang på Pernille...😎
 
 
 

Jutevatnets Hijack 1 Uk

Lørdag 3.3.2012

 
På Ørskogfjellet ble det 2 uk på Jutevatnets Hijack. Han ble desverre for heit i fuglesituasjonene i dag til at det ble høyeste premie. Jan Rune må hjem å gjøre dressurleksa bedre😀.
 
I Tromsø høstet Pimens Barack nok en 3 Ak. Enorm vilfinnerevne på denne hunden. Snart sitter nok toppremien og da blir han vrien i Vk.....
 
 
 
 
 
 

Hijack 2.uk

Nord-Norge

 
I nord er de i full sving med jaktprøvesesongen. Pimens Barack dro seg en 3 Ak pga litt for mange minus. 
Med Pimens Aron i A-kullet (Radar-Belle) gikk det bedre og vi gratulerer med en velfortjent 1 AK. Aron er en stortgående jeger som absolut bør være interessant i avl. Han er ekstremt rolig og behagelig i hus og er altså nettopp slik vi ønsker oss en god pointer. Har du ei god tispe som mangler litt på formatet så burde Aron være aktuell kandidat.
 
Terje Steinsund som eier Aron har egen hjemmeside: http://www.rokkomborre.com

1 AK til Pimens Aron

Klubbmesterskap i NPK, Vestlandet Nord ble avholdt 18.02.2012

 
Det snødde frisk og ble en både våt og kald opplevelse for 14 fremmøtte hundene. Hundene gikk godt og vi var nok bort i fugl totalt 6 ganger i løpet av dagen.
 
Vinner i UK ble Jutevatnets Hijack med fører: Jan Rune Dahl. Han gikk meget godt hele dagen og hadde ett godkjent fuglearbeid der han var i komplett ro.
 
Vinner i AK ble Jutevatnets Aiko med fører: Ståle Lingås. Han gikk også meget godt og hamlet opp med ikke mindre enn 2 godkjente fuglearbeid.
 
Gratulerer til de brave førere for god innsats!
 

Klubbmesterskap NPK, Vestlandet Nord

Ålesund 11.2.2012

 
I helgen hadde vi trivelig besøk fra Halden. Knut Dahle tok turen til Ålesund med sin herlige tispe Vestfjorddalen My og fikk henne parret med Radar. My er VK-hund og en meget frisk søker. Her blir det garantert valper. En fjelltur ble det også tid til i relativt friskt vær. Østfoldingene fikk smake litt vestlandsvær, og det tok de fint😀
 
Knut Dahle har telefon nr 99593215 

Vestfjordalens My parret med Radar

Tromsø,  5.2.2012
I nord-norge har gutta begynt å spisse formen. Pointerne gjør det alltid godt og ved årets klubbmesterskap i tromsø fuglehundklubb var det en viltfinner som slo til:
 

Klubbmester i AK 2012 ble P Pimens Barack e/f Svein Erik Holsbøe. Barack gikk glimrende, hadde et perfekt fuglearbeid med røys og ro i oppflukt og skudd og senere sjans på fugl. Ingen av de 15 andre AK hundene klarte å få til jaktbare situasjoner. 


Gratulerer og lykke til med jaktprøvesesongen!

Barack klubbmester i TFK

Store gratulasjoner til Tommy Nilsen og Helena Kihlberg i kennel Frierfjorden med Anders Wassbergs Oppdretterpris 2011.

 
Prisen fikk de på kullet NJCH Jutevatnets Radar og Fugledes Black Britt. Det var sterk konkurrranse om prisen med mange gode kandidater. 
 
Kennel Frierfjorden er en relativt ung kennel og det må være en stor opplevelse å få slike resultater på et tidlig kull. Dere har vært utrolig flinke og her har dere fått igjen for innsatsen. Lykke til videre med oppdrettet!  
 

Gratulerer med Wassbergsprisen!

Ålesund 28.12.2011

 
Så fikk vi trivelig Danmarksbesøk! Anne-Marie Petersen og hennes datter Stine besøkte oss i romjulen og fikk parret sin Villestoftes Sissel. Sissel er hvit/sort og en middels stor og pen tispe. Sissel har godt gemytt, er godt premiert, har stort format og er velrevierende. 

Villestoftes Sissel er parret med Radar

19.12.2011

 
Gratulerer til Christian Narmo og Jutevatnets Makker! De ble kåret til årets pointer i distrikt oslo/akershus 2011! Meget bra på denne unge hunden. 

Makker årets pointer i Oslo/Akershus!

01.11.2011

 
På telefon fra Danmark meddeler Tommy Nilsen at 3 hunder etter Radar x Fugledes Britt fikk premie i dag. Frierfjordens Rex fikk 1 UK og er nå den fjerde hunden i kullet med 1 uk. Frierfjordens Rossi som Tommy selv eier fikk også 1 Uk (har 1 uk fra før). Frierfjordens Randi ble stilt i åpen klasse til tross for at hun såvidt har fylt ett år. Det resulterte i 2 ak. Ikke værst Tommy.....

Tommy har vært i Danmark!!!

15.10.2011

 
Ny VK hund etter Radar x Drevjans Belle! Disse kullene har vært en lang suksesshistorie og nå siger det på med god  resultater i åpen klasse. Store gratulasjoner til Inger-Lill Pedersen som fikk 1 AK på Pimens B-Kaisa i helgen. Kaisa er såvidt fylt 2 år og av erfaring vet jeg at de gode hundene kommer raskt over i vinnerklassen. Stå på videre Inger-Lill!!! Med disse resultatene fremstår nå Radar som en solid avlshund. For 2 uker siden var jeg i Oslo og fikk frosset ned sæd etter han som jeg vil bruke på eget oppdrett om 5-10 år frem i tid.

Ny VK-hund etter Radar!

NM-lavland 8.okt 2011
Jutevatnets Makker fortsetter sin suksess! 3.VK i semifinalen. I morgen krysser vi fingrene. Da kan alt skje.... 
(Makker fylte 2 år for en og en halv måned siden🙂. Stamtavlen er heftig med Pernille som mor og Radar som bestefar!)
 
 
 
 

NM-lavland 7.okt.2011

 
Jutevatnets Makker, føstefødt valp etter NJCH Jutevatnets pernille og Pimens Arrow, 1 VK.
At Jutevatnets Pointere trives på lavland er det ingen tvil om. Men at en hund som såvidt har fylt 2 år går av sted og knuser 20 konkurrenter på første dag i årets lavlands-NM er ganske utrolig! Kjempeflott Christian! I dag var du partiets beste. Kjenn lenge på den. Gratulerer med NM-bilett til neste års høst-NM. Nå åpner dørene seg.....  
 
Gratulerer også til Pointnics Laiba med VK-premie på NM-lavland. Laiba er etter Radar og en meget god hund i et meget godt kull (søster til Point).

Utrolig bra!!! 1.VK kval + 3.VK semi til Jutevatnets Makker!!!!

Gratulerer til Alf Jomar Hansen i kennel Fordalen som har fått valper på sin tispe Ohlsmyrens P Dancing Queen! Alle sort & hvite. Queen er en meget god viltfinner og Alf Jomar har tatt denne parringen fordi han ønsker å beholde minst en valp selv.

Queen er fra et kull hvor flere av hundene har oppnådd 1 Ak.
Er du interessert i valp kan du ringe Alf Jomar på mobil: 97588688
 

Ohlsmyrens P Dancing Queen har valper med NJCH Jutevatnets Radar

Holtsjøprøven 20. og 21 august.

Gratulerer til Turid Skjelbreid som hentet seg 2.uk lørdag og 1.uk søndag på Pimens Jenta etter Radar og Belle. Tallkarakterene forteller om en meget god søker.  556444 på lørdag og 666444 på lørdag. Dette gjør seg på avlsstatistikken! Parringene mellom Radar og Belle har gitt utrolig mange UK premier og avkommene vil garantert sette spor i norsk pointeravl.

Jenta har nå 2 stk 1 UK og 3 stk 2 uk og kåres uoffisielt til beste unghund i kombinasjonen..........

Pimens B Jenta med nok en 1 uk!

Gratulerer til Jutevatnets Cox og eier Wenche Wara med 2. VK i dag 1.10.2011. En meget god hund som har et strøkent søk. Cox er nettopp parret og valper ventes i nord....

 
Wenche melder at Cox har hatt ei meget god jakt og at søket har blitt stort. Går til han finner fugl... 
Det klinger godt i mine ører. Cox er nå kommet i den alder at søket må bremses. Det er mye lettere på revierende hunder enn de som "stikker". 
Lykke til videre Wenche med denne lovende hunden. 

