Blogg

3. sep, 2022

Prima videre på søk helt til morgendagens store finale. Foholdene på Kongsvold er vanskelige med fugl som vitrer svært lite. Hundene pådrar seg minus og vi har gått 2 dager med nerver i høyspenn. Prima går videre på grunn av søk av høy klasse. Prima har vært nære på men med stang ut 2 tidligere NM-finaler. Ettersom hun nå er 9 1/2 år er dette trolig siste sjangs.

Bilde: hunder til finale fra vårt semifinale-parti. Prima nr 3 fra venstre.

21. aug, 2022

Ringebuprøven.

NJCh Jutevatnets Prima ført av Ståle Lingaas klinket til med 1 VK på hennes første start for året. Egentlig er Prima pensjonert som prøvehund, men på rypetakseringen viste hun trøkk og søkskvaliet som aldri før tross en alder av 9 1/2 år. Vi fant derfor ut at vi like godt kunne spisse formen ytterligere frem mot NM. Lykke til i finalen!

 

20. feb, 2022

Gratulerer til Bjørn Smistad med 2 UK på Jutevatnets Laser på helgens Malvik prøve. Utmerket søk men manglet reis. 2 fuglearbeid.

På hjemmebane ble det tur til Dombås og litt trening. Jutevatnets Aber hadde en fin dag søndag med 2 fuglearbeid og et overbevisende søk. 

Helgens søker for vår del var imidlertid Jutevatnets Noma. En hund med store kvaliteter og søk akkurat slik vi ønsker det. Det produseres mye pointer om dagen men ærlig talt så er knapt noen i nærheten av denne kvaliteten.

Mvh Ole

12. feb, 2022

Ultralyd undersøkelse av Prima på dag 19 etter inseminering viser at der er valper. Litt tidlig å si hvor mange da bare 3 fosterblærer nær urinblæra var synlig. Vi håper naturligvis på flere, men den lille "prikken" i den lille sorte fosterblæra kan kanskje være "vår nye store stjerne"!

8. jan, 2022

Da gratulerer vi oss selv med "Årets pointer 2021".

NJCh Jutevatnets Prima lykkes nok en gang med å bli kåret til årets pointer. Sist hun lykkes med det var i 2017. Hun ble også kåret til årets høfjellshund høst i NPK.

En fantastisk hund fra dag en der hun "sjokket" oss med et flott anlagt medvindsøk 4 måneder og en uke gammel. Det viser seg gang på gang at de beste viser seg frem fra første dag. 

Nå skal vi parre Prima med årets pointer 2010. Blir det valper er ingen til salgs...

Gratulerer nok en gang til oss: Ståle og Ole🙂