Blogg

29. sep, 2019

NJCh Jutevatnets Prima kvalifiserer seg til finale. I dag kan vi i allefall trygt si at vi hadde stang ut. Første slipp tråkker vi opp 2 enkeltryper som tydeligvis ikke lukter. Prima markerte i område for den ene. I neste slipp får Prima stand på rype som letter før vi kommer på jaktbart hold. I slutten av slippet blir Prima borte og jeg leter i feil retning. Prima står i nærområdet ned for en kant og jeg finner henne sekunder etter koblingsordre. Det letter et fint lite kull rett etter at jeg får lagt halsbåndet på henne. I siste slipp springer hun seg inn i et kull og får sin 3. sjangse for dagen.

Gratulerer til ES Jøldalens the one (vinner) og Fosens Pia 2 VK, og takk til dommere for god dømming.

5. sep, 2019

Store mediaoppslag om flere dødsfall på hunder i sentrale østlandsområdet og i Trøndelag får konsekvenser for mange hundearrangement omkring i landet. Mattilsynet har gitt råd og NKK ber arrangører vurdere nødvendighet av sine arrangement. Facebook koker over av synspunkter der det store flertall synes avgjørelsen om å avlyse NM er tatt på fornuftig grunnlag. 

Vel, da må jeg skuffe dere alle. Akutte dødlige smittsomme virussykdommer som gir blodig oppkast og diare er velkjent i deler av verdens husdyrhold, men ikke hos hunder. Riktig nok oppstod en ny virussykdom sist på 70-tallet, der et parvovirus muterte og ble patogent for hunder. Vår hundepopulasjon er gjennomvaksinert for denne sykdommen.

Det er derfor usannsynlig at det her dreier seg om en smittsom sykdom og når NPK på sine NM-sider skriver om ukjent smittsom sykdom hos hund så skriver de mot bedre vitende.

Føre var prinsippet er viktig i mange henseende, men må alltid veies mot faglig begrunnede vurderinger. Jeg spør meg om NM-arrangøren har riktig faglig bakgrunn for sin avgjørelse. 

Hverken Mattilsynet eller NKK har tunge faglige miljø som kan gi solide råd i denne saken. 

Veterinærinstituttet og Norges veterinærhøyskole har kompetanse i rikt mon og en må avvente  deres faglige vurdering av saken. 

En enkel epidemiologisk analyse av saken slik den presenteres i media bør veterinærmedisinsk vurderes som en ikke smittsom sykdom. 

Tilstander med  fôringsrelaterte opptreden av hemorragisk clostridium perfringens og tilstander med inntak av giftig plensopp og skogsopp er relevante i denne sammenheng.

Vel... Den som lever får se.  Men å avlyse NM er ikke min avgjørelse....

Mvh Ole

3. sep, 2019

Vi har mottatt hyggelig mail fra Anne-Marie Larsen og kennel Villestofte i Danmark. Hun har eksportert sin drektige tispe: Villestoftes Asta til New Zealand. Der har hun nedkommet med 12 flotte valper etter norskfødte Prick. 

Morfar til valpene er NJCh Jutevatnets Radar og farfar er NJCh Jutevatnets Makker. 

Vi ønsker lykke til med flotte valper og håper på fyldige rapporter om hvordan det går med dem. Kombinasjonen har Anne-Marie gjort før så valpene har helsøsken både i Danmark og Norge fra før. Gjenparringen ble gjort som følge av svært gode tilbakemeldinger fra tidligere valpekjøpere.

1. sep, 2019

Sølvhunden - Kongsvold.

Det ble stang ut for våre egne hunder. Da er det spesielt hyggelig at Bjørn Smistad gjør det godt med sin Jutevatnets Gavas. Han fikk 3 VK kval og 1 VK semi men dessverre ingen premie i finalen.

Der lykkes imidlertid andre pointere. Eidemlias Singha fikk 2 VK med res cacit, Eidemlias Kein fikk 4VK finale og Østagløttens Luba 5 VK finale. Gratulerer til alle, men spesielt til Frode Stenerud ettersom Luba er etter Jutevatnets Makker🙂.

Bilde: Bjørn og Gavas til venstre i bildet.

 

31. aug, 2019

Verdalsprøven.

Gratulerer så mye til Ivar Ellingsen som fikk 1 AK på Jutevatnets Hunter i dag! Hunter er etter Ivars egen hannhund Jutevatnets Birk. Mor er vår egen Jutevatnets Hekla. Lykke til i VK... Fra før er Rana og Estrella i samme kull VK-hunder. Begge debuterte i vk nå i helgen uten å lykkes. Hundene er fortsatt svært unge og de vil nok lykkes når de får mer erfaring.