Jutevatnets Cox: 2 VK

Ålesund 30.sept

 
Forrige helg gikk det hett for seg på Tjøllingprøven... Tommy Nilsen stilte sine unghunder Ragni og Rossi etter Radar og Britt på sin første jaktprøve. Tror du "jaggu meg ikke" røveren dro hjem med 1 uk på begge valpene første Dag! Frierfjordens Ragni ble kåret til prøvens beste unghund . Sødag stilte Tommy kun i Ak og fikk 2 Ak på Frierfjordens Frøya. Kanonbra resultater og nok en bekreftelse på at Radar avler stadig nye lovende unghunder! Tommy har egen hjemme side og link dit finner du under linker (meny til venstre).
 
Det ryktes at en gjenparring kan ligge i luften. Hittil 3 valper med 1 uk før de har fylt året. Snakk med Tommy......

Tommy Nilsen er blitt grådig.....

Dombås 25.sept. 2011

 
Etter 4 dagers jakt på Lesja ble uken avsluttet med å overvære Norsk Derby Finale på Hjerkinn. Einar Holmvik deltok i finalen med sin lovende unghund Bjørklund CR Jackson som er etter Radar og Cepa. Jackson fikk 1 pl i sitt kavalikparti fredagen og gikk videre på søk i kvaliken.   Keld Nielsen fra Danmark har kullsøster Donna og var også deltaker i derbyen. Som det ofte går med de uaklimatiserte danske hundene røk hun ut første dagen. Keld er en hyggelig kar som jeg hilste på første gang i 2007 da han var på Kongsvold i forbindelse med Nordisk pointercup. Han husker fortsatt Pernille som han så i VK.finalen den gangen. Pernille hadde samslipp med Black Link og Henry Espeset fleipet med at de 2 sikkert hadde hatt seg en tur nedom Dalholen før de fant det betimelig å snu på vinden. For stort søk var det, og jeg husker Keld uttrykte at det var nå "akkurat passe". 
 
I derby finale ble det ikke suksess for Jackson, men søkskvaliteten var akkurat slik den skal være. Denne hunden kommer til å bli en meget god hund, og jeg ønsker lykke til videre med såvel han og Donna! 
 
I kullet til Radar og Cepa er det nå 3 unghunder med 1 uk, i det en hund i Finland også har oppnåd 1 UKL.

Jackson & Donna i Derbyen

Gratulerer til eier Jens Have i Danmark som i dag fikk 1 uk på Frierfjordens Randi. Randi er etter Radar og Fugledes Britt. Gratulerer masse til oppdretter Tommy Nilsen. 

 
 
Ålesund 11.09.2011
I dag hentet Helge Pedersen en tispevalp etter Pernille. Helge har fra før pointer Chuck Norris som jeg regner for en meget god hund. Chuck Norris er nå 11 år gammel og Helge måtte ha noe nytt. Tispevalpen skulle egentlig bli igjen i kennelen, men jeg vet at Helge er flink med hund så derfor lot jeg tispevalpen gå. Lykke til med valpen. 

Frierfjordens Randi 1 uk, Eier Jens have, Danmark

Ålesund 6. september.

 
Først av alt store gratulasjoner til vår venn Aslak Digernes med seier i årets NM!
Med CACIT er Juvel også norsk jaktchampion. Dette var meget velfortjent og gir et nytt løft for norsk pointer!
Her beviser vi at pointeren fortsatt er å regne med når de store "ting" skal avgjøres. Pointeren er langt bedre enn de andre fuglehundene som familiehund og hundegårdshund. Her bevises det også at pointeren er å regne blant de best i konurransesamenheng. Spesielt gleder det kennel Jutevatnet at det er "tjukke" slekta som her har gått helt til topps. Nok en gang: Gratulerer Aslak og kos deg lenge... med seieren.
 
Så en stor gratulasjon til en forhåndsannonsert 1 AK til Jutevatnets Makker! Her får NJCH Jutevatnets Pernille og Pimens Arrow sin første VK-hund etter seg. Makker har alle kvaliteter på plass og kan stilles i vk i morgen den dag! Gratulerer til Christian Narmo og lykke til i konkurranseklassen!  
 
Ellers renner det allerede inn gode rapporter om de siste valpene til Pernille fra de nye eierne. Så langt har Rolf Ulvang fått seg en ny staselig hannvalp, Gunnhild Ose i Kristiansand har fått seg en kvikk liten tispe og Knut Ramsvik her i Ålesund har hente seg en tispe. Valpene virker veldig kvikke og eksteriørmessig relativt bra. Jeg tror personlig at dette kullet vil gi mange kvaliteshunder. Selv beholder jeg en hannvalp med navn: Vågal. Han tror jeg dere skal passe dere litt for🙂

Aslak vinner NM! og Christian 1AK på Makker

Gratulerer til oppdretter Einar Holmvik!

Bjørklunds C/R Jackson og Bjørklunds C/R Donna (bosatt i Danmark) er klare for Norsk Derby 2011! 
Nok et velykket kull med Radar som far😀
 

Lovende unghunder etter Radar

Ålesund 29. august.

 
Valpene trives og vokser godt. Allerede til helgen kan jeg så smått begynne å levere. Desverre viser det seg at ene hannvalpen har en mindre og usynlig halefeil. Den er fortsatt ledig for salg. Er det en ivrig jeger der ute som ønsker seg en spennende jaktkamerat så kan en her skaffe seg en ellers meget flott valp til halv pris. Kjenner du noen som kan være aktuelle så tips gjerne. Ring 41313575. Jeg forventer meget god pels, labber og masse jaktlyst!
 

Valpene straks leveringsklare!

Ålesund 22.8.2011

 
Høstens første prøvehelg er overstått. Startet Radar og Arrow på Kjær. Fikk tildelt et terreng ujevnt besatt med fugl. Det ble Radars skjebne. Godt søk til tross gikk han uten sjangse på fugl i 2 x 15 minutt og derved ikke videre til semifinale. Arrow fikk slipp i område med mye men vanskelig fugl og det ble betalt med 6VK. Det lovet bra ettersom dette var Arrows debut i vinnerklassen. I semifinalen ble Arrow nr 7 og derved videre til finalen. Han hadde ett fuglearbeid med reis. Et flott arbeid. Men en del tjavs dro helt ned til 6-te plass. Finaledagen pådro Arrow seg først en blindstand og deretter en stand i blåvier der han ikke klarte fikk fugl på vingene. Under utreding av "blindstanden" lettet det flere fugl og til slutt tok han stand på gjenligger med frisk reis og godkjennt apport. Dommerne tok en pause for å diskutere prestasjonen men valgte å avslutte Arrow. 
 
Alt i alt en god og lærerik debut i vinnerklassen for Arrow.
 
Gratulerer til vinner Geir Tommy Keiserås med 1Vk m/cacit til sin egenoppdrettede IS Hugo Boss av Kjerringholm. Til skeptikere av linjeavl kan jeg fortelle at dette er avkom etter en far-datter parring!
 
 
 
 
 

Arrow til finalen på Kjærprøven.

Ålesund 7. august.

Da er valpene vel 3 uker gamle. De ser veldig flotte ut alle sammen. Ingen tegn til defekter. I dag ble de flyttet ut i hundehuset slik at de kan gå ut natt og dag om de føler for det. Samtidig har de fått sitt første måltid med fast føde. Apetitten var upåklagelig! Pernille har mye melk og valpene er store og jevne. Har fortsatt en tispevalp ledig på valpelisten så er du prøveinteressert og vil prøve en pointer så ring gjerne. Siste valp etter Arrow og Miss er nå solgt. Det rapporteres om meget trivelige valper.
 
Ellers er vi i gang med høsttreningen. Radar går som en klokke og er lettført. Arrow er et råskinn og går voldsomt. Desverre er det lite fugl i nærområdet så det blir kun kondisjonstrening.  

Valpene vokser og alt er vel!

14.juli

Pernille fikk sin første valp i dag ca 13.00. De første 5 gikk unna som en drøm, mens de siste 3 dro litt ut og den siste kom ca 21.00. Jeg har vært travelt opptatt på jobb hele dagen, men Olga og Anne-lise har sittet fødselsvakt. De rapporterer at alt gikk av seg selv.
 
Det ble 4 tispevalper og 4 hannvalper. Kan det bli bedre? Det er flere som har satt seg på lista men fortsatt er det plass til flere. Desverre er det et krav for dette kullet at du må ha interesse og ambisjoner for jaktprøve. Normalt selger jeg like gjerne til dere som kun driver jakt men dette kullet ønsker jeg skikkelig avprøvd. Er du kun interessert i jakt har jeg tilgang på en meget trivelig og god leveringsklar hannvalp etter Arrow. Hører gjerne fra dere.
 
