Blogg

30. sep, 2021

Ålesund

Det ble en høst til ettertanke i "Kennel Jutevatnet". Vårt største talent noen sinne og en jaktmaskin fra en annen verden takket for seg. Vi hører fra tid til annen om store idrettsutøvere som får hjertestans og faller om på fotballbanen. I høst opplevde vi det med en av våre største stjerner. Jutevatnets Edel falt om på jakt etter en lang jaktdag og takket for seg. Slike hendelser er tunge å fordøye. Dette var en hund som hadde krøpet dypt inn i våre hjerter og som skulle prege kennelen i mange år fremover. 

Slik ble det ikke og vi kan ikke annet enn å løfte blikket, rette ryggen og tenke ut nye strategier som fører oss fremover.

Vi har Jutevatnets Prima som etter en god høst sesong skal få sitt siste kull. NKK gir oss motstand ved å senke tillatt innavlsgrad fra årsskiftet. Kanskje vi kan rekke en parring før regelendringen inntrer. Jutevatnets Ada fikk sin første prøvestart og 2 AK på Dovre forrige helg. En hund etter Prima som kan bidra i videre avl.  Unghundene etter Prima og Comba har etter lovende unghundperiode likevel ikke overbevist og settes på vent. Valpene etter Hekla og Hermann er spennende og vi har beholdt "Dura" og "Eir" til vurdering. "Lava" i samme kull bor nå hos Rolf Ulvang og han rapporterer om ekstraordinært talentfullt søk. Her har vi også en avlsopsjon.

Oppsummert så blir det parret hunder til vinteren slik at vi nok en gang kan selektere oss frem til nye hunder for fremtiden. Vi gir oss ikke før den sitter!

Bilde: jaktprøve på Dovre: "Norges tak" 

 

4. sep, 2021

Dovre

NJCh Jutevatnets Prima henger fortsatt med! 1VK m/CK kval og 2VK semifinale. Det meldes sol og varmere vær på finaledagen. Dessverre ingen felling pga jaktstopp på Dovre. Vi gleder oss.

Bilde: Fra semifinalen.

22. aug, 2021

Gratulerer tusen ganger til Ståle Lingaas som har hatt en fantastisk helg på Nesk sin Ringebu-prøve. Jutevatnets Edel gikk glimrende og lå høyt på søk gjennom hele helgen. Hun lykkes imidlertid ikke i fugl i den vanskelige sommervarmen.

Ståle førte imidlertid også den mer erfarne NJCH Jutevatnets Prima. Hun taklet varmen og lykkes med 2 VK kval og 1 VK finale m/CACIT. Ståle gliser nok bredt hele veien hjem til Sunnmøre. Den flotte premien skal pryde stua i Ståle og Christin sin nybygde hytte på Dombås som takk for hjelpen!

24. apr, 2021

Gratulerer mange ganger til Frode Kutchera og Bertil Nyheim med 2 AK og 1 AK på Jutevatnets Laura! Laura er etter Yunix og NJCh Jutevatnets Prima. Laura har 1 UK fra før. Ingen bombe at Laura lykkes med VK-bilett i ung alder, men jobben skal nå likevel gjøres. Vi anbefaler sterkt denne hunden som avlshund og potensielle valpekjøpere bør følge med når Kennel Nyheimguten gjør sitt "sjakk trekk"🙂

31. mar, 2021

Nye stjerner i kennelen? Her vises Jutevatnets Aber, 12 måneder og allerede velutviklet revierende søk. Holder standene sånn passe og er stort sett grei å stoppe i fugl. Noe tett i øret i dette fuglearbeidet... Søster Judit er av samme kaliber. Ålesund er Corona-rødt så vi får dessverre ikke vist de frem på prøve denne vinteren