Blogg

14. okt, 2019

Danmark 13. oktober.

Store gratulasjoner fra kennel Jutevatnet til Jens Have som som oppnådde pallplass i årets Danmarksmesterskap med fantastiske Frierfjordens Randi som er etter NJCh Jutevatnets Radar og Fuledes Britt. Gratulerer også til oppdretter Tommy Nilsen med denne særdeles vellykkede parringen...

29. sep, 2019

Gratulerer så mye til Wenche Wara som i dag lykkes med 1UK på overskuddshunden Jutevatnets Noma. Vi tipper Noma er i samme kategori som søstrene Edel og Ipa her på Sunnmøre. Det går så det griner!!

Vi konstaterer at parringen mellom Prima og Vågal er vellykket. Noma ble kåret til Sennalandsprøvens beste unghund🙂

29. sep, 2019

NJCh Jutevatnets Prima kvalifiserer seg til finale. I dag kan vi i allefall trygt si at vi hadde stang ut. Første slipp tråkker vi opp 2 enkeltryper som tydeligvis ikke lukter. Prima markerte i område for den ene. I neste slipp får Prima stand på rype som letter før vi kommer på jaktbart hold. I slutten av slippet blir Prima borte og jeg leter i feil retning. Prima står i nærområdet ned for en kant og jeg finner henne sekunder etter koblingsordre. Det letter et fint lite kull rett etter at jeg får lagt halsbåndet på henne. I siste slipp springer hun seg inn i et kull og får sin 3. sjangse for dagen.

Gratulerer til ES Jøldalens the one (vinner) og Fosens Pia 2 VK, og takk til dommere for god dømming.

5. sep, 2019

Store mediaoppslag om flere dødsfall på hunder i sentrale østlandsområdet og i Trøndelag får konsekvenser for mange hundearrangement omkring i landet. Mattilsynet har gitt råd og NKK ber arrangører vurdere nødvendighet av sine arrangement. Facebook koker over av synspunkter der det store flertall synes avgjørelsen om å avlyse NM er tatt på fornuftig grunnlag. 

Vel, da må jeg skuffe dere alle. Akutte dødlige smittsomme virussykdommer som gir blodig oppkast og diare er velkjent i deler av verdens husdyrhold, men ikke hos hunder. Riktig nok oppstod en ny virussykdom sist på 70-tallet, der et parvovirus muterte og ble patogent for hunder. Vår hundepopulasjon er gjennomvaksinert for denne sykdommen.

Det er derfor usannsynlig at det her dreier seg om en smittsom sykdom og når NPK på sine NM-sider skriver om ukjent smittsom sykdom hos hund så skriver de mot bedre vitende.

Føre var prinsippet er viktig i mange henseende, men må alltid veies mot faglig begrunnede vurderinger. Jeg spør meg om NM-arrangøren har riktig faglig bakgrunn for sin avgjørelse. 

Hverken Mattilsynet eller NKK har tunge faglige miljø som kan gi solide råd i denne saken. 

Veterinærinstituttet og Norges veterinærhøyskole har kompetanse i rikt mon og en må avvente  deres faglige vurdering av saken. 

En enkel epidemiologisk analyse av saken slik den presenteres i media bør veterinærmedisinsk vurderes som en ikke smittsom sykdom. 

Tilstander med  fôringsrelaterte opptreden av hemorragisk clostridium perfringens og tilstander med inntak av giftig plensopp og skogsopp er relevante i denne sammenheng.

Vel... Den som lever får se.  Men å avlyse NM er ikke min avgjørelse....

Mvh Ole

3. sep, 2019

Vi har mottatt hyggelig mail fra Anne-Marie Larsen og kennel Villestofte i Danmark. Hun har eksportert sin drektige tispe: Villestoftes Asta til New Zealand. Der har hun nedkommet med 12 flotte valper etter norskfødte Prick. 

Morfar til valpene er NJCh Jutevatnets Radar og farfar er NJCh Jutevatnets Makker. 

Vi ønsker lykke til med flotte valper og håper på fyldige rapporter om hvordan det går med dem. Kombinasjonen har Anne-Marie gjort før så valpene har helsøsken både i Danmark og Norge fra før. Gjenparringen ble gjort som følge av svært gode tilbakemeldinger fra tidligere valpekjøpere.