 

Fødselen overstått, alt vel!

13.juli 2011.

 
Da har vi stort sett kommet i orden på Hankane. Vi flyttet i slutten av april og har hatt mye å ordne. Hundegården er flyttet og et uthus er innredet slik at hundene har det komfortabelt om natten. Parring av Pernille har gått over all forventning og vi venter et normalt stort kull. Valping skal skje denne uken. Pernille er en meget ryddig og god mor så fødselen går nok av seg selv. Har fått noen bestillinger på valper, men det er nok fortsatt noen ledig dersom alt går bra. Selger normalt valper til alle som er interessert såfremt de driver praktisk jakt, men på dette kullet kommer jeg kun til å selge til dere som ønsker å stille hunder på jaktprøve og gjerne tenker fremtidig avl. Vel å bemerke har jeg nesten like stor tro på "ferskinger" som de mer veletablerte. Ferskingen og ungdommens entusiasme skal en ikke kimse av! At begge foreldre er jaktchampioner betyr ikke nødvendigvis at kullet blir topp. Men både Straight Flush og Pernille har vist seg å være gode avlsdyr så sannsynligheten for bra resultat er absolutt til stede. Kommer til å legge inn bilde straks valpene er født. Skal deretter ha 14 dagers ferie etter en meget travel periode på jobb og hjemmefront. Gleder meg mest til noen fine treningsdager på Hjerkinn i slutten av måneden. God Sommer!!!

Pernille klar for valping!

Ålesund 7.juni 2011.

 
Sjekket Pernille med ultralyd i dag. Fant rikelig med valper. Er du interessert i valp fra denne spesielle parringen kan du kontakte meg på tlf 41313575 eventuelt skrive noen ord på epost: post@aalesund-dyreklinikk.no
 
Begge foreldre har dokumentert sine jaktlige egenskaper og oppnådd jaktchampionat. Begge har 1 premie på utstilling, har meget god helse og har svært lite HD på linjene. Det forventes meget gode poter og pels. Pernille er å betrakte som en jaktmaskin som aldri stopper å jakte. Hun var tidlig jaktmoden, derbyfinalist premiert både i kvalik og semi. Pernile er svært god på vanskelig vinterføre og har aldri noensinne "parkert"! Pernille er komplett lydløs i fjell og hundegård og ekstremt rolig i hus. Jeg kommer til å selv beholde en valp i dette kullet.

Valper ventes!

16.05.2011
 
Litt rokering på ledige valper hos Svein Selli. Det er nå en tispevalp + en hannvalp ledig for den som ønsker valp etter denne spennende kombinasjonen. Merk at Pimens Arrow som er far til kullet har en meget god premieprosent på over 50! Dette er ikke tilfeldig da hans søsken også har meget god uttelling på jaktprøve. Arrow er som Miss Mouch Elitehund i Norsk pointerklubb. Han er en meget solid fuglebehandler som kan reises på avstand i alle situasjoner. For såvel jeger som prøvedeltaker er denne egenskapen gull verd! Personlig ser jeg svært sjelden tilsvarende fuglearbeid på de prøver jeg har deltatt. Valpene er leveringsklare i disse dager.
 
 
 
 
 

22.04.2011

 
Svein Selli sender bilde av et flott valpekull (7 stk). Dette ser meget bra ut.... 
2 Hannvalper er fortsatt til salgs. Det kan bli meget gode jakt- og prøvehunder. Kjenner du noen som er på utkikk etter valp så nøl ikke med å tipse.🙂 Tlf Svein: 45677504 
 

Valpene til Arrow x Miss Mouch

Alta 17.04.2011

 
Gratulerer så mye til Wenke Wara som førte Jutevatnets Cox til 1 AK i dag. Det "lå i luften" for Cox er en skikkelig viltfinner som finner fugl nesten hver gang han stilles på prøve. Dressuren har ikke sittet helt de siste gangene, men i dag satt den! Søket var glimrende som vanlig. Cox er kjent som en meget velrevierende hund. Nå blir det spennende å se om det blir valper etter Cox. Han parret en velmeritert tispe (NJCH) for 3 uker siden. (Bilde: cox som unghund tatt av eier) 
 
 
DETTE VAR EN HYGGELIG AVSLUTTNING PÅ EN MEGET GOD JAKTPRØVESESONG FOR KENNEL JUTEVATNET OG AVKOM ETTER VÅRE HUNDER. 😉

Jutevatnets Cox: 1 AK

Arctic cup semifinale 15.04.2011

 
Arrows yngre søster Pimens Kajsa ordnet seg fugl m/reis og vant ett av 3 semifinalepartier i arctic cup. Cupen er slik at en drar med seg fuglarbeid til neste dag. I finalen kan alt skje, og det er ikke dumt å ha med seg litt "ballast".
 
Kajsas kritikk:

”Kajsa jakter i medvind i særdeles stor fart og flott, lett stil. Dekker anvist terreng fornuftig i ok kontakt med fører. Senere finnes Kajsa i stand, reiser villig og presist ryper på kommando. Rolig i oppflukt og skudd. En meget sterk hund om fortsetter dagen ut sitt prima søk. Tildeles 1. pr AC semi”.

 

Tallkarakteter: 566444

 

 
Jeg må igjen reflektere over hvor gode viltfinnere og jakthunder det er blitt av disse parringene mellom Radar og Belle.  
 
Ønsker Inger-lill Pedersen og Kaisa lykke til i finalen🙂
 

Pimens b-Kaisa til finale i Arctic cup!

Gratulasjon også til Radar-avkom: Ohlsmyrens Rocket Man (Arild og Eva solli): 1 uk (Dovre 10.04.2011) og Chrivalls Evita 1 AK!!!! 


Rockys kritikk:
Rocket Man starter et velanpasset søk i medvind. Går i meget stor fart i god kontakt. Går gjennom dagen energisk med flott format. Jakter erfarent i både mot- og medvind. Finnes i stand langt ute, reiser kort og presist 2 ryper. Er helt rolig i oppflukt og skudd. Tildeles med glede 1UK.
tallkarakterer: 556444
 
Dovre 10.04.2011
Jutevatnets Makker til Christian Narmo tar nok en 1 UK. Dette er en hannhund som kan reises djervt fra avstand samtidig med at han er lett å få rolig ved oppflukt. Akkurat som sin far Arrow! 
Kombinasjonen Arrow x Pernille gir godt resultat🙂 
 

Dovre 09.04.2011

Da satt endelig 1 AK´en på Arrow, og dermed ny Elitehund. Fuglearbeid av beste merke. Nesten like morsomt var det at Arrows datter, Jutevatnets Katla fikk 2 UK på sin første start 11 mnd gammel. Katla lå lenge an til 1. premie med meget godt søk. På slutten skaftet hun av og fikk fugl på vingene gjentatte ganger. Katla har kjempetalent og et overskudd av det sjeldne.    
 
Katlas kritikk:
 
Katla går et meget godt søk i stor fart og flott aksjon. Revierer terrenget meget godt i god kontakt med fører. Katla fortsetter å jakte meget godt. Finnes i stand reiser i etapper presist enkeltrype. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit. I siste slipp fortsetter Katla sitt gode søk men støkker ryper og forfølger gjentatte ganger. Katla er et stort talent som tildeles 2 pr UK
60 min slipptid, tallkarakterer: 556444

Pimens Arrow 1AK, Jutevatnets Katla 2UK, Jutevatnets Makker 1UK

Danmark, 3. april 2011.


Inger Lill Pedersen rapporter fra Dansk pointerklubbs hovedprøve:
 
 

Hei Ole!

 

Har omsider kommet meg hjem fra Sverige/Danmark. Ble kanselleringer på flyet som skulle gå fra Stockholm til Oslo i går, og dermed ble det forsinkelser hele veien nordover. Sender deg noen bilder fra UKK lørdag på DPK’s hovedprøve. 

 

Det har virkelig vært moro å delta på hovedprøven. Mange gode unghunder i UK fredag og mange gode i UKK (unghund konkurranseklasse) lørdag. De som stilte i UKK måtte fra tidligere ha oppnådd 1. UK, og UKK er det mest meriterte unghundløpet i DPK. I alt 12 UKK hunder stilte til start lørdag, og Birka var suveren på søk. Revierte fra kant til kant, og vendte aldri feil på vinden. Utmerket stil. I tillegg til at hun vant UKK, ble hun også kåret til den unghunden med beste stil. Eieren heter Susanne Hempel.

