Blogg

24. apr, 2021

Gratulerer mange ganger til Frode Kutchera og Bertil Nyheim med 2 AK og 1 AK på Jutevatnets Laura! Laura er etter Yunix og NJCh Jutevatnets Prima. Laura har 1 UK fra før. Ingen bombe at Laura lykkes med VK-bilett i ung alder, men jobben skal nå likevel gjøres. Vi anbefaler sterkt denne hunden som avlshund og potensielle valpekjøpere bør følge med når Kennel Nyheimguten gjør sitt "sjakk trekk"🙂

31. mar, 2021

Nye stjerner i kennelen? Her vises Jutevatnets Aber, 12 måneder og allerede velutviklet revierende søk. Holder standene sånn passe og er stort sett grei å stoppe i fugl. Noe tett i øret i dette fuglearbeidet... Søster Judit er av samme kaliber. Ålesund er Corona-rødt så vi får dessverre ikke vist de frem på prøve denne vinteren

27. mar, 2021

Ålesund.

Da er et nytt kull "jutevatnet-valper" kommet til verden. 6 velskapte tisper ligger i valpekassen og NUCh Jutevatnets Hekla koser seg med de små. Far er unghunden Jutevatnets Hermann. Han er en "friskus" i kullet etter NJCh Jutevatnets Prima og Østagløttens Comba. Vi er svært fornøyd med flere av hundene i dette kullet og er frimodige nok til å tenke at de vil prege vår egen avl og trolig andres på en positiv måte i de nærmeste årene. Jutevatnets Herman er nylig HD-røntget og avlest som Fri A. 

Jutevatnets Hekla er kort og godt en herlig hund som har gitt oss fantastiske jaktopplevelser med sin viltfinnerevne og enorme jaktlyst.

2 av valpene kan være ledige for salg. Henvendelse: ole@aalesund-dyreklinikk.no

21. jan, 2021

Ålesund.

Den beste prøvehund er den beste jakthund....

Ja, det har jeg alltid sagt. Men, det er alltid et Men! Vi har en hund som vi aldri kaster ut av porteføljen. Jutevatnets Hekla bli alltid hos oss. Til tross for at hun kun har oppnådd 2 x 1 VK og slo danskene i unghundklassen og på naturstridig vis vant DPKs UKK.

På jakt er Hekla uunværlig, uslitelig, samarbeidende og svært så viltfinnede. Hun er en av de som blir her til det er slutt.

Hekla har hatt ett kull. Der ble det kun 4 valper. 3 av de har oppnådd 1 AK og den siste er moderat i søket men en sann viltfinner.

Nå parrer vi Hekla på nytt. Vi beholder naturligvis også nå valper for eget oppdrett og seleksjon. Er du interessert så gi et lite pip🙂. 

 

 

15. nov, 2020

Malvikprøven 13. nov.

De gjør det igjen og igjen ekvipasjen Jutevatnets Gavas og Bjørn Smistad...

Denne gang 1 AK skog. Åpenbart 2 dyktige karer på skog for det er ikke første gang. 3 fuglearbeid burde være overbevisende.

Bjørn har også ny Jutevatnet hund på gang. Unghunden har navnet Jutevatnest Laser og er etter Østagløttens Comba og NJCh Jutevatnets Prima.