 

Kajsa og jeg stilte både fredag og lørdag. Vi dro ned til Richard tirsdag, og onsdagen var aller første tur noensinne ut på lavlandsmarkene. Med null erfaring fra dette, var jeg spent på hvordan dette skulle gå. Vi var ute et par timer på onsdag, og Kajsa var nok litt i villrede med de nye terrengene for henne. Torsdag dro vi ut en tur igjen, og denne dagen hadde Kajsa skjønt hvordan søket skulle foregå, og hadde stand to ganger for fasan, en gang for rapphønspar og en gang for rugde!! De finner fugl, disse hundene..:-)) Fredag startet hun på sin første lavlandsprøve, og fikk 1. premiekritikk! Men lite fugl og ingen stand. Ingen premierte i vårt parti i det hele. Er kjempefornøyd med hennes debut på lavlandet; ikke minst at hun omstiller seg så lett. Så vi drar nok på lavlandsprøve igjen!

 

Med hilsen

Inger-Lill

 
Bakgrunnsstoff:
Pimens Birka er etter Radar x Belle og er kullsøster til Arrow men i et senere kull. Birka har 1 uk fra før og ble nr 3 i svensk Derby i høst. Antall premier som er oppnådd av kullsøsken i dette kullet er formidabelt. Alle valpene som ble solgt til Norge er så vidt jeg kan se premierte. Barrack: 6x2uk,1x3uk, Brix:3x2uk,1x3uk, b-Kaisa:1uk,2x2uk, b-Jenta: 1uk,2uk. Bob: 2uk. I alt skulle dette bli 17 premier i tillegg til det som er oppnådd av den svenskeide hunden(e).
Gratulerer til Richard Persson som er oppdretter av dette viltfinnende kullet.  

Pimens Birka, vinner unghundkonkurransen i Dansk pointerklubbs hovedprøve! (Bilde: Inger-Lill Pedersen)

Femunden 26.3.011


Gratulerer til Christian Narmo med 1 UK på Jutevatnets Makker!!!!
Makker er ca 1 1/2 år gammel og er etter parringen Pimens Arrow x NJCH Jutevatnets Pernille. Makker gikk meget godt og fikset 2 fuglearbeid med reis.
 
Det er ikke noe sjokk at denne hunden som den første som blir stilt på jaktprøve fra kombinasjonen får 1 premie. Søkskvaliteter og fuglebehandling har vært på plass leeenge. Hunden har i følge Christian vært lettlært og flink å finne fugl fra første dag.
 
Er du på jakt etter en fremtidig interessant parringspartner så følg med på denne hunden. 
 

Jutevatnets Makker, 1UK Femunden

26.3.2011

Så er valpene i Derna x Radar parringen født. Min plan var å hente 2 hannvalper for så å beholde den jeg likte best. Nå ble det kun en hann i kullet på i alt 6 valper, så da ga valget seg selv. Hvorfor er dette kullet så spennende? Jo Derna har vist seg å avle hunder som jakter meget godt. Det har jeg sett med selvsyn og resultatene har heller ikke uteblitt. Frode har selv 1AK på sin Rosa og broren Ribot har det gått gjetord om. Med 1 VK m/cacit har Ribot bevist at ryktene var sanne. I forrige kull med Derna x Radar ble det pga av omstendigheter kun 2 tisper som levde opp. Begge disse har et meget bra søk med kvaliteter som vi ikke så ofte er vandt til å se. Jeg vet at mye sydlandsk blod ikke holder mål men det er ingen tvil i mitt hode om at dette blodet som Frode har fått tak i har helt spesielle kvaliteter. Valpene vil garantert kreve sin mann dressurmesig, men har du lyst å stå øverst på pallen må du våge å handle på øverste hylle. Frode har fortsatt 2 tispevalper ledig for den som går med "store planer"😉 

Denne valpen har jeg tro på........

Ørskogfjellprøven 19.-20.3.2011

Sala Palmer til Einar Lervik ordnet sin andre 1 uk lørdag. Hun har allerede 1 uk fra svensk lavland i fjor. Som de fleste avkom etter Radar er reis og viltfinnerevnen på plass!http://195.1.222.196/pointer/index.php?option=com_pointer&task=showpointer&id=NO53032/09

Radar ordnet 4 VK finale søndag 20.03.2011 Stiller ikke noe mer i vinter i vinnerklassen. (Bilde: De premierte i finalen)

Gratulerer til oppdretter Frode Stenerud og eier Øystein Johnsen/Tom Hardeland med 1 VK m/CACIT til Østagløttens Ribot (Filefjell). Mor til Ribot er helitalienske Derna som nå venter valper med Radar. 😎

Ørskogfjellet: Sala Palmer 1UK (19.3) Radar 4 VK finale

16.mars
Da ble det født 7 velskapte valper hos Svein Selli i natt. 4 tisper og 3 hanner alle sort/hvite. Dette blir gode viltfinnere med høy jaktlyst! Er du ute etter valp så kan Svein nås på tlf 45677504

Miss Mouch og Arrow fikk 7 valper

Ørskogfjellet 6.3.2011

Kritikk:
Arrow starter i stor fart og fin stil ett sidevindsøk av stort merke. Blir utover slippet perifer, men på slutten kommer Arrow inn og avsøker terrenget i fine slag. Senere går Arrow meget godt. Finnes i stand. På avstand får Arrow ordre og reiser presist så enkeltrype og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Jeg gir med glede denne overskuddshunden 2 AK  
Dommer S.Hestad      tallkarakterer:666555        35 min

Som en ser av tallkaarakterene ble det litt for mye "Møllers tran" for dommeren i dag. Dette er 3 gang vi får 2AK på 6 starter. Vi prøver på igjen 9 april på Dovreprøven dersom vi får plass.

Vil gratulere Jutevatnets Cox og Wenche Wara med 2 AK og Pimens Asterix med 2 AK lørdag 5.3.2011!!!!! 

 

2AK til Pimens Arrow, Pimens Asterix, Jutevatnets Cox

Hasselhøy D Yenta som fikk 1 VK i Sirdal 12.2.2011 er ankommet Ålesund i privatfly! Radar varter opp "Jenta" daglig etter beste evne. Her burde det kunne bli både gode og pene valper! tlf til kennel Oterbekken/Børge Simonse: 98841053  Sjekk Yentas side i pointerklubben: http://195.1.222.196/pointer/index.php?option=com_pointer&task=showpointer&id=DK14500/2003

Gratulerer til Svein Erik Holsbø som fikk nok en 2UK på Pimens Barack sist helg.

Ellers rapporterer Frode Stenerud om at Derna legger seg ut og garantert er med valper. tlf Frode: 90682275 

Minner også om at det snart blir født valper etter Arrow og Bjønnalias Miss Mouch. Dette er en meget spennende kombinasjon. Arrow er svært spenneede hund fordi han er så ekstremt lettdressert samtidig som han har svært høy jaktlyst og reiser fugl på alle avstander og fra alle hold. Tlf til Svein Selli: 45677504
 
Det blir rikelig med valper å velge i fra kennel Jutevatnet og våre gode samarbeidspartnere i 2011.....

Ålesund 03.03.2011

Gratulerer til Rolf Ulvang som starter årets prøvesesong med 2 UK på jaktprøve i Sirdal. Det ble litt tøft på slutten i vinterkulda så til tross for flotte tallkarakterer og fin reis holdt det ikke til høyeste premie. Jeg er overbevist om at denne overskuddshunden vil sanke 1. premie i alle klasser...  Stå på Rolf.

Ellers melder Svein Selli at Miss Mouch legger seg godt ut og garantert er med valper. Er du interessert i valper til våren bør du ringe Svein. Arrow som er far til kullet kommer fra en utrolig vilfinnende kombinasjon (Radar x Belle (vinner Svensk derby)).  

Pimens Brix åpner årets premiekonto!

Jakttur til Østerdalen 9.-14. februar.
Takker Frode og jaktlaget for invitasjon til hyggelig vinterjakt i deres jaktterreng i Østerdalen. Vanskelige snøforhold og mye kulde gjorde det tøft for hundene. Kulden økte jevnt på utover helgen og søndag morgen, avreisedagen målte vi 38 minus utfor hytteveggen! Jutevatnets Makker, en meget lovende unghund etter Arrow x Pernille fikset de vanskelige rypene og viste meg et flott fuglearbeid med apport i beste VK-stil. Eier Christian Narmo (bilde) kommer til å stille flere starter i uk nå i vinter. Lykke til!

Vinterjakt Østerdalen

Treningstur på Ørskogfjellet 22.01.2010.

Katla er nå 9 måneder og jeg "lånte" henne i helga da Ståle trengte hundepass. Du verden for en "trøkk". Denne tispa skal prioriteres. Dette er akkurat det jeg trenger for å lage en ny generasjon "Kongsvoldhund"! Nå blir det Derby-satsing!

Jutevatnets Katla!!!!! (Pimens Arrow x Pernille)

Parring mellom Pimens Arrow og Valhaugens Miss Mouch til Svein Selli ble utført 8. og 9. januar. Er du ute etter valp kan dette være et godt valg. Arrow har meget høy jaktlyst og er en meget god fuglebehandler. Han er "medfødt" rolig og behersket i fugl og har vært den mest lettdresserte hund jeg noensinne har hatt. Selv tvangsapport tok han på under 2 uker. Miss Mouch er en overskuddshund med meget interessant stamtavle. Ella F er mor. Hun er en av de største jaktmaskiner vi har hatt. Miss Mouch har selv gode VK-resultater og er mor til den meget gode Bjønnalis Figaro.

Bilde: "Miss" besøker Ørskogfjellet og belønnes med 3 VK. 

Parring: Arrow x Miss Mouch

18. desember ble det en kort fjelltur sammens med Jørgen Hovelsen fra Tronhjem og Ståle Lingås her fra Ålesund. Vi hadde med oss 5 hunder og pga dårlige forhold hadde vi ikke et eneste fuglearbeid. Det store lyspunktet var imidlertid unghunden Jutevatnets Katla på 8 måneder. Hun gikk best av alle hundene! Katla er etter (Arrow x Pernille). Her ser jeg mye Pernille....
Ståle får nok noe å bryne seg på her.

Treningstur 18.desember

7 avkom med 16 premier i unghundklassen. Pimensvalpene såvidt fylt året!
Jeg har sagt det før og gjentar det gjerne:  Det er premier som teller....

Sala Palmer/Einar Lervik 1 uk m/hp (Skåne)
Pimens Birka/Susanne Hempel 1 uk m/hp (3pl svensk derby)
Pimens B-Jenta/Turid Skjelbreid 1 uk, 2 uk
Pimens Brix/Rolf Ulvang 2 uk, 3uk
Pimens Barack/Svein E. Holsbøe 3x2uk,3uk  (SE BILDE)
Ohlsmyrens Rocket Man/Arild Solli 1uk, 2x2uk (derby finalist)
Pimens B-Kaisa/Inger-Lill Pedersen 1 uk, 2x2uk

Jeg bøyer meg i støvet for disse prestasjonene. Det hjelper ikke å avle gode egenskaper dersom det ikke er noen som kan ta vare på de. Det har Dere alle beviselig gjort! Lykke til videre..... 

Fantastiske resultat på Radars avkom i høst

Smøla 17. okt 2010
Vi dro til Smøla for å sanke poeng til pointercup og årets pointer! Det gikk veien. Radar vant finalen og fikk CK på "handlen".  Dette gjør at radar nå leder høyfjellscupen i pointerkluben, og har bra med championatpoeng i konkurransen om "Årets pointer". Med dette resultatet passerte også Radar 100 championat poeng hittil i sin karriere!

Radar: 1 VK m/CK finale , Smøla

Så har det blitt valper i Frierfjorden!!
Fugledes Black Britt har fått 8 valper med Radar. 4 hanner og 4 tisper. Alle sort og hvite. Sjekk hjemmesiden: http://kennelfrierfjorden.com

Valper etter Radar x Britt

Søndag 3 okt. (Bilde: Arrow har spikret en orrhane)
Så er vi ferdig med Høyfjellsprøven for denne gang. Nå ser vi frem til fine treningsturer på Ørskogfjellet utover høsten. Rypa er visst fraværende så tidlig, men nå søndag hadde Arrow 3 stander på henholdsvis orrhane, rugde og orrhøne. Ellers har Radar midlertidig flyttet inn hos Frode Stenerud. Planen er å stille han på lavlandsprøve. Han ble levert på lørdag, samme dag som Frode fikset 1 AK på Østagløttens Rosa. Vi gikk en runde med han hvor han hadde 4 fuglearbeider på Fasan. Ellers så fikk jeg se at Jutevatnets Makker til Christian er patent i fugl. Han blir nok stilt på en prøve i løpet av seinhøsten. 

Høyfjellsprøvene over for i år..

1.okt
Pimens Birka, 13 mnd etter RadarxBelle ble nr 3 i Svensk Derby. Eier har ikke hatt fuglehund tidligere og derby deltakelsen er hundens andre start på fuglehundprøve! Gratulerer så mye til deg Susanne! Og lykke til videre med hunden... Både Birkas mor og morfar vant i sin tid Svensk Derby så det ligger i genene. For 2 år siden ble Langgrubbans Mike the Monster nr 2 i svensk derby. Også han valp etter Radar. Veldig morsomt......

Piemens Birka nr 3 i Svensk Derby!!!!!!

Hjerkinn 26. september.
En helg med  blanda opplevelser. Radar røk ut allerede fredag etter at han syntes indisponert og holdt ikke klassenivå (mistenker at det skjedde et uhell).

Mer oppløftende var det at Ohlsmyrens Rocket Man gikk hele veien til Derby Finale. Dette var over all forventning for denne unge hunden som på ingen måte er drillet med tanke på dette sirkuset! I finalen ble han desverre slått ut for å være litt for omstendlig. I kavliken og semien holdt han derimot høyt klassenivå.
 
Søndag stilte jeg Arrow i åpen klasse. Vi gikk på Hjerkinn syd med mye snø. Etter et flott fuglearbeid med avstandsreis i andre slipp, gikk vi for tid. Desverre dabbet han søksmessig i siste langslipp samt at han i siste minutter hadde sjangse på fugl. Da rant begeret over og dommeren avsluttet med en 2 AK. 


Nok en helg på Hjerkinn er over....

"rocky" til venstre i bildet er klar for Derby. Dette er avlsmessig en meget interessant hund som flere burde følge nøye med... Lykke til Arild og Eva. Fredag 24.sept starter "sirkuset" på Hjerkinn. 

Vi ønske Ohlsmyrens Rocket Man lykke til i Derby!

4.-5. september.
I NM kvalik ble det 2VK på Pernille og 3.VK på Radar. I semifinale dro Radar til med 2VK m/ck. Spenningen var stor finaledagen og Radar lå som beste søker som nr 2 etter første runde. I andre runde ble vi slått i fugl og maktet ikke de nyslåtte rypene. Da ble det takk og farvel for denne gang. Alt i alt likevel en fantastisk NM-helg på Dovrefjell med værgudene på vår side.

(Bilde: Pimens B-Kaisa)
På vei hjem tikket meldinger inn om gode resultater på valper etter Radar. 
Pimens B-Kaisa (Inger Lill Pedersen): 1uk, Pimens Brix (Rolf Ulvang): 3uk og 2uk, Ohlsmyrens Rocket Man (Arild og Eva Solli): 2uk og 1 uk.  Må også nevne at Kaisa og Rocket Man har 2uk fra forrige helg og at broren Piemens Barack(svein Erik og Line Holsbø) har 3x2uk på 2 forgående helger. 10 premier har disse unghundene i høst! Det må da være tegn på ekstrem høy viltfinnerevne? 
Gratulerer og lykke til videre.

Her er Kaisas kritikk (RadarxDrevjans Belle)(litt over 12 mnd gammel):
Starter i meget fin fart og stil. I medvind bruker Kajsa vind og terreng på flott måte. Det samme gjør hun i side- og motvind. Senere jakter Kajsa på utmerket måte i god kontakt. Kaster seg inn i stram, stilfull stand. Reiser djervt rypekull og er akseptabelt rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Kajsa tildeles i dag en meget velfortjent 1. premie UK.
Tallkarakter: 5 5 6 4 4 4

Her er Rocket Man (RadarxBorgefloens Jaga) sin kritikk:
Rocket Man starter i meget stor fart og flott stil og aksjon. I vekslende vind og terrreng revierer Rocket Man meget godt i god kontakt med fører. Senere jakter Rocket Man utmerket i medvind og tar terrenget i store fine slag. Stand sammen med makker, reiser på kommando djervt og presist ryper og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Fortsetter meget godt dagen ut. 1 pr UK
Tallkarakterer: 5 5 6 4 4 4

NM-helg og flotte premier på Pernille, Radar og unghunder etter Radar.

Hjerkinn 2.sept 2010

Pointerlaget tok i dag en velfortjent sølvmedalje på NM-Lag. Radar var maksimalt uheldig og fikk ikke kreditt for sitt arbeid. Heldigvis hanket Rapp inn et fuglearbeid i siste sekund og sølvmedaljen havnet i vår lomme.

Pointerlaget tok sølvmedaljen!

Radar er tatt ut til å representere pointeren på NM-lag 2010. Dette blir 4. gang Radar er med på laget. I 2007 sørget Radar med sitt fuglearbeid for at vi tok Bronsjeplass. Øvrige år har det gått heller dårlig. I 2008 var pointerlaget av mange regnet som favoritter uten at de innfidde. I år er nok de "røde" soleklare favoritter, men vårt lag består av erfarene ekvipasjer så hvem vet....

Radar tatt ut på NM-lag

Hjerkinn 27.08.2010
Første dag på pointerklubbens kongsvoldprøve ble det stang inn. Pernille fikk 2VK med 2 fuglearbeider. Radar 3 VK med 3 fuglearbeid og noen minus. I Semifinalen gikk det dårlig. Pernille ble slått i begge sine slipp og Radar ble slått i fugl i sitt første slipp og kastet ut fordi dommerne ikke likte søket. Den lille trøsten er at slippet var i mine øyne det beste han har hatt hittil i høst! Det sier meg at han er i ferd med å komme i superform.

Ellers har 3 Radaravkom fått 2 uk denne helgen.
Ohlsmyrens Rocket Man, Pimen Barack og Pimens B-kaisa. Alle hundene er meget unge og vi kommer garantert til å høre mer fra disse.  

2VK til Pernille, 3VK til Radar på Pointerklubbens Kongsvollprøve

Kjærprøven 21.-23 august.
Det er alltid mye fugl på Kjær. Det passer Radar godt. Han er ekstremt kald i hodet og det skorer han på når det blir mye fugl i lufta. 4 vk semifinal var vi vel fornøyd med.
Finaledagen så det mørkt ut pga lemenjakt og makkers gjentatte blindstander/sterke markeringer. I siste slipp slo han heldigvis til slik han bruker med flott fuglearbeid og vips så var vi på lista.
Radar var i godt selskap på premielista. IS Kuling(1vk m/cacit), IS Rubella(2vk m/res cacit), KV Pippi(3vk finale) er alle ekstremt gode hunder som er helig å få oppleve i fjellet. Gratulerer til alle med velfortjente premier. 

Radar: 4 VK semi + 4 VK Finale Kjær

Fugledes Black Britt er parret med Radar. Nå venter vi i spenning på om det blir valper. Er du interessert så er det bare å ta kontakt. Sjekk  britt sin side i pointerklubben.  http://195.1.222.196/pointer/index.php?option=com_pointer&task=showpointer&id=DK06835/2003

Tommy og Helene Margaretha har nettopp fått seg ny hjemmeside. Den er verdt ett besøk. http://www.kennelfrierfjorden.com Tommy er aktiv hundedressør, noe eventuelle valpekjøpere bør bite seg merke i😉

Fugledes Black Britt er parret med Radar

Utstilling Ørskogfjellet 12.06.2010

Arrow fikk meget god kritikk som gav 1 BK m/ck. 
Ikke overraskende gikk Silje Dimmen sin Jutevatnets Chili til topps og ble BIR. Denne hunden er perfekt bygd og hadden den trivdes bare litt i utstillingsringen hadde hun kunne blitt litt av en premiesanker. Ikke uten grunn at Chili pryder kennelannonsen vår i Årboka.
Stor takk og klem til Guro Nygård som førte begge hundene på proff måte.  

Utstilling: Jutevatnets Chilli BIR, Arrow 1BK m/Ck .

Hofterøntgen av "Golli" 31.05.2010 viser ekstremt gode hofter! Krav til Fri (A) er bla en vinkel på 105 grader. Beregnet vinkelen til rekordhøye 120 grader! Radar har svært god HD-index men her må kombinasjonen med Jaga vært helt optimal...  (større tydelig bilde er arkivert i "fotoalbum")

Ohlsmyrens Heart of Gold ("Golli"), knall hofter!

Anbefales!!!! Pointnic har fått ny hjemmeside: http://pointnic.net


Siste oppdatering om Pernilles valpekull 2.mai 2010.
8 dager gamle ble valpene veid og gitt rutinemessig medisin mot spolorm. Tilveksten er meget god. Vekten varierer allerede mellom 820g og 1000g.


Bilde: Fugledes Black Britt

Er du ute etter valp kan du nå velge mellom flere interessante kombinasjoner. Pernille har fått 5 valper med Arrow (født 24.04.2010). Dette er en gjenparring og er en tett kombinasjon. Valpene fra forrige kull er meget fine, men for unge til å vurdere med hensyn til jaktegenskaper. Einar Holmvik har 2 hanner ledige i et kull på 8 født 21.04.2010. Tispen Cepa er meget trivelig og har NJCH Cito som far og har finsk/tysk aner på morsiden. Dette er en meget interessant utavlskombinasjon. Radar har avlet godt søk og jaktlyst med alle tisper så langt så dette kan bli meget bra. Det gjelder også planlagt parring med Fugledes Black Britt. Både Cepa og Britt er meget pene hunder med flott søk og frisk reis. 

Det som er viktig i norsk pointeravl fremover blir å ivareta høy jaktlyst, revierende søk og ikke minst frisk og villig reis. Disse kvalitetene er i ferd med å svekkes og jeg håper og tror at nevnte kull drar i riktig retning.
 (Reklame..... 🙂)    

21.04.2010
Einar Holmvik fikk i dag 8 velskapte valper etter Cepa x Radar. Valpene var ekstremt jevne og mor ordnet alt selv. Meget god psyke. dette er en særdeles interessant og ønsket utparring som kan gi verdifulle avkom etter Radar vedrørende fremtidig avl. Det er ledig 2 hannvalper. Er du interessert i prøvesport kan dette bli spennende kandidater for fremtiden...

Ring Einar på tlf 90746834

Radar x Hirvasvuopion Cepa: 8 valper

21.mars 2010
Jutevatnets Cox nok en 1 uk😎

Ørskogfjellet 20.mars 2010.
Radar vinner vinnerklassen og tildeles CK. Fuktig vær, noe tunge forhold og tidvis tett skodde. Radar er i storform og har ingen problem med forholdene. Kommer til å stille på en eller to prøver til i vinter, men det er til høsten vi skal slå til!!!!
 
Vil gratulere Jutevatnets Cox med nok en premie. 2 Uk i dag. Har fått rapporter fra dommeren om at Cox gikk glimrende. Lykke til videre med denne lovende unghunden.

Har også fått melding om at "valpen" Pimens Barrack fra Radar x Belle sitt siste kull (ca 7 md) allerede tegner til å bli et unghundtalent. 
Lykke til alle sammen.....

Radar på hugget igjen! 1VK m/CK, Cox 2uk+1uk på en helg!


14.03.2010 Pointnics Point 1 VK finale på første forsøk!!!!
Fra første dag har jeg mottatt udelt positive rapporter om denne hunden. Den har overskudd, den reviere meget godt, den har stort format, den er frisk reiser, den er viltfinner og den er har ellers et meget behagelig gemytt . Konklusjon: Akkurat slik vi drømmer om at en pointer skal være.

Dette er sålang det beste avkom etter Radar og jeg er ikke i tvil om at jeg "må hente genene tilbake" i en eller annen form.....  Gratulerer nok en gang Ole Ingebrigtsen og Snorre Nicolaisen.

PS! Denne hunden kan dra mange pointeroppdett ut av gjørma. Har du planer om pointervalp i fremtiden så velg en valp etter point! 
 
 

__________________________________________________________________

Pointnics Point Klar for VK med sin 1 AK i dag 7.3.2010. Store gratulasjoner til eier Ole Ingebrigtsen og oppdretter Snorre Nicolaisen. Sjelden har en 1ak vært mer kjærkommen. Denne hunden er en skikkelig overskuddshund som vi har lengtet etter å få over i vinnerklassen. På de 4 siste starter har Point 3x2ak +1x1ak. Slik viltfinnerevne gjør seg i vk.  

Historisk bilde: Her unnfanges point! (Snorre N. x Ole F.)

Fredag 19 feb. fikk vi besøk av Einar Holmvik med parringstispen Cepa. Hun er etter njch Cito og en finsk/tysk tispe. Dette er en spennende parring med mye nytt blod kombinert med det beste vi har i norsk/svensk pointeravl. Cepa var en meget trivelig hund og dessuten flott å se til. Er du interessert så ta kontakt med Einar. 

Jeg fikk 2 dager med mye god pointerprat sammen med Einar som er et leksikon hva angår fuglehundsporten. Men at han lyver på alder må være åpenbart!!!

http://www.jegerprodukt.no

Radar x Hirvasvuopion Cepa

Vanskelige treningsforhold på Mørekysten. Lite rype og se. Testet unghundene Golli (RadarxJaga) og Jutevatnets Bolt (ArrowxPernille) lørdag 6 feb. Golli er i ferd med å "våkne" og jeg blir imponert over fart, fremdrift og utholdenhet på denne unge tispa. Bolt på 6 mnd var vel på sin første skikkelige fjelltur og jeg ser alledere at dette blir en frimodig søker som knapt var innom beina på det tunge føret.

Tom Ek med Golli og Bolthttp://www.fuglehunden-info.no/artikkel/les/120/1_Min+jakt/
 Ole Ingebrigtsen sin Poinics Point er etter Jutevatnets Radar. Jeg hadde gleden av å se Point i høst. Dette er en meget god hund som bør brukes i avl! Point har nettopp parret tispe tilhørende Jim Teodorsen. 

Les artikkel om Ole Ingebrigtsen

Gjenparringen mellom Radar og Belle har ført flere nye valper til Norge. Her er et bilde av Pimens B-Kajsa til Inger-Lill Pedersen. Har også fått tilbakemelding fra eier av Østagløttens Embla tilhørende Jon Dagfinn Aspenes. Embla er snart 9 måneder og søket lover allerede godt. Jeg er meget godt fornøyd med avlsresultatet etter Radar sålangt 😎

Arrow har fått nye hel- og halvsøsken!

Ålesund 17. oktober.
Forrige helg var jeg og Olga i 50 års lag til Frode Stenerud. Det ble en flott helg i svært hyggelig selskap. Mye pointerfolk! Fikk testet Radar på lavlandsterreng og var godt fornøyd med det jeg så. Frode har hatt Arrow på trening noen uker og det var god sprut i beina etter det jeg kunne se. Leverte samtidig valp ("Makker") til Frodes svigersønn Christian. Den andre valpen skal Tom Ek og jeg eie i fellskap, men Tom skal ha valpen ("Bolt") hjemme hos seg. Begge valpene utvikler seg veldig flott og har spesielt godt lynne. Jeg er meget fornøyd med jobben Pernille har gjort og vil parre henne igjen allerede til vinteren. Har en hannhund i kikkerten. Må også gratulere Wenche og Jutevatnets Cox med enda en premie 2UK.  

Ålesund 29.september.
Derbyeventyret tok rast slutt! Arrow gikk et dårlig første slipp og ble slått i fugl av makker. Dette slet vi med gjennom hele dagen. Lite fugl gjorde at få hunder røk ut på minus. Lørdag ble det derfor en treningstur med Radar og Ole Ingebrigtsen sin Pointnics Point som besøkte oss på hytta. Jeg ble mektig imponert av denne Point som jeg fra før har hørt mange lovord om. Søndag tok jeg en ny tur med Radar. 3 fine fuglearbeid (se bilde).

Frode er 50!, Makker og Bolt har forlatt redet.

Ålesund 7. september.
Gratulerer til Jutevatnets Cox og eier Wenche Wara som  fikk 1 uk lørdag. Cox gikk også knallbra søndag uten å komme i fugl (100 minutt). Cox er såvidt fylt året!

Arrow fikk 1 uk på Kongsvoll søndag. Han har nå 3 premier på 3 starter. Kritikken lyder slik:  

"Arrow går et kvalitetssøk fra start. Terrenget og vinden utnyttes på en utmerket måte. Dette resulterer i en flott stilfull stand. Reiser djervt på avstand presist på fugl. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder fint. Fortsetter sitt klassesøk. Stand presis og djerv reising. Komplett rolig i oppflukt og skudd. En meget god hund som gjennom hele dagen har vist toppklasse i alle disipliner. 1. pr uk"  presisjon 4,4 reising 6,6
Ålesund 1. september.

Belle har fått valper. 9 stk. Gå inn på pimens hjemmeside. Interesserte bes kontakte Richard Persson.


Ålesund 31. august.

På 3 starter står Radar fortsatt uten premier. Dette ble en treg start på høstsesongen. Han går glimrende, men har ikke hellet med seg. Arrow ble stillt i uk på kongsvoll søndag 30/8. Det ble en dårlig deby med 2 egne støkk. Han ble trang i søket og overlot alt for mye terreng til sine makkere som støkket flere fugl. Slått en gang i fugl samt senere et eget fuglearbeid med reis gav 3 UK. Det positive er at Arrow ligger konstant på vinden og jakter kontinuerlig. Uansett var dette en nyttig oppkjøring til Derby. Arrow er også påmeldt neste søndag om ikke Radar slår til og går til finalen 🤭

Jutevatnets Cox: 1uk, Pimens Arrow: 1 uk (bilde)

Ålesund 18.august
Pernille har fått 3 levende valper. Alle ser sålangt fine og feilfrie ut. Dette må sies å være et halvbra resultat. Det som gleder meg er at Pernilles gener nå føres videre. Jeg håper og tror dette skal bli meget gode hunder...
Pernille er ekstremt rolig og flink med valpene.  
Jeg takker for den store respons jeg har hatt på dette kullet og synes det er leit å si nei til så mange. Dersom valpene svarer til forventningene vil parringen bli gjentatt. Pernille skal også parres med en annen profilert hannhund etterhvert.

Pernille har fått valper.

Ålesund 14. august 2009.
Snakket i dag med Richard Persson som har Drevjans Belle. Belle er drektig! Etter meget gode erfaringer med Arrow kan jeg gi de beste anbefalinger på dette kullet. Arrow er naturlig rolig i fugl og Richard forteller at både Belle og hennes far Birk også var slik. Dette er svenske Derbyvinnere. Er du ute etter ny fremtidig VK hund tror jeg en bør snuse på dette....   

Drevjans Belle er drektig med Radar!

Ålesund 11. august 2009.
Pernille har nå en uke igjen til termin. Sjekket henne i dag og det er nå kun 4, men jevne og velutviklede foster.  


Ålesund 11.juli 2009.
NJCH Jutevatnets Pernille er konstatert drektig med Pimens Arrow som far. Det ble registrert minst 6 foster og alt ser normalt ut. Denne gangen blir det valper! Fødselen vil skje ca 18. august. Dette blir sannsynligvis det beste kennel Jutevatnet kan levere av kvalitet. Begge foreldre vil jeg beskrive som det nærmeste en kommer jaktmaskiner. Eksteriørmessig er begge hunder optimale. Pernille er litt under minstemål, men meget solid og har en unik flyt i tungt terreng. Arrow veier 25 kilo og er ca 61 cm høy. Begge meget godt vinklet.

Pernille er drektig!

3. juli 2009.
I dag ble det gjenparring Drevjans Belle x NJCH Jutevatnets Radar. Rikard Persson kom til hytta på Dombås i går kveld etter 16 timers biltur fra sydspissen av Sverige. Belle ble parret umiddelbart og dette ble gjentatt i dag tidlig. Forrige kull gav 7 hannvalper og Rikard fikk ikke den tispevalpen han trengte for å føre slekta videre. Med mine erfaringer med Arrow kan jeg anbefale denne kombinasjonen på det sterkeste. Er du interessert i valp kan du ringe meg eller kontakte Rikard på tlf 0046 708795253. Belle er svensk derbyvinner og en meget solid bygd tispe. Hun er en utmerket revierer med høy jaktlyst. Er du ute etter ny avlshund til din kennel så finner du den her!

Gjenparring Drevjans Belle x NJCH Jutevatnets Radar

Dombås 23. juni, Hyttetur og st. hans feiring på hytta. Kristian og jeg forsøker fiskelykken i Lågen. Kristian tar storeslem med 6 flotte ørret. Den største 635g. Golli koser seg og går løs rundt hytta hele dagen. Om natten sover hun som en stein. Vi er veldig fornøyd med den nye valpen. Hun er så uproblematisk at hun ennå knapt har hørt ett nei!

Fin fangst!

15.06.2009: Så var vi hjemme igjen etter lang biltur til Roland og Jaga i Østersund. Navnet på vår nye valp blir: Ohlsmyrens P Heart of Gold, hentet fra Neil Youngs klassiske låt. Kallenavnet blir "Golli". Valpen er svært harmonisk og har meget god matlyst. Den har allerede flyttet inn i bur sammen med sin far Radar. De har funnet en god tone til tross for høye krav til disiplin. Ikke mye valpestøy når en må ligge sammen med den karen! Nå blir det stort sett å "være med for å se hvordan skikkelige hunder gjør det" helt til mars 2010, da "Golli" skal skaffe seg derby-billetten 🤩    

"Golli" er på plass!

28. april 2009
Fikk HD-resultat på Pimens Arrow i dag. Fri (A). Som forventet. Har registrert at en bror som er røntget har det samme resultat.  

Arrow HD: Fri (A)

15.april 2009.
En gledens dag for kennel Jutevatnet. Jaga har fått 3 sort-hvite tispevalper med vår Radar. En av disse vil vi hente hjem til Ålesund. Vi har store planer for denne tispen og dersom hun utvikler egenskaper godt over gjennomsnittet for rasen blir hun en fremtidig avlstispe. Da blir det i så fall et tidlig kull med Arrow om halvannet år.

SJCH Borgefloens Jaga har valper med Radar

Gratulerer alle involverte med Langgrubbans Mike the Monster. Dette er valp etter Radars andre kull. Mike har 4 premier i Ukl på 7 starter hvorav 2. plass i svensk derby. Nå i åpenklasse 2 ökl + 1 ökl på 2 starter. Dette er utvilsomt en vinnerhund av høy klasse som bidrar til at Radar setter spor i avlen. Jeg takker så mye og ønsker ekvipasjen lykke til i vinnerklassen.

Mike the Monster: 1Ökl og første vinnerklassehund etter Radar

Jubileumsprøve Ørskogfjellet 21.03.2009.

På vårt kvalik. parti ble det pointer på alle 3 pallplassene.
1.VK: NJCH Jutevatnets Radar.
2.VK: NJCH Jutevatnets Pernille.
3.VK: Valhaugen Miss Mouche.

knallstart på jubileumsprøven: 1VK +2VK.

Pimens Arrow 1 UK og prøvens beste unghund på sin første start (Ørskogfjellprøven 8.februar 2009).

Karakterer: 6,6,6,4,4,4
Kritikk: Arrow går et søk av meget god klasse. I beste fart og stil avsøkes terrenget fornuftig, god kontakt med fører. I alle senere slipp imponerer Arrow med sitt gode søk i stor fart og fin stil. Stand sammen med makker. Reiser presist rype og er rolig i oppflukt og skudd. En meget god søker som har tatt vare på sin sjangse. Får i dag 1 pr. uk
Dommer: Jens Dahl

Ørskogfjellprøven: Pernille 1 VK og jaktchampion, Arrow 1.UK og prøvens beste unghund!

Ørskogfjellprøven 7. mars 2009 - Pernille 1 VK.

Turboføre, men skarpt for labbene. Plenty fugl, men vanskelig. Av de 18 startende i vinnerklassen var de flere som var inne på listen, men datt snart ut igjen. Når dagen var omme var det kun en hund igjen. Det var vår egen Jutevatnets Pernille. Med dagens 1. VK har nå Pernille de nødvendige poeng som kreves for jaktchampionat. Søknad som formelt sendes NKK går i posten på mandag!!!!

  

Klubbmesterskap NPK avd Vestlandet Nord, 28.02.2009

Flott vær og med snøforhold for stor fart. 11 hunder møtte. 2 i unghundklasse og 9 i ak/vk. Valgte å stille Arrow i åpenklasse slik han fikk skikkelig matching.
Vi fant godt med fugl i løpet av dagen og de fleste av hundene fikk sine sjangser.
Jutevatnets Pernille ble vinner (1 fugl m/reis)😎 og Jutevatnets Radar nr 2 (1 fugl u/reis)😎. Nr 3: Eraaks Odin (1 fugl u/reis,slått i fugl) og nr 4: Juvel en av Vor-point (1 fugl u/reis og et par misbrukte sjangser). Uten ønske om å fornærme noen så burde Odin og Juvel ha byttet plass.
I unghundklassen hadde en hund Tverrmålets Sara 1 fugl u/reis med frisk ettergang, men godt nok på et klubbmesterskap der vi ikke diskvalifiserer men kun minusbelaster.
 
Hvordan gikk det så med Arrow? Jo den gutten gikk stort og godt og holder utvilsomt høyeste klassenivå søksmessig. Så han trekke an over en kant. Mens jeg er på vei opp støkker makker fugl. Og etterhvert kommer rype seilende ovenfra og sekunder senere dukker Arrow opp. På "Ligg" ordre klasker gutten i bakken på 60 meters avstand.  Alt i alt er jeg meget fornøyd med tilstanden og kan konstatere at jeg her får en ny "topphund". 🤩 

26. februar 2009
Nok en tispe har meldt seg på parring med Radar. Hadde egentlig tenkt å bremse litt opp, men "Kira" til Einar Lervik (mob nr 91129433) fortjener virkelig en god hann hund. Sjekk premier, stamtavle og ikke minst tallkarakterene til denne hunden så skjønner man det. Link:   http://195.1.222.196/pointer/index.php?option=com_pointer&task=showpointer&id=03470/04
Denne stamtavlen matcher meget godt med Radars. 
(Bilde: Kira i intens stand)

19. februar 2009.
Da er det klart! Ingen valper fra Pernille denne gang. Jeg anbefaler alle som har vist sin interesse om å vurdere valp etter Radar x Derna eller Radar x Jaga. Dette er ekstremt intressante kombinasjoner som senere kan krysses sammen. Slik tenker iallefall jeg. 

15. februar 2009
Roland Ohlson med SJCH Borgefloens Jaga kom på Valentinsbesøk til vår NJCH Jutevatnets Radar den 14. februar. Flott løpetid og parring, så her blir det full klaff. Er du interessert i valp så sjekk http://www.ohlsmyrens.se Bilde: Radar med siluettrype tatt 15. febr ett par timer etter bedekning. Denne karen får i pose og sekk!!!


10. februar 2009
Nok en ultralyd. Er fortsatt drektig. Holder pusten....  På bildet vises 2 fosterblærer, i blæren øverst til venstre er snittet tatt midt gjennom fosteret, som ligger øverst og danner en "halvmåne". Bildet er tatt ved 30 dagers drektighet med dyreklinikkens nye "supermaskin" Logiq P5, til en pen pris av 350.000,- Morsomt å leke seg på den!!!  

6. februar 2009
Tatt ultralyd av pernille i dag. ser ikke bra ut. Er drektig, men har unormale funn i ene livmorhornet. Trolig resultat av en tidligere betennelse. Antar at dette går dårlig. Er meget skuffet......

Ørskogfjellet i lav vårsol!
Fantastisk søndagstur på fjellet i dag 25. januar. Radar 3 flotte fuglarbeid. Arrow ett arbeid. ikke lett å ta bilde av den gutten. Han starter på reisen før en kommer skikkelig innpå. Rampa skikkelig i dag på knallhardt turboføre. Tok ingen sjangse og satt sokker på begge hundene. Pernille blir holdt hjemme i tilfelle hun har tatt seg.


TRENINGSTUR 
Treningstur søndag 18.01.2009 på Ørskogfjellet. Pimens Arrow fikk mye slipptid på godt føre. Han jakter ustoppelig og fant til slutt rype i 3 omganger. Alle satt løst så jeg testet avstandsreis. Jo da... Et kjappt JA! på 40 meters avstand ga frisk reis. litt lenger etter rypene denne gang enn det jeg har sett tidligere, men fortsatt godkjennt i uk. Unghunden er utrolig sterk og selvstendig.


NJCH JUTEVATNETS RADAR 3.PLASS i ÅRETS POINTER 2008!
Meget hyggelige resultater i inneværende sesong. Vil gratuler de 2 foran på pallen, spesielt vårt vennepar Aslak Digernes og hans hund Juvel av Vor-point med seiern! 😋


VALPER ETTER RADAR............
NJCH Jutevatnets Radar har parret helitalienske "Derna" til Frode Stenerud i kennel Østagløtten. Derna gjorde et godt inntrykk de dagene hun var på besøk. Er du interessert i denne spennende utavlskombinasjonen så ta kontakt med Frode. Derna er sterkt linjeavlet på de beste italienske blodslinjer. I rette hender kan valpene etter Radar og Derna bli meget interessante for prøve og avl.    http://www.ostaglotten.no


KLUBBMESTERSKAP I MØRE OG ROMSDAL FUGLEHUND 8. NOVEMBER 2008
Ca. 25 hunder møtte til uhøytidelig konkurranse på Ørskogfjellet. Når dagen er omme har kun en hund godkjent fuglearbeid. Det var vår egen unghund Pimens Arrow 9 måneder gammel. Fuglearbeidet var komplett med avstandsreis og akseptabel ro i oppflukt og skudd. Ikke dårlig å gå helt til topp i sin første konkurranse.